Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@14:48:16 GMT

موقعیت زنان در عرصه اجتماعی هنوز مطلوب نیست

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۳۸۳۲

موقعیت زنان در عرصه اجتماعی هنوز مطلوب نیست

تهران- ایرنا- یک فعال حوزه زنان گفت: امروز موقعیت زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی نسبت به گذشته مناسب است ولی مطلوب نیست و هیچ کدام از زنان فعال در عرصه های سیاسی و اجتماعی این وضعیت را مطلوب نمی دانند.

اشرف بروجردی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، با بیان اینکه در میان سفرا، رایزن های فرهنگی و مجامع بین المللی کمتر حضور زنان را مشاهده می کنیم، افزود: البته درصد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مدیریت های میانی افزایش پیدا کرده است و این یک گام مثبت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بروجردی با بیان اینکه هنوز محدودیت هایی برای انتصاب بانوان در پست های مدیریتی وجود دارد، تصریح کرد: باید بیشتر تلاش شود، یکی از عوامل موثر برای افزایش حضور مدیریتی زنان وجود احزاب است و اگر حزب سیاسی مقتدری وجود داشته باشد که بانوان در آن نقش آفرین باشند، حتما در عرصه اجتماعی و مدیریتی هم موثر است.

* زنان از عرصه های مدیریتی کشور غافل شدند
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: زنان قبل از انقلاب در شکل گیری و تظاهرات آن زمان نقش زیادی داشتند، دوران جنگ نیز در پشت جبهه ها نقش زیادی از خود نشان دادند به همین دلیل از عرصه مدیریتی کشور غافل شدند.
وی ادامه داد: زمانی که جنگ تمام شد، زنان که همیشه پشتیبان و همراه در همه دوران بودند، به فکر حضور در عرصه های مدیریتی افتادند، اما به آنها گفته شد که شما تخصص ندارید، تجربه ندارید، دین اجازه نمی دهد و چند فاکتور جلوی روی زنان گذاشتند.
بروجردی اضافه کرد: بانوان تلاش زیادی کردند و در عرصه دینی سعی کردند که ذهن ها را به اینکه چنین چیزی نیست منعطف کنند و دین در مورد حضور اجتماعی زنان منعی ندارد و هم اینکه در زمینه کسب تجربه باید این تلاش صورت گیرد تا زنان در عرصه مدیریت حضور داشته باشند.

* حضور زنان در عرصه اجتماعی در دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی مطرح شد
وی خاطرنشان کرد: زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 1375 موضوع حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی مطرح شد و در دوره اصلاحات در سال 1376 به عنوان یک برنامه دیده شد، شروع این حرکت از زمان آقای هاشمی رفسنجانی بود اما در دوره اصلاحات با برنامه شروع به کار شد.
این فعال حوزه زنان افزود: این برنامه در دوره اصلاحات مشخص شد که باید چه تعداد از زنان در عرصه شوراهای اسلامی شهر و روستا باشند، اینکه چه تعداد در مدیریت میانی و کلان باشد. اتفاقات خوبی افتاد اما هنوز نهادینه نشده است. بیشتر برنامه برای این دوره بود، اگر نهادینه و قانون شده بود ما راحت تر می توانستیم این دوره را طی کنیم.
وی تصریح کرد: در دوره دولت های نهم و دهم اقداماتی صورت گرفت اما همچنان بدون برنامه ریزی و نهادینه شدن این مبحث پیگیری شد و بیشتر سلیقه ای بود، این سلیقه دو وجه داشت یکی اینکه زن باید در خانه بنشیند و یک وجه دیگر اینکه برخی زنان می توانند در عرصه اجتماعی باشند.
بروجردی ادامه داد: در آن دوره وزیر زن نیز انتخاب شد ولی به نظر من چون حضور زنان در عرصه های مدیریتی نهادینه نشده بود جواب نداد البته وزیر بهداشت آن دوره وزیر مقتدری بود.
وی اضافه کرد: در دوره آقای روحانی به سمت نهادینه شدن حضور زنان در عرصه های اجتماعی کار پیش می رود. اینکه 30 درصد از پست های مدیریتی باید به بانوان اختصاص داده شود به طور جدی دنبال می شود. این بحث از سال 1382 مطرح شد ولی به باور مدیران ننشست و آن را قبول نداشتند، حتی روی آن بحث بود که چرا درصد تعیین می کنید. برخی این را تضییع حق زنان می دانستند چرا که ممکن است توانایی بانوان بیشتر از این درصد تعیین شده باشد.
این فعال حوزه زنان گفت: واقعیت این است که اگر درصد تعیین نمی شد ما امروز اینجا نبودیم. اعلام 30 درصد سهم زنان در پست های مدیریتی کمک کرد به اینکه به سمت نهادینه شدن حضور اجتماعی و سیاسی زنان برویم.
وی ادامه داد: احزاب هم باید سهم 30 درصدی را در شورای مرکزی، مراکز تصمیم گیری و دفاتر سیاسی، اجرایی رعایت کنند، معتقدم اگر حزب در جامعه اسلامی ما بتواند شکل بگیرد و رشد کند. بر اساس آن می توانیم جایگاه زنان را ارتقا دهیم.
اجتمام* 7268 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بانوان عرصه اجتماعي موقعيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۳۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه آموزش‌های مهارتی به بیش از ۳ هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی

کامرانی فرد مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت مهارت آموزی در رفع آسیب‌های اجتماعی و کاهش دغدغه‌های ناشی از آن، برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی در سطوح مختلف با حرفه‌های متنوع در دستور کار اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان است که در این خصوص پارسال ۱۷۵ دوره آموزشی ویژه‌ اقشار آسیب دیده اجتماعی از جمله معتادین بهبود یافته، کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده‌های آنان، زندانیان و ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی برگزار شده است.

او افزود: از متقاضیان این گروه هدف ۲ هزار و ۴۶۷ نفر مرد و هزار و ۴۸۶ نفر زنان بوده اند.

کامرانی فرد اظهار کرد: در طول سال در مجموع ۶۱۳ هزار و ۳۷ نفر ساعت، آموزش را گذرانده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • اطلاعیه تازه فراجا درباره طرح جنجالی نور: وضعیت حجاب مطلوب‌تر شده
  • ضعف مشهود دفاعی تراکتور مقابل نساجی
  • فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است
  • مطلوب شدن وضعیت عفاف و حجاب در سطح کشور نسبت به قبل از اجرای طرح
  • نقش سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به بیش از ۳ هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی
  • تقدیر از ۱۸۰ فعال عرصه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲
  • دولت با تسهیل و تقویت تولید در عرصه تحقق شعار سال گام بردارد
  • مهارت آموزی ۴ هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی در خراسان جنوبی
  • فراخوان جایزه مهرگان علم (علم برای همه) دوره‌های هجدهم و نوزدهم منتشر شد