Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-در دوره های افزایش رشد شتابان تورم خانوارها از کدام هزینه خود می کاهند تا قدرت اداره اقتصادی بیابند . این سئوالی است که یان روزها بسیاری از کارشناسان تلاش می کنند پاسخی بدان بدهند .

میزان مراجعه به رستوران ها بین ۳۰ تا ۷۰ ردصد کاهش یافته است

امارها نشان می دهد حجم مارجعه مردم به رستوران ها، از لوکس ترین ها تا معمولی ترین ها بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حالا این روزها نبود غذایی که در منوهای رستوران ها درج شده چندان عجیب نیست چرا که بسیاری از رستوران داران می گویند به دلیل آنکه تعداد مشتریانشان کم شده است، ترجیح می دهند غذاهای پرمخاطب تر را آماده کنند.

 رییس اتحادیه رستوران داران نیز در تایید این نکته می گوید اغلب رستوران های لوکس بین ۳۰ درصد و اغلب رستوران ها معمولی به فراخور قدرت اقتصادی مناطقی که در آن قرار دارند حدود ۷۰ درصد از مشتریانشان کاسته شده است. آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد سه درصد از درآمد پردرامدترین یا ثروتمندترین دهک ایران به هتل و رستوران اختصاص می یابد این در حالی است که این رقم برای اولین دهک با فقیرتر ین ها بسیار ناچیز است.

 مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سئوال می گوید: در دوره هایی که نرخ تورم افزایش انفجاری را تجربه می کند، مردم غالبا از هزینه های غیر ضروری می زنند. هر چند اطلاق هزینه غیر ضروری به این دست هزینه ها منطق چندانی ندارد اما بسیاری از خانوارها چاره ای جز این ندارند.

 وی در این خصوص گفت: تفریح، سفر، خرید کالاهای فرهنگی چون کتاب و فیلم و ...، رفتن به سینما و تئاتر و کنسرت‌های موسیقی غالبا توسط طبقه متوسط صورت می گیرد اما باید توجه داشت که این رفتار اقتصادی سبب می شود که مشکلاتی در عرصه فرهنگی رخ دهد.

 این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مردم در این شرایط تلاش می کنند هزینه های زندگی خود اولویت بندی کنند و طبیعتا هزینه های اولیه زندگی یعنی خوراک و مسکن در این میان تامین می شود.

 او گفت: اقتصاد ایران در سال های گذشته همواره به دلیل افت و خیز تورمی شاهد این قبض و بسط ها بوده است.

 بررسی ها نشان می دهد در سال جاری قیمت هر متر مربع واحد مسکونی افزایشی برابر با ۹۱ درصد را تجربه کرده است. نرخ دلار نیز همپای دیگر ارزها از محدوده ۳۸۰۰ تومان در بهمن ماه سال گذشته به یازده هزار و چهارصد تومان رد سال جاری رسیده است. سکه نیز در رفت وبرگشت ها پا را از محدوده یک میلیون تومان به کانال چهار میلیون تومان گذاشته و از این رو برآوردها دلالت بر کاهش شدید قدرت خر ید و ارزش پول ملی در سال جاری دارد.

 تقوی گفت: نتیجه این اتفاقات در میان مدت سبب می شود اقتصاد فرهنگ با بحرانی جدی تر از گذشته روبرو شده و شمار خریداران کالاهای فرهنگی کاهش یابد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در این شرایط سطح رفاه خانوارها کاسته می شود و این امیدواری وجود دارد که دولت با اتخاذ سیاست هایی دست به ترمیم قدرت رخید و همچنین بالا بردن سطح زندگی کند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل تولید داروهای جدید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد پیکان‌پور گفت: با رفع عوامل بروکراتیک و تسهیل و سرعت بخشی به امورات تولیدکنندگان داخلی، ۴۴ خط جدید تولیدی و ۹۶ داروی جدید نظیر تراستوزومب امتانسین، سیستئامین، الترومبوپگ، اپرمیلاست، تیوتروپیوم استنشاقی، گوسلکومب، اتوپوزاید تزریقی، ایمیکیمود، ویگاباترین، ایربزارتان، تاکرولیموس تزریقی، لارونیداز، تراستوزومب دروکستکان، روپی واکائین، وینورلبین خوراکی، نیولومب، فولوسترانت، بوپی واکائین، پاپاورین تزریقی، رانیبیزومب و سیتارابین به بازار دارویی کشور عرضه شد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی برای خرید داروهای جدید تولید شده صرفه جویی شده است، افزود: به منظور احصا مشکلات صنعت، طی مدت کوتاهی از حدود دو سوم از شرکت‌های داروسازی اصلی بازدید میدانی شد و اقدامات لازم جهت رفع چالش‌ها در سطح اختیارات سازمان صورت پذیرفت.

به گفته مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، ۵۶ مولکول جدید نیز طی ۱.۵ سال گذشته و پس از تأیید شورای بررسی فهرست رسمی داروهای ایران وارد فهرست شده‌اند که به عنوان نمونه می‌توان به داروهایی نظیر کلادریبین، سیلودوسین، اتزولیزومب، سفتازیدیم-آوی باکتام، ودولیزومب، دورناز آلفا، انسولین رایزودگ و سولیکوا، توپوتکان، انزالوتاماید، پالیویزومب، رگورافینیب، اوزانیمود، فوسکارنت، ایبروتینیب، الاپاریب و اسیمرتینیب اشاره کرد و این در حالیست که در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ داروی جدیدی وارد فهرست داروهای رسمی کشور نشده بود.

پیکان پور خاطرنشان کرد: با توسعه برون سپاری در برخی از اجراییات سازمان، تسریع قابل ملاحظه‌ای در روند اقدامات شرکت‌های دارویی صورت گرفته است که با ایجاد مسیر موازی «بررسی پرونده‌های ثبت» در خصوص پرونده‌های مشمول مسیربندی چهار و پنج، زمان انتظار ارزیابی و تأیید این پرونده‌ها به کمتر از یک چهارم مدت قبل، کاهش پیدا کرده و شرکت‌های دارویی می‌توانند بنا به درخواست خود، از مسیر موازی استفاده کنند.

کد خبر 6079658 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی حوزه آرد و نان در لرستان
  • ۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در استان کرمانشاه صرفه‌جویی شد
  • صرفه جویی بیش از ۴۷ میلیون لیتر بنزین در ایلام
  • خودرو برقی ایستاد، نفت برگشت!
  • صرفه جویی ۲ میلیارد دلاری سوخت با تکمیل راه آهن شلمچه بصره
  • ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل تولید داروهای جدید
  • مدیریت مصرف آب و صرفه جویی در فصل گرم سال
  • صرفه‌جویی بیش از ۴۷ میلیون لیتری مصرف بنزین در منطقه ایلام
  • صرفه جویی ۲ میلیارد دلاری سوخت با تکمیل راه آهن شلمچه _ بصره
  • هشدار به مصرف کنندگان | هوای برق را داشته باش