Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بازرسی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: برای خودروسازان امکان احتکار وجود ندارد.  به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شهرام میرآخورلو معاون بازرسی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درگفتگوی ویژه خبری با بیان این که برای خودروسازان امکان احتکار وجود ندارد گفت: تغییر و تحولات قیمتی در بازار خودرو در سال گذشته با نرخ میانگین هر دلار ۳ هزار و ۸۶۰ تومان بوده که این رقم در سال جاری به ۹ هزار تومان افزایش یافته است و این افزایش بطور طبیعی در قیمت گذاری خودرو اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسن قره ئی نماینده خودروسازان هم گفت:: پیشنهاد خودروسازان این است که خودرو‌های در ۵% کمتر از حاشیه بازار نرخ گذاری شود. اگر این اتفاق نیافتد قیمت خودرو‌ها در بازار با نوسان دائمی همراه خواهد بود.

میرآخورلو گفت: به جهت حمایت از حقوق مصرف کننده باید سهم عملکردی هر واحد مشخص شود و از تولید هم باید حمایت شود تا بتواند استمرار در عرضه داشته باشند.

قره ئی گفت:: قیمت بازار موهوم نیست، اول ظرفیت خودروسازان حدود ۲ برابر تقاضای بازار است. به این ترتیب خودرو ساز‌ها می‌توانند بالای تقاضا، عرضه کنند و محصولاتشان را اقساطی بفروشند. قیمت خودرو می‌بایست تا تابستان ۹۷ افزایش می‌یافت، ولی در این امر تعلل شد و به خاطر مردم انتظار افزایش خودرو را داشتند.
اینکه چند درصد از خودرو، خارجی و چند درصد آن ایرانی است تاثیری در قیمت ندارد.

علی علیلو کارشناس صنعت خودرو در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: وقتی از حاشیه بازار حرف می‌زنیم باید رقابت و عرضه هم وجود داشته باشد، حال این رقابت در کجا نمود دارد؟
به بهانه حمایت از تولید داخل، واردات خودرو وجود ندارد، اما در داخل چند شرکت واقعا با هم رقابت می‌کنند؟ ایران خودرو و سایپا هیچ پوشش رقابتی ندارند.

تا امشب به بهانه تحریم، عرضه‌ای صورت نمی‌گرفت، اما به یکباره تحریم حل شد و عرضه انجام گرفت؟! تحریم تمام شد؟ امسال حدود ۳ مرتبه افزایش قیمت انجام گرفت، افزایش قیمت‌های اخیر و حاشیه‌های بازار توسط خودروساز کارگردانی می‌شود.

قره ئی در استودیو گفت: وقتی خودرو ساز اجازه افزایش قیمت نداشته باشد توان مالی آن کم می‌شود. قطعه کم می‌آورد و تولید کم می‌شود.

میرآخورلو گفت: برای خودروسازان کشورمان امکان احتکار قطعه وجود ندارد، ولی این امکان برای نمایندگی‌ها و بنگاه‌های وابسته این اقدام را مرتکب شوند.

قره ئی نمایند خودروسازان گفت: برای نگهداری هر خودرو ۲۰ متر فضا نیاز است چطور می‌شود احتکار خودرو کرد؟ اصلا نمی‌شود، چون هزینه نگهداری و اجاره فضا بسیار بالا خواهد بود. البته احتکار خودور فقط به بازار خودرو آسیب می‌زند. تا امروز بیش از ۱۰ هزار دلار از سرمایه خودروسازان به جیب دلالان سرازیر شده و این سبب پائین آمدن تولید خودرو شده است.

میرآخورلو گفت: سازمان حمایت بعنوان دستگاه حمایتی، وظیفه خود را زمانی که می‌بایست انجام داده در حال حاضر تنها راه کاهش قیمت، تزریق خودرو بیشتر به بازار است.

سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دیگر ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: یکی از دلایل تاخیر در بازار این است که هنوز نتوانسته ایم میان حاشیه بازار و آنالیز قیمت تمام شده انتخاب درستی داشته باشیم.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی خودروسازان باید براساس قیمت تمام شده، افزایش قیمتی داشته باشند، اما بخشی از قیمت تمام شده را هزینه‌های سَربار خودروسازان تشکیل می‌دهد. حال اینکه خودروسازان چرا حاضر نیستند هزینه‌های سَربارشان را کاهش دهند.

باستانی تصریح کرد: خودروسازی سایپا حدود یازده هزار پرسنل مازاد و ایران خودرو هم ۱۳ هزار پرسنل مازاد، سایپا حدود هزار و صد و هشتاد نفر و ایران خودرو یک هزارو پانصد چهل نفر عضو هیات مدیره شرکت‌های جانبی دارند. این دو شرکت سالانه حدود هزار و صد میلیارد تومان حقوق به پرسنل مازاد پرداخت می‌کنند. ایران خودرو سال قبل حدود پنج هزار و هشتصد میلیارد تومان سود بانکی پرداخت کرده و می‌توان این عوامل را موثر بر افزایش قیمت اعلام کرد.

قره ئی گفت: تعداد اعضاء هیات مدیره مطرح شده از سوی آقای باستانی ۱۰۰% اشتباه است.

او در خصوص تعداد پرسنل هم تصریح کرد: خودروسازان در راستای حمایت از اشتغال، پرسنل خود را اخراج نکرده است.

مازیار بگلو دبیر انجمن قطعه سازان در ارتباط تصویری از دیگر استودیو گفت: ما در میان گازانبر دولتی گیر افتاده ایم و هر قدر این بحث ادامه یابد به پایان نمی‌رسیم.

او ادامه داد: مواد اولیه قطعه سازان چه خارجی و چه داخلی از بخش‌های دولتی تامین می‌شود مواد خارجی با ارز بانک مرکزی تامین می‌شود و مواد اولیه داخلی هم از فولاد سازان و مس و آلمینیوم سازان داخلی تامین می‌گردد که هر دو این مباحث، دولتی هستند و یک سوی گازانبر را تشکیل می‌دهند. سوی دیگر گازانبر را خریداران یعنی خودروسازان داخلی تشکیل می‌دهند که بطور مستقیم با غیر مستقیم از دولت دستور می‌گیرند.

جالب اینجاست که دولت نرخ ارز‌ی که مبلغ خرید خارجی ما است را ۳ برابر افزایش می‌دهد و از طرف دیگر قیمت قطعه را نمی‌پذیرد. در حال حاضر قطعه سازان چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از خودروسازان طلبکار هستند.

قره ئی گفت: نارضایتی و دلخوری مردم از خودروسازان غیرقابل انکار است. در چندماه اخیر تولیدات خودروسازان به نصف رسیده و اگر افزایش قیمت خودرو‌ها اعمال نشود تولید بازهم کاهش می‌یابد، گویا خوشبختانه افزایش قیمت‌ها در حال اعمال است.

سعید باستانی در ادامه ارتباط تصویری با این برنامه گفت:: زیان انباشت ایران خودرو حدود ۸ هزار میلیارد و این زیان برای سایپا حدود ۱۰ هزار میلیارد است.

در حال حاضر حدود یک میلیون تومان بابت سهام اضافه‌ای که خودروسازان نگهداشته اند مردم هزینه می‌کنند. بنگاه داری خودروسازان یک نوع هزینه کردن از جیب مردم است ایران خودرو در حال حاضر تا اردیبهشت ۹۹ پیش فروش انجام داده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان حمایت از مصرف کننده احتکار در بازار خودرو قیمت دلار تحریم های ظالمانه علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۲۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران،قیمت محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت دستخوش تغییراتی شده و برخی از مدل‌های این کارخانه با افزایش قیمت نسبت به پنجشنبه هفته قبل راهی بازار شده‌اند.

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته که یکی از مدل‌های گرانقیمت ایرانخودرو به‌حساب می‌آید، ۹۶۰ میلیون تومان یعنی پنج میلیون بیشتر از هفته قبل فروخته می‌شود و همین میزان افزایش قیمت را در ارقام پیشنهادی فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و مدل‌های مختلف تارا مشاهده می‌کنیم.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما نیز که امروز ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت دو میلیونی را تجربه می‌کند و امثال ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و ۲۰۷ با موتور TU ۳ نیز به همین اندازه گران شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۲۰ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۲ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۶۰ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۵ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۵ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۶۰ میلیون تومان


قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد

اطلس G جدید‌ترین سواری سایپا در بازار آزاد است که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به‌طور متوسط ۵۸۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

قیمت اطلس G در بازار آزاد نسبت به خریدوفروش‌های هفته قبل پنج میلیون ارتقا پیدا کرده و مدلی مثل پراید ۱۵۱ که ۳۴۲ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت چهار میلیونی را تجربه می‌کند.

ساینا S دنده‌ای، کوئیک GX و کوئیک SR دنده‌ای نیز هر کدام با افزایش قیمت دو میلیونی درقیاس با هفته قبل راهی بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودرو‌های سایپا

مدل ۱۳ اردیبهشت ۱۶ اردیبهشت
پراید ۱۵۱ تیپ DA مدل ۱۴۰۳،
۳۳۸ میلیون تومان

۳۴۲ میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،
۴۳۸ میلیون تومان

۴۴۰ میلیون تومان

کوئیک GX مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان
۴۵۰ میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان

۴۵۰ میلیون تومان

اطلس مدل ۱۴۰۳،

۵۸۰ میلیون تومان

۵۸۵ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۲
یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۳
یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۷۶۵ میلیون تومان

۷۶۵ میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل ۱۴۰۳،

۸۶۰ میلیون تومان

۸۶۰ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد