Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سومین مناظره مرحله کشوری "هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران" تیم عدالت از دانشگاه شهید بهشتی و تیم علوم سیاسی از خراسان رضوی به عنوان برنده اعلام شدند.

به گزارش ایسنا، در سومین مناظره دو گروه "عدالت" از دانشگاه شهید بهشتی و گروه "علوم سیاسی" از خراسان رضوی، بر سر گزاره "انقلاب اسلامی ایران را به یک قدرت منطقه‌ای مستقل تبدیل کرد" به مناظره پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه عدالت در این مناظره ابتدا به تعریف واژگان در گزاره پرداخت و تشریح کرد: قدرت به معنی اعمال اراده خودی به طرف مقابل بوده و در سطح منطقه‌ای نیز به معنای اعمال همین اراده فراتر از مرزها و در یک چارچوب جغرافیایی مشخص است.

اعضای این گروه با اشاره به این‌که اصطلاح قدرت منطقه‌ای پس از فروپاشی کامل بلوک شرق و غرب و به دنبال حاکمیت مطلق بلوک غرب مطرح شده است، یادآور شدند: متخصصان این اصطلاح را در راستای جلوگیری از یک نظام تک‌قطبی و به منظور توازن قدرت مطرح کردند.

این گروه در همین زمینه استقرار منطقه‌ای را عدم نفوذ خارجی در اعمال اراده دانست و گفت: پیش از انقلاب اسلامی فرد اول مملکت خود نسبت به نفوذ آمریکا در تمامی امور اغراق کرده است. این در حالی است که با وقوع انقلاب اسلامی قدرت به نوعی به صورت قدرت خودبنیاد و با گفتمان جدید نه شرقی نه غربی و نیز حمایت از مستضعفین تعریف شده است.

گروه "علوم سیاسی" در این مناظره ابتدا به تعریف واژه مستقل از منظر حقوق بین‌الملل پرداخت و اظهار کرد: در این منظر استقلال به معنی خودگردانی و اداره امور به صورت مستقلانه است و باید توجه داشت که پیش و پس از انقلاب تبدیلی از این لحاظ صورت نگرفته و حاکمیت گروهی ایران پیش از انقلاب هم مستقل بوده است.

این گروه همچنین استقلال از منظر رویکرد سیاسی را در سه وضعیت انزواگرایی، عدم تعهد و همکاری و ائتلاف توصیف کرد و گفت: "مستقل" از این منظر به معنی انزواگرایی است و گروه مقابل نیز باید ثابت کند که ایران قبل و بعد از انقلاب چنین بوده است.

این گروه ادامه داد: ایران بعد از انقلاب قدرت منطقه‌ای نیست، اما اصلی‌ترین بازیگر در منطقه خودش است ضمن آنکه منابع ژئوپلتیکی از جمله سرزمین، جمعیت و مواد خام نیز قبل و بعد از انقلاب ثابت بوده و از این لحاظ تبدیلی صورت نگرفته است.

گروه عدالت خاطر نشان کرد: منابع ژئوپلتیکی پتانسیل‌ها هستند، اما استفاده از آنهاست که کشور را به قدرت منطقه‌ای تبدیل می‌کند.

گروه علوم سیاسی برخی مولفه‌های قدرت منطقه‌ای را به خوداتکایی در منابع ضروری، استفاده از منابع متنوع سیاست خارجی و عدم مقابله با جریان هژمونی عنوان کرد و گفت: صرف تاکید بر حمایت از مظلومین به معنی مستقل بودن در منطقه نیست و ایران از توان نظامی خود برای حفظ وضع موجود استفاده می‌کند.

این گروه در پایان عنوان کرد: در دنیای کنونی این‌که منطقه‌ای مستقل باشد غیرممکن است ضمن آنکه منطقه خاورمیانه هیچ کشوری به خاطر موقعیت ژئوپلتیکی خود هرگز نتوانسته یک قدرت منطقه‌ای مستقل باشد.

به گزارش ایسنا، اعضای گروه عدالت سید مصطفی احمدی (دانشجوی کارشناسی حقوق)، سینا محمدی (دانشجوی کارشناسی حقوقی)، نیما حمیدی (دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل) و سید مجتبی جوادی (دانشجوی کارشناسی حقوق از دانشگاه شهید بهشتی) هستند.

همچنین اعضای تیم علوم سیاسی از خراسان رضوی مهدی آلفان (ارشد علوم سیاسی از دانشگاه تهران)، محمدحسین دهقان (کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه فردوسی)، محدثه جزایی (کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه فردوسی) و وحید بهرامی (کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه فردوسی) هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران جهاد دانشگاهي خاورميانه هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۹۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت منطقه قبل و بعد از حمله ایران به اسرائیل تغییر کرده است | همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم

به گزارش همشهری آنلاین، سردار سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح در آیین رونمایی از طرح جامع دانشگاه عالی دفاع ملی که با حضور مقامات لشکری و کشوری برگزار شد، با تاکید بر اینکه در شرایط حساس کنونی منطقه، دانشگاه عالی دفاع ملی باید شرایط آینده کشور و منطقه را مورد بررسی قرار دهد، گفت: وضعیت منطقه قبل و بعد از اقدام تلافی‌جویانه و تنبیهی جمهوری اسلامی ایران به مناطق حساس و پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی تغییر کرده است.

سرلشکر باقری پیروزی‌های رزمندگان اسلام را در عملیات وعده صادق که پاسخ محکمی به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی انجام گرفت تبریک گفت و تصریح کرد: این پاسخ با نشان دادن اراده ملی علیه رژیم رقم خورد و تاثیرات راهبردی را به حمدالله درسطح منطقه و جهان داشت.

وی افزود: نیروهای مسلح، احتمالات و سناریوها را در سطح عملیاتی مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار می‌دهند و دانشگاه عالی دفاع ملی باید در سطح راهبردی این موضوعات را مورد توجه خود قرار دهد.

باقری با اشاره به اینکه دانشگاه عالی دفاع ملی به عنوان عالی‌ترین دانشگاه نیروهای مسلح که مسئولیت تربیت فرماندهان و مدیران عالی نیروهای مسلح و همچنین مدیران عالی کشوری را در مباحث راهبردی بر عهده دارد، در مسیر رشد و ارتقاء قرار گرفته‌ است، خاطر نشان کرد: دانشگاه عالی دفاع ملی در تربیت فرماندهان، مقامات و سایر نیروها و همچنین در نظریه‌پردازی و کرسی‌ها باید بالاترین سطح مورد نظر و توجه قرار دهد و باید دائماً در جهت کیفی‌سازی و عمق بیشتر مطالب و کارهای پژوهشی کار کنیم و به پیش برویم.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه طرح جامع دانشگاه دفاع ملی جزو اسناد اساسی و مادر برای دانشگاه محسوب می‌شود و عالی‌ترین طرحی است که در دانشگاه باید مورد اجرا قرار بگیرد، گفت: این طرح طی بیش از یک سال کار تهیه و محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد و توسط ایشان مطالعه و مورد نقد قرار گرفت و اصلاحاتی در آن ابلاغ فرمودند و نهایتاً به تصویب معظم له رسید که امروز از این طرح رونمایی شد.

سرلشکر باقری در پایان تصریح کرد: همه ما باید بر اجرای دقیق طرح جامع دانشگاه تلاش کنیم و قطعاً این طرح موجب ارتقاء هرچه بیشتر دانشگاه خواهد شد.

کد خبر 846676 منبع: تسنیم برچسب‌ها ایران و اسرائیل سرلشگر محمد باقری خبر ویژه دفاع - ستاد کل نیروهای مسلح

دیگر خبرها

  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • وضعیت یک دانشگاه در ایالت تگزاس؛ درگیری دانشجویان با گارد اسب‌سوار! | فیلم
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • تغییر وضعیت منطقه قبل و بعد از حمله تنبیهی ایران به صهیونیست‌ها
  • وضعیت منطقه قبل و بعد از حمله ایران به اسرائیل تغییر کرده است | همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم
  • سه گروه اصولگرایان از نظر عباس عبدی : از "ارزشی های واقعی" تا "بی شخصیت های هتاک"
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم