Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@17:42:50 GMT

آینده مبهم روابط آمریکا و عربستان سعودی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۳۰۷۲

آینده مبهم روابط آمریکا و عربستان سعودی

تشدید اختلافات بین کنگره و کاخ سفید درباره نوع تعامل و برخورد با عربستان سعودی طی هفته‌های اخیر موجب شده است تا سئوالات سخت و دشواری درباره آینده روابط واشنگتن و ریاض به وجود بیاید. ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲ بین الملل آسیای غربی آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کنگره، اختلافات بین کاخ سفید و کنگره در خصوص عربستان سعودی طی هفته های اخیر به شدت افزایش یافته و این مساله سئوالات و ابهامات زیادی را درباره آینده روابط دو کشور به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی جایگاه و اعتبار خود را نزد نمایندگان کنگره از دست داده است و سنا نیز در آستانه تصویب قطعنامه‌ای علیه عربستان سعودی قرار دارد که این اقدام می تواند یک پیام آشکار برای ترامپ و مقام های سعودی باشد. ولی دولت ترامپ همچنان برای روابط خود با عربستان سعودی ارزش زیادی قائل است و بر این باور است که حفظ روابط با ریاض برای اجرای طرح های واشنگتن در خاورمیانه کاملا لازم و ضروری است، به خصوص برای مهار ایران. برخی سناتورها نیز بر این باورند که عربستان سعودی برای مقابله با ایران در منطقه اهمیت زیادی دارد، گرچه این سناتورها از مجازات مقام های سعودی به خاطر جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد، حمایت می کنند.

سفیر عربستان در آمریکا به واشنگتن بازگشت

رویترز: دولت ترامپ 13 دسامبر گزارش خود درباره عربستان را به کنگره ارائه می‌دهد

 

به نظر می رسد قطع کامل روابط بین ریاض و واشنگتن در چنین شرایطی بعید خواهد بود. ولی ترامپ برای ادامه همکاری با ریاض در آینده با مشکلات و چالش های زیادی روبرو خواهد شد.

سنای آمریکا قصد دارد هفته آینده درباره قطعنامه‌ای رای گیری کند که ممکن است موجب خروج نظامیان آمریکایی و پایان دادن به دخالت آنها در تجاوز ائتلاف سعودی به یمن شود.

سناتورهای آمریکایی در حالی خواستار پایان حمایت واشنگتن از جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن شده‌اند که خشم و نگرانی آنها نسبت به اقدامات عربستان سعودی پس از قتل خاشقجی به شدت افزایش یافته است. واکنش ترامپ به این حادثه هولناک نیز تاکنون رضایت سناتورها را جلب نکرده است.

سناتورهای آمریکایی پس از اطلاع یافتن از اسناد سازمان سیا به این جمع بندی رسیده‌اند که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در قتل خاشقجی نقش مستقیم داشته است. حامیان این قطعنامه اطمینان دارند که 51 رای لازم برای تصویب آن را در اختیار خواهند داشت.

البته بعید به نظر می‌رسد که این قطعنامه به قانون تبدیل شود. مجلس نمایندگان آمریکا تعهدی برای تصویب این قطعنامه طی سال جاری ندارد و ترامپ نیز تهدید کرده است که این قطعنامه را وتو خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1036247/P36446/S8,90,1128/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که یک هواپیمای شخصی اسرائیلی امروز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به زمین نشست و اخیرا برای انتقال مقامات ارشد موساد از آن استفاده شده است.

رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «مکان» گزارش داد، فرود هواپیما در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به ریاض انجام شده است.

بر اساس این گزارش، این هواپیما امروز از فرودگاه بن گوریون برخاسته و در امان پایتخت اردن به طور موقت توقف کرده و از آنجا به مقصد ادامه داده است.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود: این احتمال وجود دارد که مقامات ارشد اسرائیلی در این هواپیما حضور داشته باشند تا در مورد عادی سازی مذاکرات با عربستان سعودی گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما متعلق به یک تاجر اسرائیلی است و در ماه های اخیر در سفرهای رسمی مسئولان ارشد موساد و وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) استفاده شده است.

پایگاه خبری آکسیوس همچنین گزارش داد که مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند تا به نتانیاهو ارائه کنند. این توافق شامل تعهد به مسیری است که به راهکار دودولتی منتهی می‌شود.

این در حالی  است که قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد