Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - نشریه نشنال اینترست نوشت: تقویت روابط هند و ایالات متحده در چند دهه اخیر و سرمایه گذاری ترامپ در هند نشان از بهبود روابط دو کشور دارد اما برخی اختلافات بر سر مسائل آب و هوایی، روابط با کشورهای مسلمان و خودخواهی های ترامپ آینده روابط دو کشور را دچار تردید کرده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از این نشریه ،طی 15 سال گذشته یا بیشتر، هیچ قسمتی از سیاست خارجی ایالات متحده امیدوارکننده تر از روابط هند و آمریکا نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط این دو کشور از زمان ریاست جمهوری «بیل کلینتون» مرتبا در حال بهبود و قوت گرفتن بوده است. امروزه سیاست مداران هندی نه تنها با سیاست های خارجی دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده راحت هستند بلکه مشتاقانه از آن حمایت می کنند.
به نوشته این نشریه، شکی نیست که هند روابط خود با ایالات متحده را به دلیل رویکردهای سختگیرانه نسبت به پاکستان حفظ و بهبود بخشیده است. اما موضوع چین رقیب اصلی هند در منطقه نیز درمیان است؛ هندی ها سرانجام کسی را در واشنگتن یافته اند که نظر مشترکی درباره وضعیت سیاسی و جغرافیایی چین در منطقه دارد و به گفته آنها آمریکا موقعیت خود با چین را برای حفظ تعادل در منطقه به خطر انداخته است. هر چند دونالد ترامپ توضیحی درباره دلیل علاقه به روابط با هند ارائه نداده است اما برج ترامپ تاکنون پنج پروژه در هند در دست اجرا داشته و این امر دهلی نو را به یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی این شرکت در خارج از آمریکا تبدیل کرده است.
به گفته تحلیلگران، هند به فناوری های نظامی آمریکا دسترسی دارد، همکاری امن و نزدیکی با این کشور دارد، از عواقب تحریم های ایالات متحده علیه ایران معاف شده است و تدریجا از تحریم ها برای همکاری نظامی هند با روسیه نیز معاف خواهد شد؛ اما هند باید بپذیرد که در مزایایی که از ایالات متحده انتظار دارد محدودیت هایی نیز وجود دارد. با این حال این کشور در صدد ادامه دسترسی به «طرح تعرفه های ترجیحی» است. بدین معنی که 6 میلیارد دلار از 50 میلیارد دلار کالای هندی که هر ساله به ایالات متحده وارد می شود، مشمول معافیت های مالیاتی شود که شامل دستگاه های پزشکی و محصولات لبنی می باشد.
«تعرفه های ترجیحی» به دلیل تفاوت در میزان حقوق گمرکی و عوارض ورودی نسبت به واردات کالای مشابه با تعرفه یکسان برای کشور ذینفع نسبت به سایر کشورها که مشمول ترجیحات خارج هستند ، امتیازی برای کشور صادر کننده کالا محسوب می شود و در عین حال متضمن توسعه صادرات و شکوفایی اقتصاد آن کشور با کشورهایی است که احتیاج به حمایت هایی از این دست را داشته و اگر مورد حمایت کشورهای پیشرفته صنعتی قرار نگیرند، قادر به صدور کالای خود به خارج از مرزهای قلمرو گمرکی نیز نمی باشند.
به گفته محققان همگرایی استراتژیک و روابط اقتصادی می تواند موجب تقویت بیشتر روابط در آینده شود، هر چند ترامپ شعار «اول آمریکا» را سرلوحه قرار داده و با این شعار در حال تغییر دادن روابط قدیمی در جهان است، اما «نارندا مودی» نخست وزیر هند رویکردی چند جانبه را بکار بسته است؛ وی در زمینه گرم شدن زمین و یا مبارزه با تروریسم به دنبال همکاری و همپیمانی با کشورهای دیگر است .
**آساق**9470**163**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاسی هند آمریکا نشنال اینترست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریابکوف: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت

معاون وزیر خارجه روسیه درباره تلاش خطرناک غرب برای شکست دادن روسیه، شرط آغاز مذاکرات درباره ثبات راهبردی بین مسکو و واشنگتن، عدم استقرار سلاح در فضا و اینکه آمریکا مسئول تامین مالی اقدامات تروریستی علیه روسیه است، صحبت کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه  در مصاحبه اختصاصی با این خبرگزاری، اعلام کرد که نخبگان سیاسی غربی که همچنان در مورد لزوم شکست دادن روسیه اظهاراتی دارند، باید به خاطر داشته باشند که با یک قدرت هسته‌ای سروکار دارند.

ریابکوف با اشاره به اینکه روسیه بارها و بارها در بالاترین سطح گفته است که در جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد و نباید چنین جنگی اصلاً آغاز شود، افزود: متاسفانه کشورهای غربی این واقعیت را درک نمی‌کنند، زیرا آنها همچنان به "اظهارات فوق تهاجمی و بسیار غیرمسئولانه" خود ادامه می‌دهند. تصور این است که این افراد دیوانه شده  و ترمزها آنها کاملاً از کار افتاده است.»

به عقیده او ، همه اینها حکایت از انحطاط کامل نخبگان سیاسی در غرب دارد. ریابکوف هشدار داد کسانی که می‌خواهند قدرت روسیه را آزمایش کنند باید بفهمند که با یک قدرت هسته‌ای سر و کار دارند.

شرط از سرگیری گفت‌وگوها بین روسیه و آمریکا در مورد ثبات راهبردی 

این دیپلمات بلندپایه معتقد است که برای از سرگیری مجدد گفتگوها بین فدراسیون روسیه و  ایالات متحده، مقامات واشنگتن باید سیاست خود را بطور جدی تغییر دهند. معاون وزیر امور خارجه گفت: روسیه برای از سرگیری مذاکرات مربوط به ثبات استراتژیک باید شاهد تغییرات اساسی در سیاست آمریکا باشد. مقامات مسکو تاکنون حتی حداقل تعدیل کوچکی را در سیاست ضد روسی دولت ایالات متحده مشاهده نکرده‌اند.

روسیه و آمریکا بر سر موضوع عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا در تماس هستند

سرگئی ریابکوف همچنین اعلام کرد که هیئت‌های نمایندگی روسی و ایالات متحده در  عرصه‌های بین المللی مربوطه در مورد موضوع عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در تماس هستند. 

 معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «هیئت‌های ما در تریبون‌های بین‌المللی مربوطه، و بالاتر از همه در نیویورک، جایی که طرف آمریکایی- موضوع اتهامات علیه روسیه را ترویج می‌کند، واقعاً در تماس بوده و درباره این موضوع بحث می‌کنند. نظرات جامعی در همه سطوح داده شده است.»

به گفته او، طرف روسی کاملاً بر این عقیده است که سلاح های تهاجمی نباید در فضا مستقر شوند. البته از فضا برای مقاصد نظامی استفاده می‌شود، اما نباید در آنجا سلاح و به خصوص تسلیحات تهاجمی وجود داشته باشد.

ریابکوف در عین حال افزود: در شرایطی که ایالات متحده و ائتلاف آتلانتیک شمالی به رهبری آمریکا به طور مستقیم هر چه بیشتر در اتفاقاتی که در اوکراین و مسائل پیرامون آن رخ می دهد درگیر شده و به یک طرف درگیری این مناقشه به معنای واقعی کلمه تبدیل می شوند، ما دلیلی نمی‌بینیم که  تماس‌های دوجانبه در خط نظامی از سر گرفته شود.

آمریکا مسئولیت تامین مالی اقدامات تروریستی علیه روسیه را بر عهده دارد

این دیپلمات در عین حال یادآور شد که مقامات ایالات متحده مسئولیت تامین مالی اقدامات تروریستی علیه روسیه و شهروندان آن را  بر عهده دارند. ریابکوف افزود: مقامات ایالات متحده مسئول تامین مالی و تحریک اقدامات تروریستی علیه روسیه، علیه شهروندان روسیه هستند و به عقیده ما این خط مشی بسیار خطرناکی است. روسیه از تمام امکانات خود برای جلوگیری از این امر استفاده خواهد کرد. آنها به هیچ مدرک، منطق و عقل سلیم توجه نمی‌کنند، آنها فقط روایت های خود را تبلیغ می‌کنند که ارتباطی به واقعیت ندارد، آنها فقط می خواهند روسیه ضعیف شود، آنها خواهان شکست استراتژیک روسیه هستند، البته به این هدف خود نخواهد رسید.

سرنوشت مذاکرات راهبردی بین روسیه و آمریکا/ دورنمای مبهم  بهبود روابط بین مسکو و واشنگتنامکان از سرگیری مذاکرات روسیه و آمریکا در زمینه ثبات راهبردیتحولات اوکراین| روسیه و آمریکا واقعاً در "مرحله جنگ داغ" قرار دارند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تله تل‌آویو برای واشنگتن/ آیا اسرائیل، آمریکا را وارد تنش با ایران می‌کند؟
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • (تصاویر) از اهتزاز پرچم حزب‌الله تا آتش زدن پرچم آمریکا در قلب ایالات متحده
  • فیلم‌های دوهفته کارگردانان کن اعلام شد
  • اعلام فیلم‌های دوهفته کارگردانان جشنواره کن
  • روابط ما با آمریکا به نقطه حساسی رسیده است
  • روابط با آمریکا به نقطه حساسی رسیده است
  • ریابکوف: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت
  • عراق نگران است منطقه به جنگ گسترده‌تری کشیده شود