Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-06@16:27:08 GMT

شناسایی ۶۶محوطه باستانی در سمیرم

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۶۸۵۷

شناسایی ۶۶محوطه باستانی در سمیرم


اولین فصل بررسی باستان شناختی بخش مرکزی شهرستان سمیرم به شناسایی ۶۶محوطه باستانی انجامید

به گزارش امتداد نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، محمد حسین طاهری سرپرست هیأت باستان شناسی امروز«یکشنبه»با اعلام این خبر گفت : شهرستان سمیرم در انتهایی ترین مرزهای جنوبی استان اصفهان قرار دارد و از جهت شرق با استان فارس از جنوب با استان کهگیلویه و بویر احمد و از طرف غرب با استان چهارمحال و بختیاری هم مرز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این دانشجوی دکترای باستان شناسی دانشگاه تهران افزود : نظر به ضرورت انجام بررسی های دقیقتر و روشمند در این شهرستان و با هدف بررسی و شناسایی محوطه های باستانی این منطقه این پروژه انجام شد.
طاهری گفت : نتایج اولیه حاکی از شناسایی ۶۶ محوطه از دوران پارینه سنگی تا دوره شمس آباد مانند تل سربازی،دوره باکون-لپویی و بانش مانند محوطه های نوروزعلی ، شتر خوس و مش نبی تا دوران تاریخی اسلامی و قرون معاصر است که ازآن جمله میتوان به محوطه های تپه سرهنگ،تپه گل آقاجی و چندین محوطه دیگر اشاره کرد.
او افزود : همچنین در ادامه این فعالیت ها پروژه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه پیش از تاریخی گل افشان در بخش مرکزی شهرستان سمیرم صورت گرفت و نقشه برداری این محوطه نیز به منظور ثبت آن به سرانجام رسید.
اولین فصل بررسی باستان شناختی بخش مرکزی شهرستان سمیرم و تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه گل افشان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد .

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان‌شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عسکری چاوردی  مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خصوص مرمت برخی آسیب‌ها در این محوطه اظهار داشت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ‌ داده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

موزه‌ها شنبه تعطیل است

وی بابیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ‌ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است، اظهار کرد: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش باروها و آوارهای رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

 عسکری گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم