Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین مناظره از "هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران" با برتری گروه ساتراپ از خراسان رضوی به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، در اولین مناظره دو گروه "ساتراپ" از خراسان رضوی و "سروش رازی" از کرمانشاه به مناظره بر سر گزاره "بیداری اسلامی در منطقه، متاثر از انقلاب اسلامی ایران است" پرداختند.

ابتدا گروه سروش رازی ضمن ابهام‌زدایی از کلمه بیداری اسلامی، بیداری در معنای عامیانه را در برابر خفتگی و به معنی بازگشت به ارزش‌های اسلامی معنی کرد و توضیح داد: معنای خاص این عبارت برگرفته از وقوع انقلاب‌های تاریخی در کشورهای آفریقا و سرایت آن به کشورهایی همچون مصر و لیبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه در این زمینه به دو نظریه موج انقلابی و نظریه اثر دومینویی اشاره کرد و گفت: براین اساس زمانی که در یک گوشه از دنیا انقلابی رخ دهد این موضوع همچون مهره‌های دومینو به دیگر نقاط سرایت می‌کند که در این خصوص تفکر حزب‌الله لبنان و اخوان المسلمین در مصر نیز متاثر از شخصیت امام خمینی (ره) است.

گروه ساتراپ در جایگاه مخالف این گزاره ابتدا به سه عنصر کلیدی آن پرداخت و تشریح کرد: بیداری اسلامی مجموعه خیزش‌ها و اعتراضات مردمی آغاز شده از کشورهای شمال آفریقا، متاثر به معنی اثرپذیرنده و انقلاب اسلامی ایران نیز آخرین انقلاب کلاسیک قرن بیست است.

این گروه با بیان این‌که ریشه‌ها و گروه‌های درگیر و ویژگی‌های این اعتراضات دارای تفاوت‌هایی است، انقلاب اسلامی را برگرفته از گفتمان انتقادی و مولفه‌هایی همچون نفی شرق و غرب، ولایت فقیه و غیره دانست و تاکید کرد: بیداری اسلامی برگرفته از گفتمان مدنی و مولفه‌هایی همچون دموکراسی و تکثر است.

این گروه همچنین برخی تفاوت‌ها میان موارد بالا، ریشه متون مذهبی و انقلاب اسلامی و نقش فعال گروه‌های اسلام‌گرا دانست و گفت: بیداری اسلامی و تحولات منطقه فاقد رهبر بوده و متاثر از جامعه شبکه‌ای است.

گروه ساتراپ همچنین تاکید کشورهای عربی بر عدم وابستگی به ایران را دال بر عدم تاثیرپذیری از انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: در انقلاب اسلامی اصول ایدئولوژیک اسلام شیوه‌ی تمام عیار زندگی است، در حالی که در تحولات منطقه شعار «نان، آزادی و کرامت انسانی» مطرح می‌شود.

این گروه همچنین در پاسخ به گروه موافق گزاره در خصوص استدلال موجود برای رد تئوری موج انقلابی، اظهار کرد: اصولا پدیده‌ها بدین صورت بررسی نشده و عوامل دیگر نیز در آن دخیل هستند. ضمن آنکه فاصله بین انقلاب اسلامی و تحولات منطقه اثر دومینووار را رد می‌کند.

گروه سروش رازی سپس فرمایشات گروه مخالف گزاره را نشأت گرفته از یک اشتباه تاریخی و تفاوت قائل نشدن بین انقلاب اسلامی و حکومت جمهوری اسلامی دانست و گفت: در انقلاب اسلامی برای نخستین بار حاکمیتی براساس اسلام بنا شده است.

به گزارش ایسنا، اعضای تیم سروش رازی از کرمانشاه صبا هدایت‌فر، سپهر ضرغامی، حمید شرافت وزیری و میلاد اختراعی هستند.

علی قدیری کارشناس ارشد علوم سیاسی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص علت برنده شدن این گروه اظهار کرد: رفرنس ما به اتفاقات اخیر و بندهای اساسی در بیانیه‌های اخیر تحولات منطقه است و از آنجایی که داوران با موضوعات روز درگیر هستند ما را به عنوان برنده مناظره اعلام کردند، ضمن آنکه باید توجه داشت تحولات منطقه حرکات اصلاحی برای دستاوردهای مدنی و نه تشکیل یک حکومت اسلامی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بيداري اسلامي جهاد دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ایران به گروه ۷

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این بیانیه آمده است: طی سال‌های گذشته رژیم اسرائیل به انحای مختلف و با نقض فاحش اصول بنیادین حقوقی بین المللی و قواعد آمره به منافع جمهوری اسلامی ایران لطمه وارد کرده است که ازجمله آنها می‌توان به خرابکاری‌های متعدد در تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای، حملات سایبری در تاسیسات زیربنایی کشور، ترور هدفمند تعداد زیادی از متخصصین و دانشمندان هسته‌ای و در آخرین مورد حمله تروریستی مسلحانه به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق اشاره کرد.

این بیانیه با اشاره به اینکه «حمله علیه ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه به عنوان نقض فاحش کنوانسیون‌های بین المللی ناظر بر مصونیت اماکن دیپلماتیک و منشور ملل متحد بشمار می‌رود» می‌افزاید: متعاقب این اقدام وحشیانه، جمهوری اسلامی ایران در پیروی از سیاست اصولی خود مبنی بر ممانعت از گسترش تنش و جنگ در منطقه خواستار نشست فوری شورای امنیت، محکومیت این اقدام و تنبیه آن رژیم شد که متاسفانه آن شورا با وجود تلاش اکثریت اعضا، به خاطر مخالفت ایالات متحده آمریکا، انگستان و فرانسه موفق به انجام وظیفه مصرح خود در منشور ملل متحد نشد. در این راستا همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۲ دور گفت‌وگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدام متناسب و محکومیت قاطع جامعه بین الملل و شورای امنیت شد.

سفارت ایران در «رم» یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسوول سازمان ملل، متعهد به اهداف و اصول مصرح در منشور آن سازمان است و بر تعهد خویش به حفظ صلح و امنیت بین المللی اصرار و تاکید می‌ورزد.

ایران خواستار تلاش دولت ایتالیا برای مسوولیت پذیر ساختن شرکای اروپایی (اتحادیه اروپا) و بین المللی خود (به‌ویژه اعضای گروه ۷) در برابر نقض قوانین بین المللی، تشدید هدفمند تنش‌ها در منطقه و استمرار کشتار مردم مظلوم فلسطین از سوی رژیم اسرائیل است.

بر اساس بیانیه یادشده، «پاسخ نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در سحرگاه ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (۲۵ فروردین‌ماه) در قالب حق دفاع مشروع ذیل ماده ۵۱ منشور ملل متحد و پس از ناامیدی از محکومیت این اقدام هنجارشکنانه رژیم اسرائیل صورت گرفت و از منظر جمهوری اسلامی ایران خاتمه یافته تلقی می‌شود.»

در این بیانیه تصریح شده است: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی از همه توان و ظرفیت خویش در مقابل تکرار احتمالی شرارت آن رژیم استفاده خواهد کرد.»

در بخش دیگری از بیانیه یادشده، سفارت ایران اشاره کرده است: جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال توسعه اعتبار دیپلماسی است و در چارچوب پیام آرزومندی برای صلح، امنیت و پیشرفت برای منطقه از اظهارات روز سه شنبه ۱۶ آوریل ۲۰۲۴ آنتونیو تایانی، وزیر محترم امور خارجه و همکاری‌های بین المللی جمهوری ایتالیا در جمع سفرای کشور‌های اسلامی استقبال می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: تهران با در نظر داشتن جایگاه دولت ایتالیا به عنوان رئیس دوره‌ای گروه ۷ و همچنین نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن به‌عنوان یکی از مهمترین کشور‌های اروپایی، خواستار تلاش آن دولت برای مسوولیت پذیر ساختن شرکای اروپایی (اتحادیه اروپا) و بین المللی خود (به‌ویژه اعضای گروه ۷) در برابر نقض قوانین بین المللی، تشدید هدفمند تنش‌ها در منطقه و استمرار کشتار مردم مظلوم فلسطین از سوی رژیم اسرائیل است.

سفارت ایران در ایتالیا، در حالی‌که برخی گزارش‌ها از دستورکار نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا، برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم‌ها علیه ایران حکایت دارد، هشدار داد: بی‌تردید اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال جمهوری اسلامی ایران از یک سو و سکوت و همراهی غیر مسوولانه کشور‌های غربی در برابر اقدامات رژیم اسرائیل در نقض قوانین بین المللی از سوی دیگر موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد.

در پایان این بیانیه با اشاره به اینکه «منطقه خاورمیانه دوران پرالتهابی را سپری می‌کند»، آمده است: بی‌گمان مسوولیت‌پذیری و موفقیت دولت ایتالیا در کاهش تنش‌ها و برقراری ثبات در این منطقه، در حافظه تاریخی جامعه بین الملل باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • وزرای خارجه ایران و ترکیه برضرورت آتش‌بس در غزه تاکید کردند
  • وزرای خارجه ایران و ترکیه بر ضرورت آتش‌بس در غزه تاکید کردند
  • گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات اخیر منطقه
  • چرایی چیستی و چگونگیِ بیانات نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار‌های رمضانی با رهبر انقلاب
  • فعالیت هزارو ۵۷۲ گروه جهادی در نوروز و رمضان ۱۴۰۳
  • قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد
  • پایان برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در ورامین 
  • افغانستان| فتنه گروه تروریستی داعش پایان یافته است
  • هشدار ایران به گروه ۷
  • تاکید بر اهمیت نقش مقاومت مردم لبنان در تحولات منطقه