Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان امور اجتماعی کشور از پیگیری قانون تسهیل ازدواج جوانان در مجلس که این قانون در سال ۸۴ مصوب شد، اما به دلایل مختلف پیشرفت نکرد، خبر داد.

به گزارش ایسنا، تقی رستم وندی در حاشیه برگزاری جلسه شورای اجتماعی کشور که صبح امروز با حضور وزیر کشور در محل وزارت کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در حوزه نزاع فردی یاجمعی، طلاق یا دعاوی خانواده نه تنها  شاهد تثبیت شاخص‌ها بودیم حتی در برخی موارد نیز کاهش شاخص های مرتبط با همین حوزه ها را نیز داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حوزه طلاق، اشتباهی که حتی برخی از صاحبنظران و کارشناسان انجام می‌دهند این است که تعداد طلاق(پرونده های) طلاق را در کشور اعلام می‌کنند و بدیهی است که پرونده‌های طلاق  سال ۹۶ نسبت به ۹۵ افزایش یافته است؛ اما باید در نظر بگیریم که همواره میزان آسیب‌های اجتماعی برای ما مهم است.

رییس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: فرق میزان و تعداد خام در این است که میزان را همواره نسبت به جمعیت کشور و یا جمعیت هدف مورد نظر اعلام می‌کنیم و در حوزه طلاق میزان طلاق نسبت به جمعیت عمومی کشور ظرف سه چهار سال اخیر ثابت مانده است و حتی کاهش یک دهم درصدی را نیز شاهد بوده‌ایم. به طور مثال میزان طلاق از ۲.۳ به ۲.۲ به ازای هر هزار نفر جمعیت عمومی کشور کاهش یافته است و حتی در یک شاخص مهمتر که زنان متأهل کشور هستند به ازای هر یکهزار زن متاهل در کشور میزان طلاق طی سه چهار سال اخیر ثابت بوده و حتی دو دهم هم کاهش یافته است یعنی از ۸.۵ به ۸.۲ به ازای هر زن متاهل طلاق کاهش پیدا کرده است.
رستم وندی خطاب به کارشناسان گفت: از کارشناسان تقاضا می‌کنم همواره در اظهارنظرهای خودشان از مراجع رسمی اعلام طلاق آمارها را اخذ کنند که این مرجع رسمی سازمان ثبت احوال کشور است. به عبارت دیگر سازمان ثبت احوال مرجع رسمی اعلام آمارهای حیاتی در کشور است. همچنین باید توجه کنند که شاخص هایی که می‌تواند وضعیت موجود را بهتر نشان دهد و تصویر واقعی برای ما بسازد را اعلام کنند.

به گفته وی، شاخص های بهتر برای این موضوع جمعیت عمومی کشور و زنان متاهل جامعه است.
وی در ادامه تصریح کرد: در جلسه امروز شورای اجتماعی کشور گزارشی از محتوای بیانات مقام معظم رهبری مطرح شد و اعضای شورای اجتماعی درجریان قرار گرفتند.همچنین گزارش تخصصی هم ارایه شد که یکی از این گزارش ها مربوط به بسته پیشنهادی کارگروه کنترل وکاهش طلاق در کشور و دیگر پیگیری اقدامات در حوزه مواد مخدر بود.
رستم وندی اضافه کرد: کارگروه کنترل وکاهش طلاق یک برنامه عملیاتی با ۱۶ محور تهیه کرده است که پیرو جلسه‌ای در حضور مقام معظم رهبری این برنامه تدوین شده است و شاخص های کمی دارد که هر سه ماه یکبار نیز پیشرفت اقدامات و کارها پیگیری می‌شود.همچنین یکی از مهمترین دستاوردهای این برنامه و جلسات این بود که مقرر شد طرح تسهیل ازدواج جوانان که به شکل قانون در سال ۸۴ مصوب شد اما به علل گوناگون از جمله کمبود اعتبارات  این قانون پیشرفت نکرد، در این قانون نیز تسهیلات متفاوتی از جمله مسکن جوانان و اعطای وام ویژه در نظر گرفته شده و توسط مجلس پیگیری شود.
وی تصریح کرد: دکتر لاریجانی بعد از جلسه با مقام معظم رهبری کمیسیون های مجلس را موظف کردند که کار مستند انجام دهند و علل عدم پیشرفت قانون و اجرای آن مشخص شود و آن قانون نیز پیگیری خواهد شد. همچنین طرح جمعیت و تعالی خانواده که از ۴سال پیش در مجلس و در کمیسیون فرهنگی مانده بود و به صحن نیامده بود نیز پیگیری خواهد شد و این دو قانون می‌توانند زمینه ساز پیشرفت ازدواج و کاهش طلاق در کشور باشند.
مشاور وزیر کشور درباره آسیب اجتماعی طلاق نیز گفت: ظرف ۴ سال اخیر از طریق کارگروه مستقر در شورای عالی انقلاب فرهنگی تقسیم کار جامع صورت گرفت و برای مثال وزارت بهداشت آموزش‌های پیش از ازدواج، سازمان بهزیستی در حوزه ارائه مشاوره و قوه قضاییه نیز در بحث استقرار مشاوره در معیت دادگاه های خانواده فعالیت می‌کنند. در حقیقت هر دستگاهی وظایف مشخصی دارد و ما نیز پیشرفت کار را  ارزیابی می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ازدواج شورای اجتماعی کشور طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۶۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  

به گزارش خبرنگار مهر، بهادر اسدی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به آمار اعلامی سازمان ثبت احوال استان، در سال ۱۴۰۲ طلاق با کاهش ۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه بوده و از ۵ هزار و ۳۱۰ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۵ هزار و ۲۰۵ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.

وی گفت: با افتتاح ۱۷ مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش ۲ درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.

اسدی افزود: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده است و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد.

وی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضائی این استان خبر داد و گفت: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.

اسدی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذیربط خبر داد و تصریح کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم.

کد خبر 6087473

دیگر خبرها

  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • حسینی: تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند