Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:37:43 GMT

ورود سیاستگذاران به موضوع آب الزامی است

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۸۲۷۸

ورود سیاستگذاران به موضوع آب الزامی است

اصفهان - ایرنا- رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود گفت : با توجه به نگرانی های آبی موجود نه تنها در ابعاد کوچک بلکه در ابعاد بزرگ باید شاهد ورود سیاستگذاران به این موضوع باشیم.

به گزارش ایرنا، شهروز مهاجری روز یکشنبه در نشست پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود در دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: حدود هشت سال این پروژه آغاز شه و در اولین قدم از سال 2010 تا 2015 بر روی سه حوزه از جمله آشنایی با بستر رودخانه، جمع آوری دیتا و گردآوری ایده ها و تفکرات با کارشنان ایرانی تمرکز کردیم تا چگونگی آغاز آن در منطقه مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اعتماد دو جانبه متخصصان ایرانی و آلمانی با یکدیگر تصریح کرد: زمانی که ایرانی ها معضلات خود را با ما در میان گذاشتند یعنی اعتماد بین طرفین وجود دارد.
مدیر پروژه مدیریت یکپارچه زاینده رود بیان کرد: این پروژه متعلق به رودخانه زاینده رود است و کاری به عناوین بالا و پایین نداریم زیرا تمرکز بر رودخانه زاینده رود و منابع آبی است، همچنین برای ما مرزهای موجود بین کشورها در این پروژه مطرح نیست و به عنوان تیم آلمانی به دنبال منافع شخصی در این طرح نیستیم.
وی ادامه داد: این پروژه متعلق به سازمان آب منطقه ای اصفهان و مناطق چهارمحل و بختیاری و ذینفعان نیست شامل وزارت انرژی هم می شود همچنین به ارتباط مشترک اجزای تیم اشاره کردیم.
مهاجری با اشاره به ورود ابزارآلات و استراتژی های مجموعه در این طرح تصریح کرد: زمانی که با این ایده پروژه را آغاز کردم قول دادم، مدلی بیطرف را پیاده سازی و از تیم خلاق آلمانی برای پیشبرد این طرح استفاده کنم.
وی توسعه یکپارچه در حوزه اقتصادی، منابع مرتبط و زمین های کشاورزی حاشیه زاینده رود را از جمله اهداف این طرح برشمرد و بیان کرد: همچنین حوزه اقتصادی، زیست محیطی، رفاه و تعامل و نیز در نظر گرفتن اکوسیستم ها از دیگر مباحث مورد بحث این طرح است.
مدیر این پروژه ابراز امیدواری کرد تا با کمک پروژه یکپارچه منابع آب زاینده رود، اِلمان هایی طراحی و به وسیله آن امکاناتی برای پیشنهادهای سازنده در اختیار فعلان حوزه سیاسی قرار گیرد.
مهاجری خاطرنشان کرد : از دید ما آب اِلمانی برای تعامل و ارتباط طرفین است نه برای جنگ و جدایی زیرا با این دیدگاه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود امکان پذیر است.
به گفته وی ابزارآلاتی در چارچوب این پروژه با متخصصان ایرانی در اصفهان و چهارمحال و بختیاری طراحی شده است.
مدیر پروژه یکپارچه منابع آب زاینده رود درباه کشت برنج در اصفهان تصریح کرد: دستگاه هایی وجود دارد که نشان می دهد فعالیت هایی همچون کشت برنج چه تاثیراتی بر رودخانه زاینده رود به همراه دارد از این رو با این دانش موثرتر می توان بر روی انرژی و فعالیت های مورد نیاز هزینه کرد.
وی درباره کارهای علی صورت گرفته در این طرح بیان کرد: در ارتباط با مانیتورینگ کیفیت آب در زاینده رود تحقیقاتی انجام شده تا طرح یکپارچه منابع زاینه رود به ثمر بنشیند همچنین حیات رودخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نقش نهادها و موسسات مهم نیست.
وی مشارکت و در نظر گرفتن ظرفیت ها و همکاری را لازمه حل معضلات آبی دانست و گفت: استفاده از فناوری های نوین آلمان و آزمایش آن ها در ایران و آماده سازی نیروها با استفاده از موقعیت های دستگاه ها در دستور کار است.
مهاجری با اشاره به اجرای پروژه های پایلوت در اصفهان ادامه داد: بازسازی کانال های فاضلاب اصفهان یکی از این طرح ها است، اصفهان در واقع قدیمی ترین کانال های ایران را در این زمینه دارد و جز اولین شهرهایی است که در کشور ایران با این پروژه مواجه می شود.
به گفته وی در خیابان علامه امینی تکنولوژی جدید آلمان و سیستم لوله کشی فاضلاب را اجرا و با نهادهای مختلف همکاری کردیم و تلاش می کنیم تا با آوردن سنسورهای حساس و فناوری جدید فرآیندها را بهینه سازی و در بهره برداری از انرژی صرفه جویی کنیم.
وی با بیان اینکه در آلمان برای بهینه سازی آب تلاش های بسیاری صورت گرفته است، تصریح کرد : در ایران بخش های زیادی وجود دارد تا از تکنولوژی های مثبت برخوردار نیستند اما این در حالی است که وارد کردن تکنولوژی به آسانی صورت می گیرد.
مهاجری با بیان اینکه در ایران پتانسیل به کارگیری تکنولوژی وجود دارد، اضافه کرد: اگر مسوولان ایران تکنولوژی های امروز آلمان را به کار بگیرند تحولات مثبتی در کل منطقه ایجاد خواهند کرد که سبب فاصله گرفتن از بحران می شود.
وی معتقد است اجرای طرح یکپارچه سازی منابع آب دید موسسات بین المللی مختلف را به این منطقه متمرکز کرده و زاینده رود و تالاب گاوخونی مورد حمایت های کشورهایی همچون هلند، فرانسه و ایتالیا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه معتقدم در اصفهان باید ساختار مناسبی طرح ریزی شود، خاطرنشان کرد: این کارایی می تواند برای به کارگیری منابع بین المللی و استفاده از آن بالا برود البته باید نحوه به کارگیری آن مورد توجه قرار بگیرد.
پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود به سفارش وزارت نیرو، با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و با حمایت وزارت آموزش عالی کشور آلمان انجام گرفته است، پژوهشگران آلمانی طی هشت سال تحقیقات جامع، طراحی را برای مدیریت یکپارچه زاینده رود منابع آب زاینده رود تدوین و ارائه کرده است.
این نشست دو روزه با حضور مسوولان استانی، استادان، کارشناسان حوزه آب و نیز مسوول آب وزارت علوم و تحقیقات آلمان در دانشگاه صنعتی اصفهان در حال برگزاری است.
9913/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مديريت يكپارچه منابع آب زاينده رود اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری بر تامین آب پایدار در شهرها و روستاهای ناغان تاکید کرد و گفت: از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود.

غلامعلی حیدری ششم اردیبهشت ماه در شورای اداری بخش ناغان اظهار کرد: به منظور بررسی میدانی و احصای مشکلات بازدیدهای میدانی انجام می‌شود، از طرفی اعتبارات خوبی برای نیازهای واقعی استان تخصیص و شاهد تحول و سازندگی خوبی در شهرستان‌ها هستیم،.

وی با اشاره به اینکه امنیتی که در کشور حاکم بوده به برکت ایثارگری و فداکاری نیروهای مسلح است، افزود: عملیاتی که از سوی سپاه و ارتش در قالب وعده صادق انجام شد دل مردم را شاد کرد.

حیدری در ادامه گفت: می‌توان از ظرفیت ارتش در زمینه آبرسانی و بحث خانه بهداشت در بخش ناغان استفاده کرد، همچنین در این جلسه بر تعیین تکلیف طرح نهضت ملی مسکن شهری و روستایی طی یک ماه تاکید شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در کنار این موارد لازم است زمین جوانی جمعیت در شهرها و روستاها دنبال و با سرعت اقدامات لازم انجام شود، زیرا این اقدام از برنامه‌های اولویت‌دار دولت است.

حیدری در ادامه بیان کرد: یکی از مسائل و مطالبات جدی مردم جاده شلمزار_ناغان به کارون ۴ است که در سفر اول اعتباری به این پروژه اختصاص و فعال شد، البته دو منبع به منظور تامین اعتبار این پروژه از جمله ماده ۲۳ و ماده ۵۶ در نظر گرفته شده است.

وی بر پرداخت مطالبات پیمانکار تونل زره و سرعت‌گیری در انجام کار تاکید و یادآور شد: لازم است در بحث مرمت و روکش جاده‌ها، بهسازی و رفع نقاط حادثه خیز اهتمام ویژه انجام شود.

حیدری افزود: لازم است فرمانداران و بخشداران مصوباتی که در این جلسه مطرح شده از سوی دستگاه‌های مربوطه پیگیر شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر سرعت‌دهی به طرح هادی روستایی و غیر رایگان از سوی بنیاد مسکن تاکید کرد و افزود: اعتباراتی که ماهانه از محل عوارض و مالیات مستقیماً به حساب دهیاران و شهرداری‌ها واریز می‌شود بسیار ارزشمند است و باید سرعت دهی به طرح هادی روستا، آسفالت و بازسازی معابر انجام شود.

حیدری با اشاره به پروژه کشاورزی ناغان، تصریح کرد: در سفر اول ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پمپاژ پروژه کشاورزی ناغان اختصاص یافت، این امر می‌تواند تحولی را در بحث کشاورزی در این بخش ایجاد کند که باید سرعت گیرد و مطالبه مابقی اعتبار انجام شود تا پروژه به ثمر برسد.

وی بر تامین آب پایدار در شهرها و روستاها تاکید کرد و گفت: در روستاهایی که آب پایدار ندارند لازم است این کار دنبال و از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود، همچنین تسریع در فاضلاب ناغان صورت گیرد.

حیدری بر تسریع در توسعه دامداری‌ها، توسعه گلخانه و تبدیل آبیاری سنتی به نوین در بخش ناغان تاکید کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: لازم است اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در بحث تعمیر و بازسازی و نوسازی مدارس اقدامات لازم را انجام دهد و اعتباراتی که در سفر اول و دوم اختصاص پیدا کرده تخصیص آن انجام شود.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی در بحث نهالکاری اقدامات لازم را انجام دهد، تصریح کرد: در صورتی که درختان بلوط در این منطقه وجود دارد باید برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای صیانت از این گونه انجام شود، همچنین در بحث اخذ مجوزها در راستای توسعه کشاورزی، دامداری و طرح‌های مردمی منابع طبیعی همکاری لازم را انجام دهد.

حیدری افزود: فرماندار شهرستان کیار بحث پسماند را دنبال و تصمیمات لازم به منظور دفن پسماند در شهرستان را انجام دهد.

وی رفع و تامین آب شهرک صنعتی، تسهیلات معادن، تامین گاز گلخانه‌ها، توسعه ورزش در شهر و بخش ناغان به منظور ایجاد نشاط و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، پرداخت تکالیف بانک‌ها در زمینه فرزندآوری جوانی جمعیت، ازدواج، مسکن پروژه‌های کشاورزی و دامداری، تامین پنل‌های خورشیدی، مرمت ایل‌راه‌ها، تسریع در اعطای مجوزهای گردشگری و بوم گردی، تسریع در فیبر نوری و تخصیص اعتبارات ماده ۲۳ از جمله مصوبات جلسه بود و مورد تاکید دستگاه‌های مربوطه قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود اعتبار ۲۵۰میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • ابلاغ ۸۲۱میلیارد تومان منابع ازمحل فروش اوراق به پروژه های اردبیل
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود