Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جلال محمود زاده» نماینده مردم مهاباد روز گذشته در نطق میان دستوری که در صحن علنی مجلس ایراد کرد، ضمن اشاره به این موضوع که او از نمایندگانی است که در یک سال گذشته به دلیل اظهارنظر در مورد یک موضوع و یک رویداد تاریخی ملت کرد به دادگاه احضار شده است؛ یک بحث قومیتی را مطرح کرد و در خلال آن از یک رهبر تجزیه طلب کرد با صراحت دفاع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی حضرت پور نماینده ارومیه نیز اخیرا سخن از «ملت آذربایجان» زده است که معنایی جز «تقسیم کردن ملت واحد ایران» ندارد.

به گزارش «تابناک»، محمودزاده در نطق میان دستور خود گفت که از دیاری صحبت می کنم که مردمان آن در طول تاریخ به دلیل عدم تسلیم در برابر زیاده‌خواهی‌های حکومت‌های استبدادی و پای دار رفته اند و ایستاده جان داده‌اند؛ اما در برابر ظالمان هرگز زانو نزده اند. تا اینجای سخنانش کاملا درست است و هیچ ایرادی به آن نیست، اما به یکباره او برای صحه گذاشتن بر سخنان خود از افرادی نام می برد که نام یکی از تجزیه طلبان در میان آنها به چشم می خورد.

او می گوید که «از مردمی صحبت می کنم پیام فرزندانی همچون شیخ سعید پیران،بارزانی و قاضی محمد (از رهبران تجزیه طلب کرد) داشته اند با هدف اینکه برای نوه های آینده شعار کردی کم بژی و کل بژی (کم زندگی کن ولی مردانه زندگی کن) را عملا ثابت کنند ، ماندند وپشت به دشمن نکردند و ایستاده به پای دار رفتند. نام بردی این نماینده مجلس از قاضی محمد موج انتقادات را نسبت به سخنان او در شبکه های اجتماعی به راه می اندازد.

این نماینده مردم در مجلس همچنین در ادامه سخنان خود یک نکته تاریخی را مورد اشاره قرار می دهد که هیچگاه حداقل در مورد کردهای ایران شاهد آن نبوده ایم. او عنوان می کند که «از سرزمینی می گویم که  توسط رژیم‌های استکباری انگلیس و غرب بین چهار کشور تقسیم شده اند تا مبادا روح آزادگی مردم آن روزی یکی گردد حکومت مادی و فاسد آنها را به زیر آورد.»

اولین واکنش جدی به سخنان این نماینده مجلس توسط یکی از کابران توئیر نشان داده شد. او خطاب به نماینده مهاباد نوشته که «یک نفر به این نماینده بی‌سواد بگوید که انگلیس و فرانسه بخش های کردنشین عثمانی را بین 3 کشور ترکیه، عراق و سوریه تقسیم کردند و این تقسیم ارتباطی به کردستان ایران نداشته. این فرد بی‌شرمانه از قاضی محمد یاد می‌کند، اما این جمله «مصطفی بارزانی» را نمی‌گوید که «هرجا کرد هست، آنجا ایران است.»

در حقیقت باید از محمود زاده این سئوال را پرسید که اولا دلیل نام بردن او از یک رهبر جدایی طلب در صحن علنی مجلس کشور یکپارچه ایران که متشکل از کرد، لر، عرب، بلوچ، ترکمن، فارس، مسلمان، مسیحی، کلیمی، زرتشتی و سایر قومیت ها و مذاهب است، چیست؟ و در ثانی چرا یک حقیقت تاریخی را انکار کرده و موضوع طرح استعماری برای کردنشینان عثمانی و تقسیم آنان را به کردهای ایران ارتباط داده است؟

کاربر دیگری در فضای مجازی پیرامون نطق محمود زاده نوشت: امروزنماینده مهاباد درنطق خود ضمن ستایش برخی رهبران تجزیه طلب کُرد چون قاضی محمد، وجودمناطق کردنشین درجغرافیای ایران وعدم استقلال آنها را توطئه غرب دانست. کانون های تبلیغ  تجزیه طلبی الزاما آن سوی مرزها نیستند؛ در دل  مجلس مملکت رسما برخی نمایندگان این کار را وظیفه خود می دانند.

موضوعی که فصل مشترک همه واکنش های نسبت به سخنان قومیتی نماینده مهاباد است این است که چرا او این جمله «مصطفی بارزانی» را نمی‌گوید که «هرجا کرد هست، آنجا ایران است.» و کردهای ایران را که اصالتی ایرانی دارند متصل به یک مساله تاریخی در ارتباط با تقسیم بخش های کردنشین عثمانی کرده است؟ موضوعی که در حقیقت می توان آن را بر خلاف مصالح امنیت ملی کشور عنوان کرد!

کاربر دیگری با تائید همین مساله در واکنش به این سخنان «جلال محمود زاده» نماینده مهاباد گفته است که «بعد از تجزیه امپراطوری عثمانی، طبق قرارداد سایکس پیکو، مناطق کردنشین عثمانی بین ۳ کشور تازه تاسیس عراق و ترکیه و سوریه تقسیم شد. این چه ربطی به کردستان ایران داره که در طول تاریخ همیشه تعلق به خاک ایران داشته؟! این اظهار نظر قطعا خلاف امنیت و منافع ملیست.»

«قاضی محمد مزدور ارتش سرخ و استالین بود و من در جایی از تاریخ ندیدم که ایشون  قبل از اشغال ایران توسط ارتش سرخ حرکتی کرده باشه. بعد از خروج ارتش سرخ هم حکومت پوشالیش به طرفه العینی سقوط کرد و خودش به پیشواز فرماندهان ارتش ایران آمد. این دروغهایی که گفتید جای دیگه نگید.» اینها بخشی دیگر از واکنش ها به سخنان متاثر از قومیت گرایی این نماینده مجلس و برخی دیگر از نمایندگانی است که گاها در آتش این مسائل می دمند.

از طرفی دیگر، «روح الله حضرت پور» نماینده مردم ارومیه در واکنش به سخنان استاندار آذربایجان غربی در ارتباط با «فاجعه "جیلولوق"» در توئیتر خود نوشته است: « ملت آذربایجان اگر بر یک جنایت تاریخی تاکید دارد، در پی ایجاد اختلاف نیست، بلکه می خواهد این جنایت ها دوباره تکرار نشوند. آقای استاندار مهمان ما هستند و فرهنگ ما، فرهنگ مهمان نوازی است؛ اما از ایشان انتظار داریم به صورت سطحی با حوادث تاریخی برخورد نکنند.»

یکی از کاربران که خطاب به نماینده ارومیه نوشته: « آقای نماینده! به عنوان یک تبریزی متذکر می شوم در ایران چیزی به اسم ملت آذربایجان یا ملت فارس یا ... وجود ندارد. ما همه اقوام مختلف ملتی هستیم به نام "ملت ایران". از این ادبیات تجزیه طلبانه پرهیز کنید. به قول استاد شهریار: "اختلاف لهجه، ملیت نزاید بهر کس/ ملتی با یک زبان کمتر یاد آرد زمان"». از بلاک شدن توسط این نماینده مجلس و توهین برخی هواداران او ابراز گلایه کرده است.

«گویا تا کشور رسماً  تجزیه نشود ول کن حضرات به قومیت گرایی اتصالی کرده! گردانندگان  غائله شوم۱۳۲۴، از اسرائیل نیامدند؛  پیشه وری نماینده مجلس و  قاضی محمد رئیس معارف شهر  مهاباد در دولت پهلوی بودند. اینها هم با سوار شدن بر احساسات قومیتی، خادمان دشمنان  ایران عزیز شدند! )حالا نیز یک روز نماینده  ارومیه از تبعیض علیه  چهل میلیون ترک صحبت میکند یک روز هم نماینده مهاباد  محمودزاده بلندگوی  پژاک و پ.ک.ک میشود! اینها یا بحوادث سال۲۴ منجر میشود یا به  جنگ قومیتی میان آذری و کرد برای سهمخواهی قومیتی این حضرات در آذربایجان غربی! فردا نگویید نگفتیم!»

همانطور که پیشتر هم اشاره شد، همه قومیت ها و آئین و مذهب ها در جمهوری اسلامی ایران ذیل پرچم واحد کشور تعریف می شوند و یکایک آنان در ساختن ایران و آینده کشور در هر جایی که باشند سهیمند. ایران همواره وجود قومیت ها و آئین و مذاهب مختلف در کشور را یک فرصت برای خود تلقی کرده است هرچند که برخی گویا دل شان این یکدستی و وحدت را نمی خواهد و همواره برای دمیدن در اختلافات قومی آماده اند.

حتما باید از اینکه نام یک رهبر جدایی طلب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به عنوان یک قهرمان مطرح شود و تاریخ قوم کرد بر خلاف آنچه بوده بیان شود، اجتناب کرد. بدون شک «جلال محمود زاده» نماینده مهاباد باید در اولین فرصت ممکن این اشتباه بزرگ و تحریف تاریخ را جبران کند.

از طرفی نماینده ارومیه نیز نسبت به بکارگیری این لفظ اشتباه یعنی «تقسیم کردن ملت ایران» به «ملت های مختلف» که با هیچ اصلی در امینت ملی کشور سازگار نیست پرهیز کرده و سخن خود را تصحیح کند. در حقیقت این همان خطی است که اوایل انقلاب معاندان جمهوری اسلامی برای ایجاد تفرقه قومیتی در بین اقوام و مذاهب مختلف در ایران طراحی کرده بودند که حالا بعد از 40 سال نباید از زبان نمایندگان مجلس خارج شود.

به طور حتم مجلس جای جمع شدن نمایندگان تفکرات، قومیت ها و مذاهب مختلف و تصمیم گیری برای کلان کشور و احقاق حقوق همه مردم ایران است، نه محل بیان حرف خلاف واقع و دفاع از معارضان ایران و ایرانی. همین جمع شدن همین قومیت ها در ایران و ذیل نام «ملت ایرانی» است به تاریخ، فرهنگ و بزرگی ایران غنا بخشیده است و لذا این مساله نباید به هیچ بهانه ای تحت تعرض قرار بگیرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: واکنش ها سخنان قومیتی خلاف واقع نماینده مهاباد مجلس جای دفاع دشمنان ایران محمودزاده کردها قاضی محمد جدایی طلب مطالعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۸۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح اصلاح قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌ها در نوبت بررسی مجلس است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی روز سه شنبه در بازدید از کتابخانه علامه شیخ عبدالکریم زنجانی، افزود: اصلاح قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور ضروری است.

وی یادآور شد: در کمیسیون فرهنگی مجلس به مقوله کتابخانه‌های عمومی کشور و وضعیت معیشتی کتابداران توجه داشتیم و در همین راستا یک کمیته فرهنگی تشکیل شد تا اصلاح و رفع نواقص قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور را پیگیری کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیرو پیگیری‌های مستمر دبیر کل کتابخانه‌های عمومی کشور، این طرح توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس قرار دارد.

این مسئول ضمن اشاره به سهم نیم درصدی کتابخانه‌های عمومی از درآمد شهرداری‌ها، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم مجدانه تلاش کردیم این مقوله از حالت جواز خارج شده و به قانون تبدیل شود که شهرداری‌ها را ملزم به پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه‌های عمومی از محل درآمد خود می‌کند.

آقاتهرانی در رابطه با بودجه فرهنگی سال ۱۴۰۳ به خصوص بودجه کتابخانه‌های عمومی کشور، عنوان کرد: اصلاح فرهنگ ضروری است و برای تحقق این مهم باید هزینه کرد.

وی تاکید کرد: سرانه فرهنگ در کشور ما بسیار پایین است و کمیسیون فرهنگی مجلس برای دستیابی به اهداف فرهنگی تلاش می‌کند.

آقاتهرانی با اشاره به بازدید خود از کتابخانه تازه تاسیس علامه شیخ عبدالکریم زنجانی، افزود: احداث این کتابخانه در منطقه کم برخوردار اسلام‌آباد زنجان مایه خیر و برکت است و امیدواریم با بهره برداری از این کتابخانه ها شاهد رشد عمیق فکری فرزندان این مرز و بوم باشیم.

وی گفت: متاسفانه در فضای سبز اطراف این کتابخانه شاهد حضور برخی معتادین هستیم و باید در نظر داشت یکی از دلایل دچار شدن این افراد به دام اعتیاد آن است که به چنین کتابخانه و مکان فرهنگی‌ای دسترسی نداشته‌اند.

کد خبر 6062656

دیگر خبرها

  • واکنش شورای نگهبان به ادعای یک نماینده درباره جریمه بی‌حجابی
  • واکنش شورای نگهبان به ادعای یک نماینده درباره جریمه بی حجابی
  • با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • دادستان کل کشور: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • ببینید| سخنان کاظم صدیقی درباره ملاقات آقای بهجت با حضرت عیسی در مشهد
  • نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند ۲۰۳۰ را در کشور بومی کنیم!
  • جلالی، نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند 2030 را در کشور بومی کنیم!
  • انتخابات دور دوم مجلس ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود/ برگزاری انتخابات الکترونیک در ۸ حوزه
  • طرح اصلاح قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی در نوبت بررسی در مجلس است
  • طرح اصلاح قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌ها در نوبت بررسی مجلس است