Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل تدوین لوایح و مقررات معاونت حقوقی قوه قضاییه گفت: قاضی در دادرسی درباره کودک باید «سزا» را برای درمان انتخاب کند.

به گزارش ایسنا، سیدجعفر  کاظم‌پور در کارگاه آموزشی "نظام عدالت اطفال و نوجوانان برای قضات دادگستری کل استان تهران" که صبح امروز (یکشنبه) برگزار شد ضمن تشبیه کار قضات به کار پزشکان اظهار کرد: همانگونه که پزشک در هنگام تجویز دارو نزدیکترین و بهترین راه درمان را انتخاب می‌کند قاضی نیز به همین روش عمل می‌کند و اگر قاضی را به پزشک تشبیه کنیم مراحل درمانی طی شده توسط پزشک از قاضی هم سر می‌زند و در واقع قاضی هم با پرسشگری از متهم و اطرافیان در حال مشاهده‌گری برای این است که به خصوص در حوزه کودکان زوایای مختلف شخصیتی، روانی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وی را برای تشخیص نوع بیماری بررسی کند.

وی افزود: همانطور که پزشک مشاهده‌گر است قاضی هم از دو ناحیه ناقض قانون و خطاکار به طفل نگاه می‌کند و اینکه چه عواملی باعث شده که به این خطا و مسیر بیفتد که به این منظور عوامل اقتصادی، خانوادگی، آموزشی و تربیتی و مجموعه عواملی که به عنوان علت و علل در ارتکاب بزه توسط کودک تاثیرگذار بوده است را بررسی می‌کند.

مدیرکل تدوین لوایح و مقررات معاونت حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد:‌ قطعا بزهکاری و نقض قانون علت‌هایی با خود دارد که قاضی از زاویه دید نزدیک باید مشاهده‌گر این عوامل باشد و حتی از زاویه دید دور باید عوامل موثر بر تربیت کودک حتی از دوران بارداری مادر که در تکوین شخصیت کودک تأثیرگذار است و مراحل مختلف رشد کودک را بررسی کند که ممکن است این عوامل بر رفتار کودک موثر بوده که او را به این مرحله رسانده است.

کاظم‌پور تصریح کرد: قاضی خوب در دادگاه اطفال قاضی است که با مشاهده خوب، بهترین درمان را ارائه کند.

وی گفت: در مجازات کودک، درمان مصلحت‌مدار مطرح است که قانون‌گذار با یک نگاه ویژه باید آن را در نظر گرفته و قاضی در دادرسی درباره کودک نیز باید «سزا» را برای درمان انتخاب کند.

مدیرکل تدوین لوایح و مقررات معاونت حقوقی قوه قضاییه در پایان گفت: قاضی هم مانند پزشک باید سهل‌ترین درمان را انتخاب کند.

در ادامه این کارگاه، احسان مظفری -معاون قضایی دادگستری استان تهران-  گفت: آنچه در این دادگاه بر ان تاکید می‌شود این است که بر موضوع مددکاری و روانشنانسی اطفال بیشتر تأکید شود که در همین راستا تشکیل واحد مددکاری در دادگاه با اهمیت دانسته شده و از جمله موارد مهم نگاه بالینی به دادگاه اطفال است.

وی افزود: در موضوع مددکاری باید در پی این موضوع هستیم که زمینه بازگشت طفل ناقض قانون به جامعه فراهم شود که در فرهنگ و روایات ما هم به موضوع اطفال اشاره زیادی شده از جمله این شعر از مولوی که می‌گوید "چون که با کودک سر و کارت فتاد پس زبان کودکی باید گشاد» بر اهیمت موضوع کودکان در همه زمینه‌ها تاکید دارد.

مظفری خاطرنشان کرد: امیدوارم که این کارگاه بتواند این نقش را به خوبی ایفا کند که در قضاوت و دادرسی حتما از حوزه مددکاری و روانشناسی کمک بگیریم تا به تحقق دادرسی عادلانه‌ای کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، کارگاه آموزشی نظام عدالت ویژه اطفال و نوجوانان برای قضات دادگستری کل استان تهران به مدت ۳ روز از ۱۸ لغایت ۲۰ آذرماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران، افزود: درباره جایگاه پزشک در ایران باید گفت زمانی که از نقش پزشک صحبت می‌کنیم منظورمان تنها نقش درمانگر در بیمارستان و اتاق عمل نیست بلکه طبیبان حافظان تار و پود سلامت مردم و جامعه هستند.

وی ادامه داد: جایگاه پزشکی در کشور و سرزمین ما با تار و پود سرزمین مان به شکل جدایی ناپذیر تنیده است. تلاش برخی رسانه‌ها و تریبون‌ها که از جایگاه پزشک خبر ندارند، هزینه زا خواهد بود اما راه به جایی نخواهند برد.

رئیس زاده گفت: جامعه پزشکی در نیم قرن اخیر رشد بسیار درخشان و زبانزدی داشته است و به قول استاد ایرج فاضل این درخت تنومند حسودان و دشمنانی هم دارد.

وی افزود: حفظ جایگاه، شأن و عظمت پزشک نیازمند تلاش پیوسته و توجه عمیق همگان است. جامعه پزشکی باید متولی حفظ و حراست و شأن رشته خود باشد.

رئیس زاده تاکید کرد: سیاست گذاران و مجریان باید متوجه اعمال و رفتار و کنش خود با جامعه پزشکی باشند. با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن نمی‌توان کُشتی گرفت و شوخی کرد. بعضی از شوخی‌ها و ندانم کاری‌ها با جامعه پزشکی جدی جدی، سلامت مردم را دستخوش تغییر خواهد کرد.

کد خبر 6099154 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • ریزش کوه در مسیر بدره-قاضی خان
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد