Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه آمریکایی در یادداشتی درباره بازگشت برادر کوچک ولیعهد عربستان سعودی به آمریکا بعد از غیبت یک ماهه پس از قتل «جمال خاشقچی» نوشت: «سفیر سعودی به واشنگتن برگشت، اما آیا هیچ کس با او صحبت خواهد کرد؟» به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک رسانه آمریکایی در یادداشتی به بازگشت اخیر و بی سر و صدای برادر کوچک‌تر، ولی عهد عربستان سعودی به واشنگتن پرداخته، کسی که به دنبال جنجال‌ها درباره قتل «جمال خاشقچی» محل کار خود در سفارت ریاض در واشنگتن را ترک کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«آتلانتیک» در این یادداشت به درخواست‌های حداقل یک قانونگذار ارشد کنگره آمریکا برای اخراج سفیر عربستان سعودی به دلیل قتل «جمال خاشقچی» نوشت: «سفیر سعودی به واشنگتن دی سی برگشت، اما آیا هیچ کس با او صحبت خواهد کرد؟»

این رسانه آمریکایی نوشت: «سفیر سعودی در آمریکا شاید آرام و بی سر و صدا به واشنگتن برگشته باشد، اما او برای دیدار با قانونگذاران کنگره آمریکا با مشکلاتی مواجه خواهد شد».

آتلانتیک ادامه داد: «بازگشت شاهزاده خالد بن سلمان بعد از قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار صورت گرفت، قتلی که بسیاری از سناتور‌های آمریکا، برادر بزرگتر او محمد بن سلمان را مقصر خوانده‌اند و در حالی که دولت دونالد ترامپ به روشنی تصریح کرده است که خواهان عبور از موضوع قتل (خاشقچی) است، اما وظایف شغلی یک فرستاده این نیست که فقط با مقامات دولت یک کشور خارجی دیدار داشته باشد بلکه باید با با مجموعه گسترده‌ای از دیگر بازیگران مهم آن کشور دیدار داشته باشد».


محمد بن سلمان و برادرش خالد بن سلمان



این پایگاه آمریکایی افزود: «اما سوال کنونی پیش روی خالد آن است که آیا کسی خواهان دیدار با او هست یا نه؟ او عادت داشت که عکس‌های زیادی از دیدارهایش با سناتور‌های مختلف آمریکایی در توئیتر خودش منتشر کند، اما توضیحات در هم و برهم سعودی‌ها درباره قتل (خاشقچی) سبب افزایش عار آن‌ها از خالد شده است. او شاید در کاخ سفید متحدانی داشته باشد، اما قطعا در سنای آمریکا هیچ متحدی ندارد».

«کریس ون هولن» نماینده دموکرات مردم ایالت «مریلند» در مجلس سنای آمریکا درباره خالد بن سلمان گفت: «به نظر من، سوالاتی جدی درباره این موضوع که آیا باید اجازه بازگشت به او داده می‌شد یا نه، وجود دارد چرا که او درباره قتل خاشقچی آمریکا را گمراه کرد».

وی به سوالی درباره اینکه آیا با سفیر ریاض دیدار می‌کند، اینطور جواب داد: «من در حال حاضر خواهان اطلاعات بیشتر درباره هر گونه نقش او در توطئه و لاپوشانی (قتل خاشقچی) هستم».

این قانونگذار کنگره آمریکا بر لزوم تحقیق سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره نقش احتمالی برادر کوچک بن سلمان در قتل خاشقچی تاکید کرد و گفت که در صورت همدستی او درباره این ماجرا، واشنگتن باید او را به عنوان سفیر ریاض در آمریکا نپذیرد.

پیش از او هم «دیک دوربین» دومین سناتور ارشد دموکرات مجلس سنای آمریکا هم گفته بود که خالد بن سلمان اعتباری ندارد و «آمریکا باید رسما سفیر عربستان سعودی را اخراج کند».

سفیر عربستان سعودی در آمریکا، از جمله مقامات ریاض بود که در ابتدای رسانه‌ای شدن مفقود شدن خاشقچی ادعا کرده بود که این روزنامه‌نگار بعد از ورود به کنسولگری ریاض در استانبول و انجام کارش، کنسولگری را ترک کرد.

انتقاد‌های تند اعضای کنگره آمریکا مختص به دموکرات‌ها نیست و اعضای ارشدی از قبیل: «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا و همچنین «لیندسی گراهام» بار‌ها گفته اند که، ولی عهد عربستان سعودی در قتل خاشقچی نقش مستقیم داشته است.

بازگشت پسر کوچک شاه سعودی به واشنگتن در حالی صورت گرفته که برخی نشانه‌ها از ایفای نقش او در قضیه حضور جمال خاشقچی در کنسولگری استانبول حکایت دارند.

روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داده بود که خاشقچی قبل از عزیمت به ترکیه، چند بار با خالد بن سلمان تماس داشته و خالد به او اطمینان داده که در صورت مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول، خطری او را تهدید نخواهد کرد. سفیر ریاض در واشنگتن بعدا در توییتر خود این خبر را تکذیب کرد.

خاشقچی، روزنامه نگار منتقد و ستون نویس روزنامه واشنگتن پست دهم مهرماه برای انجام کار‌های اداری مربوط به ثبت ازدواج خود به کنسولگری ریاض در استانبول مراجعه کرد و در آنجا توسط تیم اعزامی عربستان سعودی ترور و جسدش مثله شد.

با گذشت بیش از دو ماه از قتل خاشقچی، هنوز خبری رسمی درباره اینکه چه بر سر جسد او آمده است، منتشر نشده است هر چند برخی رسانه‌ها از احتمال نابودی جسد او با اسید خبر دادند و برخی دیگر درباره انتقال تکه‌های جسد او به عربستان سعودی گمانه‌زنی کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اخراج سفیر عربستان در آمریکا خاشقجی برادر بن سلمان لاپوشانی خاشقجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۷۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • سناتور آمریکایی خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است