Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-24@18:03:22 GMT

ماجرای درگیری زنگنه با وزیر انرژی امارات

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۳۷۳۶

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، توضیحاتی پیرامون نشست اخیر اوپک ارائه کرد که بر این اساس تولیدات اوپکی ها ۸۰۰ هزار بشکه و نانو اوپکی ها ۴۰۰ هزار بشکه کاهش می یابد.به گزارش بلاغ،اسد الله قره خانی آلوستانی با اشاره به سفر خود به وین به همراه وزیر نفت برای حضور در نشست اوپک، گفت: نشست این دوره اوپک با نشست های دیگر متفاوت بود، چرا که تمام تلاش برخی کشورهای تولیدکننده نفتی به این موضوع معطوف شده بود کهسهم ایران در اوپک کاهش یابد و رئیس جمهور آمریکا موضوعی با این مضمون توئیت کرده بود که اعضای اوپک اجازه کاهش تولیدات نفت خود را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در روزهای اخیر قیمت نفت روز به روز کاهش پیدا کرده و اعضای اوپک نیز باید در این باره تصمیم اتخاذ می کردند، افزود: پیش از تشکیل جلسه اوپک برایان هوک مسئول تحریم های ایران سفری به وین داشته و در این کشور با برخی از اعضای اوپک از جمله عربستان ملاقات کرد تا سیاست های آمریکا مدنظر قرار گیرد و وزیر نفت ایران با هوشیاری تمام توئیتی درباره این دیدار منتشر کرد و این توئیت عکس العمل هایی را در پی داشته و عربستانی ها را دستپاچه کرد به گونه ای که این دیدار را تکذیب کردند اما وزارت خارجه آمریکا عنوان کرد که این جلسه برگزار شده و پارادوکسی ایجاد کرده و در مرحله نخست نقشه های عربستانی ها را برهم زد.

زنگنه دست عربستانی ها را رو کرد

وی با اشاره به اینکه در جلسه نخست اعضای اوپک مبنای تصمیم گیری خود را سقف سهمیه ماه اکتبر قرار دادند، ادامه داد: تصمیمات ماه اکتبر به گونه ای بود که عربستان و امارات برای پر کردن جای خالی ایران افزایش تولید داشتند و از سوی دیگر ایران به دلیل تحریم ها، صادرات خود را کاهش داده بود، لذا عربستان و امارات عنوان کردند که این موضوع را مبنا قرار داده و تولیدات نفت بین 800 هزار تا یک میلیون بشکه کاهش یابد، اما ایران با این موضوع سخت مخالفت کرده و عنوان کرد که مبنای تولید باید همان مبنای تولید 2016 باشد.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با هوشیاری وزیر نفت ایران، مبنای تولیدات همان مصوبه 2016 تعیین شد، اظهار داشت: ایران در این نشست عنوان کرد که در شرایط تحریمی قرار دارد، بنابراین با افت تولید و صادرات مواجه بوده و نمی تواند مصوبه اکتبر را بپذیرد، چرا که اگر این مصوبه را می پذیرفت، سقف تولید نفت ایران در اوپک کاهش می یابد و بعدها حتی پس از برداشته شدن تحریم ها نمی توانست تولیدات خود را افزایش دهد.

کاهش 800 هزار بشکه اوپکی ها و 400 هزار بشکه ای نانو اوپکی ها

قره خانی افزود: روز نخست عربستانی ها و اماراتی ها این پیشنهاد را نپذیرفته و ایران نیز تعیین سقف تولید بر مبنای مصوبه اکتبر را نپذیرفت که عربستان و امارات تهدید کردند که با این اقدامات قیمت نفت کاهش می یابد، اما زنگنه تاکید کرد که ایران به هیچ عنوان سهمیه خود در اوپک را کاهش نمی دهد، چرا که اگر این موضوع پذیرفته می شد، به نفع عربستان، امارات و روسیه و به ضرر ایران تمام می شد و در عین حال مشخص نبود که با این اقدام قیمت نفت افزایش یابد، لذا نشست روز نخست با جلساتی طولانی و پیچیده بدون دستیابی به نتیجه ای پایان یافت.

وی با بیان اینکه نشست روز دوم با رایزنی هایی با وزرای نفت متعددی همانند روسیه، ونزوئلا، قطر و عراق همراه شد، ادامه داد: این رایزنی ها جواب داد و در نهایت اعضای اوپک ناگزیر شدند دلایل منطقی ایران را بپذیرند و به خواسته ایران تمکین کنند که بر این اساس کشورهای عضو اوپک 800 هزار بشکه واعضای نانو اوپک 400 هزار بشکه تولیدات خود را کاهش دادند و ایران نیز از این موضوع مستثنی شد و براساس سهمیه قبلی تولیدات خود را ادامه می دهد.

عمده درآمد ایران از طریق فروش نفت است

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر درگیری زنگنه با وزیر انرژی امارات تاکید کرد: درگیری بین این دو وزیر صورت نگرفته اما وزیر نفت ایران استدلال های خود را به صورت قاطع در برابر اماراتی ها مطرح کرد، چرا که اماراتی ها به دنبال این بودند که سهم ایران در اوپک را کاهش داده و از این طریق درآمدهای نفتی ایران کم شود، اما از آنجا که ایران متوجه شده بود که اماراتی ها و عربستانی ها به دنبال این موضوع هستند که از نظر اقتصادی به جمهوری اسلامی آسیب برسانند، سرسختانه روی مواضع خود باقی ماند.

وی با بیان اینکه عمده درآمد ایران از طریق فروش نفت است، افزود: عربستان و امارات روی این موضوع تمرکز کرده و می خواستند برگ برنده را در دست خود بگیرند، چرا که در ماه های اخیر در درجه نخست، ایران تحریم شده و سپس عربستان و امارات جایگزین ایران در تولید نفت شدند و با کاهش تولید نفت ایران می خواستند سومین پیروزی خود را کسب کنند که تیم ایران به ریاست وزیر نفت در یک ماراتن سخت به هدف خود رسید.

پیش بینی نوسان نفت بین 55 تا 65 دلار

قره خانی با تاکید بر اینکه نشست اخیر اوپک نشان داد که اعضا می توانند مستقل تصمیم گرفته و استقلال رأی خود را حفظ کنند، گفت: این نشست نشان داد که اعضای اوپک می توانند در قیمت جهانی نفت اثرگذار باشند، همانگونه که پس از این نشست قیمت نفت حدود 3 دلار افزایش یافت و علی رغم اینکه قطر عنوان کرده بود که از این سازمان خارج می شود و تنها در جلسات روز نخست حضور یافت، اما اعضا از فروپاشی آن جلوگیری کرده و نشان دادند که اوپک تحت تاثیر قدرت های دیگر همانند آمریکا قرار ندارد و در این راستا کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپکی مصلحت خود را در همراهی اعضای اوپک می دانند و وجود اوپک نیز برای کشورهای تولیدکننده نفتی یک ضرورت است.

وی تصریح کرد: آمریکا احتمالا تولیدات نفت خود را افزایش می دهد، اما از آنجا که نفت ایران از نوع سبک بوده و صرفاً برای بنزین کاربرد دارد نمی تواند جایگزین نفت اعضای اوپک شود، چرا که از نفت مشتقات فراوانی به دست آمده و در صنایع مختلف از آن استفاده می شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیش بینی خود درباره نفت را بین 55 تا 65 دلار در نوسان عنوان کرد

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۳۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین، تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.

جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

نقش متفاوت لیلا حاتمی در یک فیلم آمریکایی

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد. برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

کد خبر 846832 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان کارگردانان سینمای جهان کارگردانان سینمای ایران خبر مهم سینمای ایران

دیگر خبرها

  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • کمبود تولیدات هنری در زمینه کاهش طلاق ملموس است
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • پیام «وعده صادق» به قیمت نفت در بازارهای جهانی
  • ماجرای تخلف و درگیری جایگاه سوخت در اراک چه بود؟
  • قول وزیر برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • دیدار نخست وزیر قطر با مشاور امنیت ملی امارات در دوحه