Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی،
امیرحسین بهداد با اشاره به رصد و پایش دقیق بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب ها و سد های استان، گفت: با وجود اقدامات کنترلی از ابتدای سال جاری، شاهد انتقال این بیماری به استان هستیم.
وی به اهمیت پایش و رصد این بیماری در حیات وحش و بستن راه های انتقال این بیماری در مناطق روستائی و پرخطر اشاره کرد و افزود: 33 تالاب و سد مورد رصد همکاران اداره کل دامپزشکی استان قرار گرفته و 16 بازارچه فروش پرندگان زنده نیز تعطیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهداد با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه و رصد و پایش اداره کل دامپزشکی استان که در مواقع بحرانی بسیار پر اهمیت است، به طور مستمر توسط این اداره کل صورت می گیرد، در عین حال گفت: اگر خود مرغداران مسائل بهداشتی و قرنطینه ای را که دامپزشکی استان در قالب توصیه های پیشگیرانه به طور مرتب اطلاع رسانی می کند، رعایت نکنند، شاهد شیوع این بیماری در استان خواهیم بود.
وی توصیه کرد: واحدهایی که هنوز اقدام به دریافت مجوز نکرده اند و غیر مجاز محسوب می شوند در سریعترین زمان ممکن اقدام به اخذ مجوز کنند و مرغدارانی که واحدهای مجاز خود را هنوز بیمه نکرده اند حتما در اولین فرصت واحدهای پرورشی خود را بیمه کنند.
وی همچنین از فعالان صنعت مرغداری استان خواست در صورت مشاهده هر گونه تلفات در طیور پرورشی و بومی موضوع را در سریعترین زمان و از طریق شماره تلفن گویای 1512 به اطلاع همکاران دامپزشکی استان برسانند.
ویروس آنفلوآنزا سندرم‌های متعددی از آلودگی‌های بدون علامت تا آلودگی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی و کاهش تولید تخم، و بیماری عمومیت یافته با علائم تنفسی، رال (خس خس سینه)، ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمت‌های بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال، و بروز درگیری سیستم عصبی همراه با مرگ سریع را در پرندگان ایجاد می‌کند. دوره نهفتگی در اشکال مختلف بیماری متفاوت و بین چند ساعت تا 3 روز در یک پرنده و در یک گله تا 14 روز است. طول این دوره به میزان آلودگی ویروسی، راه عفونت، گونه پرنده، قدرت بیماری‌زایی ویروس و عوامل محیطی مانند گرد و غبار و آمونیاک بستگی دارد. بیماری آنفلوآنزا فوق حاد در طیور تخم‌گذار و مادر شروعی ناگهانی و دوره‌ای کوتاه بین 3 تا 7 روز دارد.
پرندگان آبزی وحشی به‌ عنوان منابع طبیعی ویروس آنفلوآنزای نوع A شناخته شده‌اند.
پرندگان مهاجر می‌توانند فرم ضعیف این ویروس را برای مسافت های طولانی با خود حمل کنند بدون اینکه علائمی را از خود نشان دهند یا در تعداد بالایی دچار مرگ و میر شوند.
در این پرندگان همچنین فرم قوی ویروس آنفلوآنزای طیور به ندرت جدا شده‌است، بنابراین نقش این پرندگان در پخش آنفلوآنزای طیور با قدرت بیماری‌زایی قوی ناشناخته باقی می‌ماند.
3071
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف پرندگان پرنده تورم روابط عمومی گرد و غبار منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۳۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم دامپزشکی درباره ماهی قرمز

به گزارش خبرآنلاین،مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها، دریاها و مخازن سدها رها نکنند و در صورتی که تصمیم به رهاسازی ماهی قرمز دارند؛ آن را در حوض‌های بسته داخل شهرها و محل‌های مشخص شده توسط شهرداری و محدوده‌های آبی که با محیط‌های آبی و آب‌های آزاد ارتباط ندارد؛ آزاد کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:حمزه آقاپور کاظمی امروز نسبت به خطرات ناشی از رهاسازی ماهی قرمز در آب‌های آزاد هشدار داد.

وی اظهار کرد: ماهی‌های قرمز می‌توانند بدون هیچ علائمی ناقل بیماری‌های زیادی باشند و رهاسازی آنان در آب‌های طبیعی جاری باعث انتقال و انتشار انواع بیماری‌ها و سرایت آن به آبزیان بومی و بروز بیماری و تلفات در آن‌ها می‌شود.

به گفته آقاپورکاظمی، ماهی قرمز یک گونه غیربومی در کشور است که در صورت ورود به منابع آبی، از طریق تغذیه تخم‌ ماهی‌های دیگر، تبدیل به گونه مهاجم شده و علاوه بر تشدید رقابت‌های تغذیه‌ای با ماهی‌های بومی باعث انتقال بیماری‌ها، کاهش کیفیت آب و تخریب زیستگاه‌ها و محیط‌های آبی طبیعی می‌شود.

وی ادامه داد: ماهی قرمز قادر به تحمل طیف وسیع دما، PH و شوری آب بوده و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم است. همین خصوصیات باعث شده که شرایط متفاوت محیط جدیدی که وارد آن می‌شود را تحمل و خود را با آن سازگار کند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1889010

دیگر خبرها

  • «ریشا» شیر باغ وحش مشهد تلف شد
  • بیماری دامی در مازندران کاهش یافت
  • هشدار مهم دامپزشکی درباره ماهی قرمز
  • افراد بزرگسال تا ۸۰۰ بار در روز صورت خود را لمس می‌کنند/ ما چطور مریض می‌شویم؟
  • واکسیناسیون بیش از یک میلیون رأس دام در زنجان
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • کنترل آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در کشور/ راه‌اندازی مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از دام
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۴۶۰ هزار راس دام سبک و سنگین در مه ولات