Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:54:42 GMT

کاهش 50 درصدی فرصت مطالعاتی دانشجویان علم و صنعت

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۴۲۲۳

کاهش 50 درصدی فرصت مطالعاتی دانشجویان علم و صنعت

تهران- ایرنا- معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: اعزام دانشجویان دکتری این دانشگاه برای فرصت های مطالعاتی به خارج از کشور به دلیل مشکلات ارزی نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است.

ابوالفضل واحدی روز یکشنبه در گفت و گو با گروه دانشگاه ایرنا این توضیح را نیز داد که 25 دانشجوی دارای اولویت ، جهت اعزام به خارج برای فرصت مطالعاتی در شش ماه نخست سال جاری به سازمان امور دانشجویان معرفی شده اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و ارزی کشور، شاید تعداد اندکی از این ظرفیت برای فرصت های مطالعاتی اعزام شوند.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت افزود: سازمان امور دانشجویان هر ساله ظرفیتی برای هر دانشگاه معین می کند که در سال تحصیلی جدید به دلیل مشکلات اقتصادی و ارزی این ظرفیت بسیار کاهش پیدا کرده است.
وی گفت : طبق ظرفیت اعلام شده از سوی وزارت علوم برای دانشگاه علم و صنعت، دانشکده های برق، مکانیک، عمران و شیمی تعداد افراد واجد شرایط خود را اعلام کرده اند اما هنوز این افراد برای دریافت ارز و اعزام اقدام نکرده اند .
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت در خصوص برخی شرایط عمومی دانشجویان اعزامی گفت: دانش آموختگان باید در آزمون جامع شرکت و پایان نامه های خود را به تصویب برسانند ، داشتن حداقل معدل و وضعیت آموزشی مطلوب از دیگر شرایط کلی دانشجویان اعزامی است.
واحدی اظهار کرد: سال گذشته هر 9 ماه 50 نفر ظرفیت از طرف وزارت علوم برای دانشگاه علم و صنعت اعلام شد که با این میزان متوسط سالانه بین 700 تا 900 هزار دلار به یک دانشگاه تخصیص می یافت .
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در سال تحصیلی 96-97 ، 40 نفر از دانشگاه علم و صنعت به خارج از کشور اعزام شدند. در حال حاضر 25 دانشجو معرفی شده که در اعزام همین تعداد نیز مشکل وجود دارد.
واحدی معتقد است: آموزش عالی هزینه زا نیست بلکه مسئولین باید به چشم سرمایه گذاری به این موضوع نگاه کنند و باید در اولویت مسائل کشور باشد. زیرا مسئله علمی کشور بسیار حائز اهمیت بوده و در رتبه بندی علمی دنیا نیز تاثیر گذار است.
وی با اشاره به اینکه سازمان امور دانشجویان مشکلات ارزی را دلیل تعلل در اعزام دانش آموختگان می داند، عنوان کرد: فرصت های مطالعاتی در فعالیت های آزمایشگاهی، کارهای عملی، تست پروژه های تحقیقاتی و کیفیت کار آنها بسیار تاثیر می گذارد و کوتاهی در این موضوع موجب اثرات منفی روی کار دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.

**درخواست دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه
واحدی در خصوص درخواست دانشجویان ایرانی خارج از کشور برای تحصیل در این دانشگاه، گفت: درخواست دانشجویان برای بازگشت به طور مستقیم به دانشگاه فرستاده نمی شود و دانشجویان خارج کشور باید ضوابط تعیین شده سازمان امور دانشجویان را داشته باشند.
وی ادامه داد: حداقل تعداد واحد گذرانده، مدت اقامت در سایر کشورها و تحصیل در دانشگاه معتبر از جمله شرایط سازمان امور دانشجویان است.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت افزود: درخواست دانشجو در شورای انتقال وزارت علوم مطرح و بر اساس سوابق، دانشگاه و کشور محل تحصیل به دانشگاه های مختلف داخلی معرفی می شود.
واحدی اظهار کرد: هر ساله حدود 15 دانشجو عمدتا در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد به دانشگاه علم و صنعت معرفی می شوند.

** جذب 16 عضو هیات علمی در سال تحصیلی جدید
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه فرآیند جذب هیات علمی پیچیده است، اظهار کرد: دانشگاه در این زمینه شرایط مطلوبی دارد و در سال گذشته 34 هیات علمی پذیرش شدند.
وی تصریح کرد: شرایط تحصیل، معدل و تطابق رشته تخصصی، حداقل معدل ، فعالیت های پژوهشی و میدانی قابل قبول، انتشار کتاب و تحصیل مقاطع مختلف در دانشگاه های معتبر از جمله شاخص های کلی جذب اعضا هیات علمی است.
واحدی توضیح داد: افراد سنجش و به دانشکده ها معرفی می شوند، پس از بررسی سه برابر تعداد جذب ، به هیات جذب مرکزی اعلام و منتظر تایید نهایی می شوند که اعمال سلیقه فردی با این روش کاهش پیدا می کند.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: سال گذشته دانشگاه علم و صنعت در کادر کارشناسی 34 عضو و 16 نفر در شش ماه نخست سال تحصیلی جدید، جذب کرده که به نسبت قابل قبول و مناسب است.

** افزایش سنوات تحصیلی برخی از دانشجویان
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه راهکارهایی برای رفع مشکلات دانشجویان در زمینه سنوات مجاز در نظر گرفته است تا تحت شرایطی تعداد نیم سال های مجاز برخی دانشجویان افزایش پیدا کند.
واحدی افزود: در سال تحصیلی جدید آیین نامه هایی در راستای شرایط افزایش سنوات در معاونت آموزشی دانشگاه عنوان شد.
وی در خصوص این شرایط اظهار کرد: شرکت در پروژه های ساخت و میدانی، ازدواج دانشجویان از شرایطی است که سنوات مجاز را تا نیم سال تحصیلی افزایش می دهد.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت افزود: دانشجویانی که با اساتید در پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی همکاری می کنند در صورت برخورد با سنوات،استاد مربوطه با در نظر گرفتن صلاحدید خود و میزان مشارکت دانشجو از پژوهانه خود برای پرداخت شهریه دانشجو استفاده می کند.
واحدی افزود: مسائل دانشجویان در این زمینه مورد ملاحظه مسئولین دانشگاه قرار گرفته است تا با این شرایط مشکلات دانش آموختگان در این زمینه رفع و شرایط تحصیلی مناسبی برای دانشجویان فراهم شود.
**9465**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه علم و صنعت ارز دانشجويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۴۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیأت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر این اساس کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف چای از این لیست است.

در این راستا مسعود طاهری کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند. یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می‌شود.

طاهری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هر یک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

طاهری با اشاره به محدودیت‌های وارد شده به صنعت چای در یک سال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش‌های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای دچار خدشه نشود.

کد خبر 6086510

دیگر خبرها

  • فرصت ۴۸ ساعته به دانشگاه کلمبیا رو به اتمام است
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • ایجاد 13 هزار فرصت شغلی جدید در بخش‌های صنعت، خدمات و کشاورزی در استان
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • افزایش ۱۰ درصدی بارندگی در استان همدان