Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حبیب دهقان‌نسب، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، جایگاه موضوعات دفاع مقدسی را در سینمای ایران نامطلوب توصیف کرد و گفت: در ابتدا باید بگویم که سینمای دفاع مقدس را نمی‌توان یک ژانر مستقل نام برد، بلکه این دست آثار زیرمجموعه فیلم‌های جنگی هستند که به دلخواه برای آن ژانر‌سازی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویکرد برخلاف قواعد حاکم بر سینماست. البته چنین اتفاقی از این دیدگاه نشئت می‌گیرد که در هشت سال جنگ تحمیلی مدافع سرزمینمان بود‌ه‌ایم. این نگاه کاملاً صحیح است اما باز هم دلیلی برای ژانرسازی در سینما محسوب نمی‌شود.
وی افزود: خوشبختانه این روز‌ها فروش آثار سینمای دفاع مقدس نشان می‌دهد که مردم از این عرصه فیلمسازی دور نیستند و اگر فیلم خوبی تولید شود از آن استقبال می‌کنند. البته اگر بخواهیم فروش «تنگه ابوقریب» را با توجه به هزینه‌ای که برای آن شده ارزیابی کنیم، به نتیجه‌ مطلوبی دست نیافته‌ایم، اما اگر میزان فروش کل آثار دفاع مقدس را در نظر بگیریم متوجه فروش خوب این قبیل آثار خواهیم شد.
بازیگر فیلم «شب واقعه» ادامه داد: اگر قصد داریم که تولیدات این عرصه در حد تولیدات دهه ۶۰ باشد راه را به خطا پیموده‌ایم، چون در آن زمان جامعه نیاز داشت تا چنین آثاری تولید شود، اما در شرایط کنونی سلیقه و نسل تغییر کرده و دیگر نباید با نگاه گذشته در این حوزه کار کرد. این گفته به این معنا نیست که تاریخ مصرف این دست آثار به اتمام رسیده است، بلکه نوع نگاه به موضوعات دفاع مقدس تغییر کرده است.
فیلم‌های حماسی دهه شصت، تولیداتی استراتژیک در آن زمان
دهقان‌نسب تأکید کرد: در دهه ۶۰ برای اینکه روحیه مقاومت مردم حفظ شود، نیاز بود کار‌ها شکلی حماسی داشته باشند و برای همین شاید در برخی فیلم‌های آن دوران اغراق‌های فراوانی شده بود که امروز پذیرفتنی نیست، اما در حال حاضر دیگر نیاز‌های گذشته وجود ندارد، بلکه تماشاگر به دنبال نکات و اتفاقات جدید در جنگ است. برای نمونه فیلم «سرو زیر آب» با نگاهی لطیف و انسانی تصاویری را خلق کرده که هر تماشاگری با دیدن آن مجذوبش می‌شود. این ویژگی تنها به سینمای ایران خلاصه نمی‌شود، بلکه در هالیوود نیز چنین آثاری خلق شده است. در دهه ۴۰ یا ۵۰ میلادی فیلم‌ها شکلی متفاوت با امروز داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سفارشی‌سازی به رونق تولیدات دفاع مقدس در سینما کمک می‌کند؟ گفت: سفارش به خودی خود امری مذموم نیست، همان گونه که بسیاری از شاهکار‌های تاریخ سینما بر مبنای سفارش شکل گرفته‌اند، اما سفارش زمانی شکل مخرب به خود می‌گیرد که اثر شکل پروپاگاندا داشته باشد. البته قبول دارم که فیلم تولیدی باید مبلغ اندیشه‌ حاکمیت باشد، اما این خواسته باید به بهترین شکل ممکن اجرا شود.
فرصت‌طلبان را محدود کنیم
دهقان‌نسب متذکر شد: متأسفانه آسیبی جدی در حوزه سینما دفاع مقدس وجود دارد و آن‌هم این است که محلی شده تا برخی فرصت‌طلبان برای مال‌اندوزی به آن ورود کنند و در صورتی که در گذشته فیلمسازانی چون حاتمی‌کیا و ملاقلی‌پور با تمام وجود در این عرصه کار می‌کردند، ولی در زمان حال این دغدغه کمتر مشاهده می‌شود.
بازیگر سریال «مختارنامه» تأکید کرد: در زمان حال پرداختن به جنگ به‌ صورت مستقیم دیگر در اولویت نیست، بلکه عواقب و نتایجی که جنگ بر جا گذاشته است می‌تواند بازخورد خوبی داشته باشد، به ویژه که در این باره شاهدان عینی فراوانی داریم. رزمندگان، جانبازان، آزادگان و مدافعان حرم شاهدان زنده‌ای هستند که وجود هر کدامشان می‌تواند الهام‌بخش فیلم سینمایی باشد. در ساخت آثار دفاع مقدس باید تا حد امکان از تصویرسازی غیرواقعی پرهیز کرد و آدم‌ها را با تمام خصوصیات منفی و مثبت تصویر کرد، وگرنه اگر بخواهیم آن‌ها را فرازمینی نشان دهیم، در حقیقت تماشاگران را از این ژانر دور کرده‌ایم.
ژانر دفاع مقدس، ظرفیتی برای جذب نسل جوان
وی با بیان اینکه نسل جوان را می‌توان به واسطه قصه‌های خوب با سینمای جنگ آشنا کرد، گفت: اینکه فکر کنیم فقط جلوه‌های ویژه می‌تواند نسل جوان را به سمت آثار دفاع مقدس جذب کند اشتباه محض است، زیرا با وجود تولیدات خارجی دیگر جلوه‌های ویژه ما چندان جذابیتی برای مخاطبان ندارد. پس بهتر است در این ژانر روی قصه تمرکز کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: برای اینکه تولیدات دفاع مقدس در سینما رشد کند نباید تنها به سینمای داستانی تکیه کرد، بلکه باید نگاه ریشه‌ای به این حوزه داشت، زیرا پایه‌ سینمای داستانی آثار مستند است. پس اگر در این باره به کار‌های مستند دقت نظر بیشتری کنیم، به لحاظ معنا بر غنای اثر خود افزوده‌ایم، بهترین مثال در این زمینه آثار شهید آوینی هستند. آوینی در مستند‌های خود ما را با رزمنده‌ها و دفاع مقدس به صورت واقعی آشنا می‌کرد. این تولیدات در زمان خودش به سینمای داستانی بسیار کمک کرد، اما در سال‌های اخیر عموماً کمتر به مستندسازی جنگ توجه می‌کنیم.
 

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت

پیکر جانباز شهید "حاج محمد ابراهیم پاسبان" در قطعه شهدای تربت جام آرام گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازتربت جام، جانباز 70 درصد دوران دفاع مقدس "شهیدحاج محمدابراهیم پاسبان" پس از 38 سال تحمل درد و رنج ناشی از عوارض بمباران شیمیایی توسط دشمن بعثی به یاران شهیدش پیوست.

پیکر مطهر این جانباز شهید دفاع مقدس صبح امروز از محل تیپ 38 زرهی تا میدان حضرت ولیعصر(عج) شهرستان تربت جام تشییع و پس از اقامه نماز، پیکر مطهر این شهید در گلزار شهدای بهشت نبی(ص) آرام گرفت.

در این محفل معنوی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی باگرامیداشت یاد شهدا و ایثارگران و جانبازان، گفت: جانباز 70 درصد دفاع مقدس حاج ابراهیم پاسبان 38 سال با تمحل درد و رنج فراوان با دستگاه اکسیژن نفس می‌کشید.

حجت الاسلام حسن زاده نامقی با اشاره به اینکه شهدا را از دست ندادیم بلکه به دست آوریم افزود: اقتدارنظام جمهوری اسلامی ایران مدیون خون شهیدان ، تلاش شبانه روزی و جانفشانی نیروهای مسلح و حضورمقتدرانه و پشتیبانی مردم در صحنه است .

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد