Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان خانه‌دار هم می‌توانند بیمه شده و از مزایای درمان و بازنشستگی برخوردار شوند چراکه طبق قانون این زنان، مشمول بیمه صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد هستند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زن خانه‌دار، هر روز صبح به‌محض اینکه همسر و فرزندانش از منزل بیرون می‌روند، نگاهی به خانه می‌اندازد! ناهار درست کنم؟ اتاق‌ها را تمیز کنم؟ در بحبوحه همین فکرها، تلفن زنگ می‌زند، یکی از دوستانش خبر خوش بازنشستگی‌اش را می‌دهد و می‌گوید حداقل دغدغه معاش خود را ندارد! همین‌جا است که این فکر به ذهنش خطور می‌کند، به عنوان زن خانه‌دار باید به فکر آینده و استقلال مالی‌اش باشد تا در روز‌های ناتوانی به کسی محتاج نباشد!

زنان خانه دار از ١٧ آذر سال ٨٧ در زمره بیمه شدگان حرف و مشاغل آزاد سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته اند و می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین شعبه محل سکونت خود و با خوداظهاری مبنی بر خانه دار بودن و انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه از تعهدات قانونی سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تا پایان سال گذشته، ۱۳۶ هزار و ۲۸۶ زن در سراسر کشور تحت عنوان بیمه زنان خانه دار تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند. بانوان گیلانی با تعداد ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفر در این زمینه پیشتاز هستند. ادارات کل تامین اجتماعی شرق تهران، غرب تهران، اصفهان و مازندران در جایگاه‌های بعدی تعداد زنان خانه دار بیمه شده تحت پوشش قرار دارند.

از نظر قانون بیمه تأمین اجتماعی همه زنان خانه‌دار مشمول بیمه صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد هستند.

بیمه زنان خانه‌دار مناسب چه کسانی است؟

اگر شاغل نیستید، اگر استقلال مالی برای‌تان مهم است و یا اگر فاقد رابطه استخدامی و مزدبگیری با کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی هستید، می‌توانید از این نوع بیمه و مزایای آن استفاده کنید. اگر مدتی را جایی شاغل بودید و چند سالی سابقه پرداخت حق بیمه دارید، اما این سابقه را ادامه ندادید تا بتوانید بازنشسته شوید، می‌توانید به راحتی با بیمه زنان خانه‌دار سابقه‌تان را ادامه دهید.

شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار

۱- بازنشستگی با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه
۲- بازنشستگی با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه
۳- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن برای مشمولین قانون کار
۴- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور
۵- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه بدون شرط سنی برای جانبازان
۶- داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی
۷- داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی
۸- داشتن ۵۵ سال سن با حداقل۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حق‌بیمه؛ در این حالت بیمه‌شده می‌تواند با ۱۰ سال سابقه و بیشتر تا ۲۰ سال، درخواست بازنشستگی کند که مستمری وی به میزان سنوات پرداخت حق‌بیمه خواهد بود (بین ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق). در این صورت ماده ۱۱۱ قابل اجرا نیست و چنانچه حقوق وی از حداقل پایین‌تر باشد، مستمری تا حداقل حقوق افزایش نمی‌یابد.
۹- بانوانی که سن آن‌ها به ۵۵ سال رسیده، ولی زیر ۱۰ سال سابقه دارند می‌توانند با پرداخت حق‌بیمه سنوات کسری تا ده سال سابقه، با ده روز حقوق بازنشسته شوند که در این صورت نیز چنانچه حقوق آن‌ها از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار کمتر باشد، ترمیم نخواهد شد.



محاسبه حقوق بازنشستگی

اگر قصد دریافت بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار را دارید و قبلاً هیج سابقه بیمه‌ای نداشتید، حق انتخاب دارید! می‌توانید دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل و حداکثر حقوق مصوب شورای عالی کار انتخاب کنید. حق‌بیمه‌هایی که می‌توانید انتخاب کنید به شرح زیر است.

*بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی ۱۲ درصد: برای سال نودوشش ۱۱۲ هزار تومان است، البته اگر حقوق حداقلی را انتخاب کرده باشید.

*بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی ۱۴ درصد: برای سال نودوشش ۱۶۷ هزار تومان باید پرداخت کنید.

* بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی ۱۸ درصد و سرانه درمان برای خدمات درمانی: همان ۱۶۷ هزار تومان + سرانه درمان مصوب آن سال

حق بیمه پرداختی در بیمه زنان خانه دار در سال ۹۷.

اما برای سال ۹۷ بسته به انتخاب نوع و نرخ حق بیمه پرداختی به صورت زیر است:

*بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ ۱۲ درصد؛ اگر حقوق حداقلی را انتخاب کرده باشید: ماه‌های ۳۱ روزه:۱۳۸۱۵۳۴ ریال، ماه‌های ۳۰ روزه: ۱۳۳۶۹۶۸ ریال و ماه‌های ۲۹ روزه: ۱۲۹۲۴۰۲ ریال
*بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با نرخ ۱۴ درصد؛ اگر حقوق حداقلی را انتخاب کرده باشید: ماه‌های ۳۱ روزه: ۱۶۱۱۷۶۹ ریال، ماه‌های ۳۰ روزه: ۱۵۵۹۷۹۶ ریال و ماه‌های ۲۹ روزه: ۱۵۰۷۸۰۳ ریال
*بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی با نرخ ۱۸ درصد؛ اگر حقوق حداقلی را انتخاب کرده باشید: ماه‌های ۳۱ روزه: ۲۰۷۲۳۰۰ ریال، ماه‌های ۳۰ روزه: ۲۰۰۵۴۵۲ ریال و ماه‌های ۲۹ روزه: ۱۹۳۸۶۰۴ ریال

مدارک لازم بیمه زنان خانه‌دار

اگر به یکی از کارگزاری‌های رسمی تأمین اجتماعی مراجعه کردید، حتماً شناسنامه و کپی آن همراه‌تان باشد. کارت ملی و کپی کارت ملی فراموش نشود. عکس ۳*۴ الزامی است و در آخر فرم بیمه زنان خانه‌دار را پر کنید. اگر دفترچه بیمه هم می‌خواهید، گزینه درمان را انتخاب کنید. در اینجا لازم است بدانید اگر قبلاً سوابق بیمه داشتید، حتماً به کارگزاری بگویید. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنان خانه دار بیمه زنان شرایط بازنشستگی مشمول بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۴‌ هزار نفر در آذربایجان شرقی عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،‌ روستاییان و عشایر شدند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: امین بلالی،در نشست خبری گفت: همه‌ی زنان خانه‌دار روستایی و عشایری سراسر کشور که تاریخ تولد فرزند سوم و بعد آنها از یکم فروردین ۱۳۹۶ به بعد باشد، فرصت دارند تا ۳۰ فروردین ماه ثبت‌نام کرده و به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

وی افزود: اعتبار این طرح از سوی دولت پرداخت شده که اگر مورد استفاده قرار نگیرد به خزانه بازمی‌گردد از این رو انتظار داریم مادران با ثبت نام در این طرح از مزایای آن بهره مند شوند.

وی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در سال ۱۳۸۴ در کشور تاسیس شد و در استان‌ها از سال ۱۳۸۸ شروع به فعالیت کرد.

وی به چند شرط عضویت در این صندوق اشاره کرد و گفت: شرط سنی ۱۸ الی ۵۰ سال، محل سکونت روستایی و عشایر و شهرهایی که زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت دارند مشمول عضویت در این صندوق هستند.

وی ادامه داد: قالیبافان، رانندگان بین شهری، کشاورزان غیر ساکن در روستاها و مربیان مهدکودک‌ها نیز بر اساس شغل خود می‌توانند در این صندوق عضو شوند.

بلالی با بیان اینکه در این صندوق‌ها ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود، افزود: یک سوم حق بیمه بر عهده‌ی بیمه شده و دو سوم آن توسط دولت پرداخت می‌شود و بزرگترین تفاوتی که این بیمه با سایر بیمه‌ها دارد این است که کارفرمای آن دولت است. 

وی با بیان اینکه این بیمه به صورت اختیاری است، گفت: در این صندوق آقا و خانم که ۶۵ سال سن و حداقل ۱۵ سال سابقه داشته باشد بر اساس ۲۰ سال سابقه بازنشسته می‌شوند. 

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر آذربایجان شرقی اذعان کرد: کارافتادگی کل اگر ناشی از کار باشد برای یک روز سابقه به اندازه‌ی ۲۰ سال سابقه مستمری پرداخت می‌شود اما اگر بر اساس بیماری باشد باید یکسال سابقه داشته باشد.

وی با بیان اینکه نقل و انتقال این بیمه به بیمه‌های دولتی اعم از تأمین اجتماعی، بازنشستگی کشوری و نیروی‌های مسلح یکی از مزایای این صندوق‌ها است، گفت: کمک هزینه‌ی کفن و دفن برای کسانی که بازمانده‌ای برای دریافت مستمری ندارند پرداخت می‌شود.

وی افزود: حق بیمه این صندوق‌ها از هشت سطح برخوردار است که کمترین سطح آن ماهانه ۸۰ هزار تومان و سالانه ۹۶۰ هزار تومان و حداکثر آن ۳۲۵ هزار تومان که سالانه سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان می‌شود.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان شرقی ادامه داد: بالای ۸۰ درصد بیمه شدگان از سطح هشت بیمه شده‌اند و برای ۳۰ سال سابقه در این صندوق امسال شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق پرداخت خواهد شد. 

وی با بیان اینکه سهمیه‌ی تکلیفی که در سال‌جاری به استان ما داده شده ۳۹‌هزار و ۴۵۰نفر است، گفت: از اول فروردین تا به امروز ۲۱۲۵ نفر در این صندوق بیمه شده‌اند.

وی به آمار بیمه‌شدگان سال گذشته اشاره کرد و افزود: ۱۴‌هزار و ۹۴۷ نفر طی سال گذشته در این صندوق عضو شده‌اند که هشت هزار و ۸۸۷ نفر آن را آقایان و شش هزار و ۶۰ نفر را بانوان تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد بیمه‌شدگان مردان و ۴۰‌درصد زنان هستند، خاطرنشان کرد: کل بیمه شدگان استان ۲۹۰هزار و ۷۳۱ نفر است که ۱۵ درصد مجموع کشوری را شامل می‌شود.

بلالی اظهار کرد: از لحاظ تعداد افراد ثبت شده اولین استان و از بابت درصد سومین استان کشور هستیم و در تمام شهرستان‌های ۲۲‌گانه استان آمار بیمه‌شدگان از میانگین کشوری بالاتر است.

 

دیگر خبرها

  • اتمام زمان ثبت‌نام برای بیمه بازنشستگی مادران غیرشاغل
  • حقوق بازنشستگان با چه فرمولی افزایش یافت ؟
  • حقوق فروردین ماه بازنشستگان بر چه اساسی پرداخت می شود؟
  • زمان و شرط اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • زمان و شرط اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد/ اعلام جزییات
  • چگونه سابقه بیمه تامین اجتماعی را افزایش دهیم؟ | شرایط خرید سابقه بیمه تامین اجتماعی چیست؟
  • ۳۰ فروردین مهلت آخر ثبت‌نام بیمه رایگان ویژه آینده زنان خانه‌دار
  • بیمه رایگان ظرفیت ویژه برای آینده زنان خانه‌دار است
  • زمان و شرط اجرای «همسان‌سازی حقوق بازنشستگان»
  • بیش از ۱۴‌ هزار نفر در آذربایجان شرقی عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،‌ روستاییان و عشایر شدند