Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@15:19:07 GMT

شهر فرودگاهی امام در گذر تاریخ/قسمت شصت و هشتم

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۳۲۱۹

شهر فرودگاهی امام در گذر تاریخ/قسمت شصت و هشتم

تین‌نیوز | 

در کشور جمهوری اسلامی ایران فرودگاه‌های متعددی احداث و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند که از جمله آنها فرودگاه امام خمینی (ره) است که به‌عنوان یک فرودگاه بین‌المللی در کنار پایتخت کشور واقع شده است. رسیدن شهر فرودگاهی امام به شکل فعلی، به دلایلی حدود ۵ دهه طول کشیده است، بنابراین بیان سابقه احداث و بهره‌برداری آن در طول حدود نیم قرن، علاوه بر ثبت در تاریخ می‌تواند چراغ راه آیندگان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه آغاز احداث و بهره‌برداری این فرودگاه به سال‌های قبل از انقلاب اسلامی باز می‌گردد، ولی عمده عمر طولانی خود را در دوران پس از انقلاب اسلامی گذرانده است و در‌این‌راستا با توجه به تغییرات متعدد در سطح وزات راه و ترابری و ریاست سازمان هواپیمایی کشوری، شاهد تحولات و فراز و نشیب‌های زیادی بوده است زیرا با هر تغییر و جابه‌جایی مدیران و به تبع آن سیاست‌ها و خط مشی‌ها، در کند یا تند شدن فرایند احداث و بهره‌برداری این پروژه تأثیر قابل توجهی ایجاد شده است.

 از‌همین‌رو علیرضا منظری با توجه به اینکه در دوران خدمت خود در سازمان هواپیمایی کشوری از نزدیک در جریان این فراز و نشیب‌ها بوده، تصمیم گرفته تا گوشه‌هایی از روند این فعالیت‌ها را به رشته تحریر درآورد و برای قسمت‌هایی از آن نیز از اطلاعات دیگران بهره ببرد. به گفته این کارشناس ارشد حوزه هوایی، در این مجموعه به هیچ‌وجه تجزیه‌وتحلیل در نظر نبوده و نگارنده صرفاً در پی گردآوری مطالب بر حسب تاریخ انجام بوده است و فقط در برخی موارد به‌ناچار گلایه‌مندی‌های رایج را ذکر کرده است.

حال تین نیوز در صدد است تا بخش‌هایی از این کتاب منتشرنشده (در دست انتشار) را برای معرفی این ابرپروژه به تدریج در قالب تاریخ شفاهی سازمان هواپیمایی کشوری در اختیار مخاطبان قرار دهد. در همین راستا دپارتمان تاریخ شفاهی موسسه مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی تین آمادگی خود را جهت مصاحبه با پیشکسوتان حوزه حمل و نقل هوایی کشور و ثبت تاریخ شفاهی این صنعت، اعلام می‌دارد.

قسمت شصت و هشتم:

این همان پایانه مسافری سیاحتی ـ زیارتی است که با تغییر عنوان به پایانه مسافری شماره ۲ رنگ عوض کرده است زیرا در طرح جامع فرودگاه مساحت پایانه شماره ۲ اصلی حدود سیصد هزار مترمربع پیش‌بینی شده بود. اگرچه تغییر نام این پایانه زیارتی به پایانه مسافری سیاحتی‌ـزیارتی مناسب تلقی می‌شود تا در زمان بهره‌برداری مسافران زیارتی و سیاحتی بتوانند از آن تردد داشته باشند ولی چنین روشی برای تغییر سیاست‌ها و حذف سرمایه‌گذاران بخش خصوصی پسندیده نیست زیرا وجود مدارک آنها در دفتر مجری طرح فرودگاه امام‌خمینی(ره) علاوه بر آنکه نشانگر تحمیل هزینه‌هایی بر متقاضیان است مانعی برای انگیزه سایر متقاضیان سرمایه‌گذاری در این طرح بزرگ بشمار می‌رود.

 

حال با این نحوه برخورد چگونه می‌توان انتظار داشت پروژه‌ای که حدود چهار سال با عدم تخصیص اعتبار از منابع عمومی حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشته در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسد. البته در اجرای این تصمیم شرکت فرودگاه‌های کشور با تخصیص اعتباری حدود پنجاه میلیارد تومان توانست موجبات تجهیز مجدد کارگاه این پروژه به‌وسیله پیمانکار قبلی آن را فراهم آورد. شرکت ملی ساختمان نیز در چارچوب قرارداد منعقده و بر مبنای اسناد و مدارک و نقشه‌ها فعالیت‌های ساختمانی را ادامه داد تا اینکه پیشرفت کار به حدود ۴۰ درصد رسید و به جهت عدم پرداخت‌ها مجددا انجام عملیات ساختمانی متوقف شد.

  با توجه به عدم اختصاص بودجه کافی از محل منابع عمومی و پیشرفت کند و درنهایت توقف فعالیت ساختمانی احداث پایانه سلام (زیارتی‌ـ‌سیاحتی) از جانب شرکت ملی ساختمان به‌عنوان پیمانکار سرانجام شرکت شهر فرودگاهی در پی مذاکره با سه سرمایه‌گذار از کشورهای فرانسه، کره‌جنوبی و چین برآمد ولی در این میان هیئت‌وزیران در مهرماه ۱۳۹۵ سرمایه‌گذاری در پروژه پایانه سلام را به عهده بنیاد مستضعفان قرار داد و با توجه به پیشرفت ۴۰ ‌درصدی پروژه مذاکرات در مورد نحوه سرمایه‌گذاری و تنظیم قرارداد به‌صورت ساخت و اجاره و انتقال میان شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان برای تکمیل پروژه در حال انجام است.

 

ارزش سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان در این پروژه حدود چهارصد میلیارد تومان خواهد بود که در چارچوب این نوع قرارداد بنیاد ساخت آن را انجام داده و پایانه را به‌صورت اجاره در اختیار شرکت شهر فرودگاهی قرار داده تا مورد بهره‌برداری قرار گیرد و از طریق پرداخت اجاره سرمایه اولیه به سرمایه‌گذار (بنیاد مستضعفان) بازگشت داده شود و در پایان دوره معین مالکیت به شرکت شهر فرودگاهی انتقال یابد. مدت قرارداد ۹۶ ماه بوده که دوازده ماه برای دوره ساخت و هشتادوچهار ماه برای دوره بازگشت سرمایه پیش‌بینی شده است.

 

۱۰-۲-۳ ـ واگذاری انبارهای سردخانه‌ای و پردازش کالا

شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی به‌عنوان یکی از شرکت‌های مجموعه سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۴ با صرف اعتبار بیست میلیارد ریالی احداث پروژه‌های انبار سردخانه‌ای به وسعت ۱۵۶۶ مترمربع و انبار پردازش کالا به وسعت ۲۲۰۰ مترمربع را در فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز کرد. با اتمام مراحل ساخت این پروژه‌ها در مردادماه ۱۳۹۵ فعالیت اجرایی آن با تحویل بار هوایی و پردازش آنها شروع شد که در این صورت صادرات بهنگام کالاهای فسادپذیر مانند میوه و گل به‌عنوان بار هوایی امکان‌پذیر شد.

 

۱۱-۲-۳ ـ سرمایه‌گذاری برای سایر تسهیلات

هر فرودگاهی با توجه به رفت‌وآمد مسافران و مراجعان و کارکنان زیاد و همچنین فعالیت‌های گسترده هوانوردی و فرودگاهی نیازمند ارائه خدمات مختلفی است که باید قابل‌دسترس باشد. به همین جهت مقامات فرودگاه تلاش می‌کنند تا از طریق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نسبت به جذب سرمایه برای احداث این نوع تأسیسات و تسهیلات اقدام کنند و در صورت عدم وجود سرمایه‌گذار به‌منظور رفع نیازمندی‌ها آنها را احداث و مدیریت و بهره‌برداری را به بخش خصوصی واگذار می‌کنند. درهرحال در فرودگاه امام خمینی (ره) جایگاه پمپ بنزین، جایگاه گاز سی ان جی (اسفندماه ۱۳۸۷)، ساختمان بانک ملی و غیره احداث و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

ادامه دارد

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: فرودگاه امام خمینی ره تاریخ شفاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۳۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه بین المللی شیراز موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شد

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس گفت: فرودگاه شهید دستغیب شیراز به عنوان نخستین فرودگاه دارای نظامنامه جامع فرودگاهی منطبق با پارت ADR و مقررات اجرایی آن، گواهینامه فرودگاهی دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، فخرالدین کشاورز، امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در آئین اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه بین‌المللی شیراز، اظهار کرد: در یک‌وسال ونیم اخیر، برنامه‌های پرشماری از جمله مستندسازی، برگزاری جلسات و کمیته‌های ویژه، ممیزی‌های داخلی، آموزش، ممیزی سازمان هواپیمایی کشوری و رفع یافته‌ها در مسیر اخذ گواهینامه فرودگاهی انجام شد.

وی افزود: یکی از عمیق‌ترین و سخت‌گیرانه‌ترین ممیزی‌های سازمان هواپیمایی کشوری در موضوع گواهینامه فرودگاهی در خصوص فرودگاه شیراز انجام شد که با افتخار از آن استقبال کردیم.

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس تصریح کرد: از ابتدا می‌دانستیم برای اخذ گواهینامه و ایجاد استانداردهای لازم باید پذیرای ممیزی‌های سخت‌گیرانه باشیم و از همین رو با ایجاد بستر لازم برای آموزش و برنامه‌ریزی منظم، فرودگاه شیراز را برای این مهم آماده شد.

کشاورز ادامه داد: این گواهینامه، امروز توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی و جمعی از مقامات استانی و فعالان حوزه هوانوردی در محل فرودگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز اعطا شد.

وی خاطرنشان کرد: فرودگاه شیراز، پس از طی فرایندهای مختلف تدوین نظام‌نامه، دستورالعمل‌های عملیاتی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، انجام ممیزهای متعدد، رفع یافته‌های غیراستاندارد موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شده است.

وی اضافه کرد: این فرایند با همکاری کامل و سازنده دفتر مقررات فرودگاهی، پست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و مدیریت ایمنی شرکت و دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان با موفقیت انجام شده است.

به گزارش ایمنا، اخذ گواهینامه فرودگاهی که در زمره شاخص‌های توسعه خدمات و ارتقای ایمنی هوانوردی از منظر سازمان جهانی هواپیمایی کشور (ایکائو) است، یکی از الزامات ملی و بین‌المللی است که شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران باید نسبت به اخذ آن در درجه اول برای فرودگاه‌های بین‌المللی اقدام کند.

کد خبر 747456

دیگر خبرها

  • عملیات احداث زیرگذر سرخون آغاز شد
  • عملیات احداث زیرگذر روستای سرخون آغاز شد
  • فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! + عکس
  • فرودگاهی در ایران برای خواستگاری!/ عکس
  • فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! | ببینید
  • اعطای گواهینامه بین المللی فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • فرودگاه بین المللی شیراز موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شد
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان