Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشریه الکترونیکی رای الیوم در شماره امروز خود در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: کشورهای تولیدکننده نفت در اوپک و خارج از این سازمان در لحظات پایانی روز جمعه برای کاهش تولید نفت نزدیک به یک میلیون و دویست هزار بشکه در روز برای توقف کاهش قیمت ها و بازگشت به قیمت های بالا به توافق رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق به لحاظ اقتصادی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ولی مسئله مهمتر، رابطه ائتلافی عربستان سعودی و روسیه است که به چالشی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تبدیل شده است. وی دو روز قبل از نشست اوپک از اعضای این سازمان خواست به دنبال کاهش تولید نفت نباشند.

این توافق سیلی دیگری به رئیس جمهور آمریکا بود. پیش از این نیز ترامپ با ضربات کنگره و مجمع عمومی سازمان ملل روبرو شد. در کنگره آمریکا، ترامپ را به سستی در پیگیری پرونده ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی و حمایت از محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور متهم کردند و در مجمع عمومی سازمان ملل نیز پیش‌نویس قطعنامه نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل برای محکوم کردن حملات موشکی حماس به اسرائیل با شکست روبرو شد.

رای الیوم افزود: پس از اعلام توافق در اوپک، بهای نفت 5 دلار بالا رفت. پایبندی اعضای اوپک به کاهش هشتصد هزار بشکه ای و پایبندی گروه روسیه به کاهش چهارصد هزار بشکه در روز باعث می شود که بهای نفت به 86 دلار همانند بهای ماه اکتبر گذشته برسد و امیدواریم عربستان سعودی به وعده خود عمل کند و تولید روزانه خود را از 11.1 میلیون بشکه در روز به 10.3 میلیون بشکه در روز، در ماه آینده برساند. ما هنوز نمی دانیم رئیس جمهور آمریکا چه واکنشی به این تصمیم عربستان سعودی خواهد داشت و ممکن است رابطه ائتلافی روسیه و عربستان سعودی در اوپک به حوزه های دیگری نیز کشیده شود. ما منتظر یک توییت خشم آلود از رئیس جمهور آمریکا در واکنش به توافق اخیر اعضای اوپک و غیر اوپک هستیم.

رای الیوم در ادامه نوشت: برای اولین بار است که می شنویم خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی در برابر خبرنگاران گفته است "آمریکا در موقعیتی نیست که خواسته های خود را بر اوپک تحمیل کند... ما برای کاهش تولید به اجازه کسی نیازی نداریم."
برای ما به یک عادت تبدیل شده بود که عربستان سعودی بدون هیچ شک و تردیدی به خواسته های آمریکا تن می داد و خودسری و تکبر آمریکا در سالهای گذشته به حدی رسیده بود که برای نشست های اوپک، نماینده ویژه اعزام می کرد تا رایزنی های اعضا را زیر نظر داشته باشد و خواسته های خود را بر وزیر انرژی عربستان سعودی تحمیل کند.

در ادامه این گزارش آمده است تحلیل ما از تصمیم عربستان سعودی در به چالش کشیدن ترامپ بر این اساس است که: 1. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به این نتیجه قوی رسیده است که رئیس جمهور ترامپ تسلیم فشارهای کنگره و مجلس سنا نظیر لیندسی گراهام و باب کورکر و غیره خواهد شد و به حمایت خود از بن سلمان پایان خواهد داد و در نتیجه، تحریم هایی علیه عربستان سعودی در پرونده جمال خاشقجی اعمال خواهد شد. 2. ممکن است در نشست اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با بن سلمان در حاشیه نشست گروه بیست در آرژانتین توافقاتی حاصل شده باشد دال بر این که پوتین از عربستان سعودی در برابر فشارهای آمریکا حمایت خواهد کرد.

3. پس از این که قطر اعلام کرد از اوپک خارج خواهد شد، ریاض به این نتیجه رسیده است در صورتی که اوپک تسلیم خواسته های آمریکا شود و تولید نفت خود را کاهش دهد در مسیر فروپاشی قرار خواهد گرفت. اوپک قدرتمندرین سازمان تعیین‌کننده بهای نفت در جهان است.

رای الیوم در پایان نوشت: نزدیک شدن محمد بن سلمان به روسیه و رئیس جمهور پوتین تعجب آور نیست. گفته می شود بن سلمان به یکی از روزنامه نگاران نزدیک خود دستور داد مقاله ای در یکی از روزنامه ها بنویسد و در این مقاله با فرض اعمال تحریم های رئیس جمهور ترامپ در پرونده جمال خاشقجی علیه عربستان سعودی به تقویت روابط ریاض و مسکو، احتمال احداث پایگاه نظامی روسیه در تبوک در شمال غربی عربستان سعودی و جایگزین شدن تسلیحات آمریکایی با روسی در عربستان اشاره کند.

سؤال اساسی این است که آیا عربستان سعودی و ولیعهد این کشور توان تحمل پیامدهای تصمیم در نزدیک شدن به روسیه و جایگزینی تسلیحات آمریکایی با روسی برای مقابله با واشنگتن را دارند. این تصمیم یک ماجراجویی بزرگ است. عربستان سعودی و آمریکا نزدیک به 80 سال است که رابطه ائتلافی با یکدیگر دارند و رابطه ائتلافی ریاض با مسکو به معنای اعلام جنگ علیه آمریکا خواهد بود و به این دلیل ما هنوز شک و تردیدهایی درباره نیات عربستان سعودی داریم.

شکی در این نیست که توییت بعدی ترامپ به شمار زیادی از سؤالات و پیش‌بینی ها پاسخ خواهد داد. ترامپ به زودی توییت خواهد کرد چرا که فرد صبوری نیست و شاید در پایان هفته این توییت را منتشر کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روسیه آمریکا عربستان اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد

یک سازمان نظارتی در آمریکا یک مدیر اجرایی سابق نفت را متهم کرد که وی به منظور افزایش سود شرکت خود اقدام به تبانی با اعضای اوپک کرده تا قیمت بنزین در این کشور افزایش یابد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، یک سازمان نظارتی در آمریکا روز پنجشنبه یک مدیر اجرایی سابق نفت را متهم کرد که وی به منظور افزایش سود شرکت خود اقدام به تبانی با اعضای اوپک کرده تا قیمت بنزین در این کشور افزایش یابد.

این شکایت مربوط به تولید نفت در حوضه پرمین، یک میدان نفتی بین غرب تگزاس و جنوب شرقی نیومکزیکو، می‌شود. افزایش تولید از این حوضه تا حد زیادی به رشد زیاد تولید نفت آمریکا در سال گذشته میلادی کمک کرد، زمانی که میانگین تولید 12.9 میلیون بشکه در روز بود.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا اسکات شفیلد، مدیر اجرایی سابق شرکت پایونیر را متهم کرد که وی اقدام به تبانی با کشورهای عضو اوپک کرده است تا از طریق کاهش تولید، قیمت‌های نفت را افزایش دهند.

کاهش ذخایر نفتی دنیا به دنبال تمدید کاهش تولید اوپک

این اتهام در حالی مطرح می شود که این کمیسیون اعلام کرده است که مانع خرید 60 میلیارد دلاری پایونیر توسط شرکت اکسون موبیل نخواهد شد. این تصاحب بزرگترین تصاحب اکسون در 25 سال گذشته است.

این کمیسیون با 3 رای موافق در مخابل دو رای مخالف این توافق را پذیرفت.

کمیسیون تجارت فدرال همچنین اعلام کرد که قرار دادن شفیلد در هیئت مدیره اکسون به عنوان بخشی از این قراداد خرید، تماس‌های او با اوپک و احتمال هماهنگی در آن بازار را افزایش می دهد.

به عنوان بخشی از این توافق، عضویت وی در هیئت مدیره اکسون ممنوع اعلام شده است.

این سازمان نظارتی گفت که وی "صدها پیامک با نمایندگان و مقامات اوپک مبادله کرده است که در مورد پویایی بازار نفت خام، قیمت گذاری و تولید بحث می کنند."

بر اساس این گزارش، در یکی از این تماس‌ها، شفیلد تلاش کرد تا تولیدکنندگان تگزاس را وادار به کاهش تولید کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رای الیوم: نتانیاهو همه را فریب داده است
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل