Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@17:49:54 GMT

عوارض مصرف «آسپرین»

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۷۱۸۵

عوارض مصرف «آسپرین»

میلیون‌ها نفر در جهان برای کاهش درد، تب، جلوگیری از حمله قلبی و سکته از آسپرین استفاده می‌کنند. آسپرین باعث رقیق شدن خون و لخته نشدن آن می‌شود. این دارو علی‌رغم فوایدش حتی در دوز‌های پایین نیز- آسپرین کودک- عوارض جانبی به همراه دارد. آسپرین می‌تواند معده را ناراحت و یا موجب خونریزی معده شود؛ در صورت وجود پولیپ بینی می‌تواند علائم آسم را بدتر کند؛ می‌تواند باعث خون دماغ شدن و یا کبودی شود و مصرف بیش از حد آن می‌تواند کشنده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از دکتر همه، آسپرین از یک ماده شیمیایی که در پوست درخت بید یافت می‌شود به دست می‌آید. مصریان باستان برای درمان تورم از برگ بید استفاده می‌کردند. بیش از 50 میلیون نفر در ایالات متحده برای محافظت در برابر حملات قلبی و سکته مغزی آسپرین مصرف می‌کنند که به معنی مصرف 10-20 میلیارد ورق قرص در هر سال است. قرص آسپرین با یک پوشش محافظ پوشانده شده است با این حال می‌تواند باعث بروزمشکلات معده گردد.

عوارض جانبی مصرف آسپرین
خونریزی لثه
مشاهده خون در ادرار و ادرار قرمز
مدفوع خونی و یا رنگی
مدفوع سیاه قیری
خونریزی آسان
کبودی آسان
خس خس سینه
خون‌دماغ شدن
خونریزی طولانی مدت
خودمراقبتی در مصرف آسپرین
آسپرین را حتما با یک لیوان پر آب مصرف کنید.
آسپیرین را با سایر داروهای مسکن NSAID مثل ایبوپروفن، کتوپروفن، یا ناپروکسن استفاده نکنید.
اگر روزانه آسپیرین مصرف می‌کنید، بیش از یک یا دو لیوان نوشیدنی الکلی در روز مصرف نکنید.
اگر گاهی اوقات برای تسکین درد آسپرین مصرف می‌کنید و متوجه علائم شدید، سعی کنید داروی متفاوتی مصرف کنید.
هرگز بدون مشورت با پزشک مصرف روزانه آسپرین را شروع و یا قطع نکنید.

عوامل خطر ابتلا به مصرف آسپرین
بالا بودن سن
بیش از یک یا دو بار نوشیدن الکل در روز
آسم
پولیپ بینی
رفلکس اسید معده
زخم معده مزمن
بیماری‌های کبدی یا کلیوی
مصرف همزمان آسپرین با NSAID‌ها مانند ایبوپروفن، کتوپروفن، و ناپروکسن و یا سایر داروها و مکمل‌هایی که باعث رقیق شدن خون می‌شوند، از جمله روغن ماهی و ژینکو.
مصرف زیاد الکل

درمان عوارض جانبی مصرف آسپرین
قطع مصرف
قطع موقت مصرف پیش از جراحی، برای جلوگیری از خونریزی
جایگزین کردن آن با مسکن‌های دیگر مانند استامینوفن برای کاهش درد و کم کردن اسید معده و خونریزی گوارشی در جراحی خارج کردن پولیپ بینی

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟
چنانچه با تجویز پزشک روزانه آسپرین مصرف می‌کنید و شاهد عوارض جانبی مصرف آن هستید با پزشک خود مشورت کنید. در صورت داشتن علائمی مانند شکم‌درد شدید، خون بالا آوردن، ضعف، کهیر، جوش، خس خس سینه، طپش قلب، گیجی، و بیهوشی به اورژانس مراجعه کنید. مصرف بیش از حد آسپرین می‌تواند کشنده باشد؛ بنابراین در صورت مصرف بیش از حد آسپرین باید به اورژانس مراجعه شود.

پزشک چگونه عوارض مصرف آسپرین را تشخیص می‌دهد؟
پزشک با معاینه فیزیکی، گرفتن شرح حال و گاه بسته به علائم فرد با درخواست برخی آزمایش‌ها بروز عوارض مصرف آسپرین را تشخیص می‌دهد.

از پزشک خود بپرسید:
آیا تغییر دادن مسکن تاثیری در علائم من خواهد داشت؟ آیا ممکن است به آسپرین حساسیت داشته باشم؟ آیا مزایای استفاده از آسپرین بیش از ضرر آن است؟ اگر باید به استفاده از آسپرین ادامه دهم چه درمانی برای عوارض جانبی آن لازم است؟

انتظار می‌رود در مصرف آسپرین در برخی افراد، آسپرین می‌تواند پوشش داخلی معده را تحریک کند و باعث سوزش و درد معده شود و دذ نهایت منجر به خونریزی، زخم معده، و یا هر دو شود. افراد مبتلا به آسم و پولیپ بینی نسبت به آسپرین حساس‌ترند؛ زیرا آسپرین می‌تواند علائمی مانند گرفتگی و خس خس سینه را بدترکند و یا باعث واکنش‌های آلرژیک در این افراد شود. مصرف آسپرین در کودکان و نوجوانان می‌تواند باعث تحریک علائم بیماری‌ای جدی به نام سندرم ری در این گروه از افراد شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اسپرین سکته عوارض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۷۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی

آفتاب‌‌نیوز :

آمار رسمی از سوی نهادهای بهداشتی این کشور نشان می‌دهد میزان بستری شدن کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی چهار سال اخیر ۷۳۳ درصد افزایش داشته و این آمار شامل کودکان زیر پنج سال نیز می‌شود.

پزشکان تاکید دارند مصرف سیگارهای الکترونیکی در بین کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی سال‌های اخیر موجب بیمار شدن و حتی بستری شدن آنها می‌شود.

در سال گذشته ۵۰ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل اختلالات مربوط به مصرف سیگارهای الکترونیکی وجود داشته که ۱۱ نفر از افراد تحت درمان چهار سال یا کمتر سن داشتند.

با این حال در سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ کودک پیش دبستانی به دلیل استفاده از سیگار الکترونیکی تحت درمان بیمارستانی قرار نگرفت و شش کودک به کمک پزشکی نیاز داشتند.

در ارقام سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس (NHS)، کل پذیرش همه افراد - کودکان و بزرگسالان - برای چنین اختلالاتی در چهار سال از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۲۷۶ درصد افزایش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد پذیرش کودکان در بیمارستان‌ها، شش درصد از کل پذیرش‌ها در سال ۲۰۲۰ را تشکیل می‌داد.

با این حال در سال گذشته ۱۴ درصد از ۳۶۵ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل عوارض سیگارهای الکترونیکی مربوط به بیماران ۱۹ ساله و کمتر بوده است.

همچنین بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی ۷۳۳ درصد افزایش در تعداد کل کودکانی که به دلیل اختلالات مربوط به سیگارهای الکترونیکی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، مشاهده شده است.

کارشناسان می گویند افزایش مصرف استعمال دخانیات کودکان به دلیل طعم های جذاب آن‌ها و تصمیم دولت انگلیس برای اجازه دادن به استعمال سیگار رایگان برای همه است.

به گزارش «نیویورک پست»، همچنین متخصصان هشدار می‌دهند کودکانی که بیشتر از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که به سمت مصرف تنباکو نیز بروند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده است در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند. من از کشورها می‌خواهم که برای محافظت از شهروندان خود، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از مصرف سیگارهای الکترونیکی به کار بگیرند به ویژه برای فرزندان و جوانانشان.

سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین و بسیار اعتیادآور هستند که برای سلامتی بسیار مضر است. در ابتدای عرضه این محصولات، اثرات طولانی مدت مصرف آنها به‌ طور کامل شناخته شده نبود اما حالا ثابت شده که این محصولات دخانی، باعث تولید مواد سمی در بدن می‌شوند که برخی از این مواد سمی سرطان‌زا هستند و برخی دیگر از آنها خطر ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی را افزایش می‌دهند.

مصرف سیگارهای الکترونیکی همچنین می‌تواند بر رشد مغز تأثیر سوء بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری در جوانان شود. قرار گرفتن جنین در معرض دود حاصل از استفاده از سیگارهای الکترونیکی هم می‌تواند بر رشد جنین در زنان باردار تأثیر منفی بگذارد.

در عین حال مطالعات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض تبلیغات سیگارهای الکترونیکی در رسانه‌های اجتماعی هرچند هم که کوتاه باشد، تمایل به استفاده از این محصولات و همچنین ایجاد نگرش مثبتِ کاذب نسبت به استفاده از این محصولات را افزایش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • خواص درمانی رازیانه
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین