Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@17:41:45 GMT

اجرای طرح مطالعاتی علوم شناختی در دانشگاه شیراز

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۹۸۳۱

دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به انجام طرح های تحقیقاتی در زمینه علوم شناختی شده است.

به گزارش مهر به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دکتر محمد نامی رئیس گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در سال های اخیر با تلاش های این گروه تعداد زیادی از طرح های پژوهشی در حوزه های علوم شناختی و علوم اعصاب شناختی به اتمام رسید و هم اکنون چندین طرح دیگر در مرحله مطالعات تحقیقاتی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بخشی از این طرح ها در حیطه های علوم شناختی و علوم اعصاب با حمایت های ستاد توسعه علوم شناختی به اجرا در آمده است، یادآورشد: این طرح های تحقیقاتی از جمله در زمینه سلول های بنیادی و کارکردهای شناختی، توجه یادگیری و تمرکز، مطالعات پایه و بالینی اختلالات خواب، بازتوانی اعصاب شناختی، علوم اعصاب رفتاری ، تصویربرداری الکتریکی و اپتونیکی از مغز  و  نیز آزمون مغز ، اجرا شده است.
رئیس گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: در راستای ترویج و ارتقای هرچه بیشتر دانش علوم شناختی و علوم اعصاب شناختی در سطح مراکز علمی و تخصصی استان فارس ، در نظر است رشته علوم اعصاب شناختی در مقطع دکتری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ایجاد شود که تحقق این امر نیز نیازمند برخورداری از حمایت های ستاد توسعه علوم شناختی است.
نامی با بیان اینکه  علوم اعصاب و علوم شناختی در قالب دانش مغز، ذهن و رفتار و شناخت به عنوان یکی از رویکردهای مرز دانش در دانشگاه های معتبر بین المللی در نظر گرفته می شود، خاطر نشان کرد: گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف تربیت نسل آینده با بهره گیری از دانش فنی و تخصصی اعضای هیات علمی و پژوهشگران در این حوزه ، طی سال های اخیر قدم های موثری در این زمینه برداشته است.
وی گفت: برای ترویج حوزه های علوم شناختی، زیرساخت و امکانات متعددی از جمله برای انجام مطالعات علوم اعصاب و علوم شناختی، آزمایشگاه مغز و شناخت، آزمایشگاه سلولی مولکولی علوم اعصاب دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی و مرکزی دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ایجاد و فعال شده است.
وی گفت: این مرکز برای ارائه خدمات در قالب پنج واحد ارزیابی و تشخیص، حافظه، توجه و یادگیری، اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات خلق- رفتاری، مغز آزمون (چکاپ مغز) و واحد اختلالات و سلامت خواب ، اسفند ماه ۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد.
 نامی گفت: فعالیت‌های واحد علوم اعصاب شناختی (حافظه، توجه و یادگیری) مرکز سلامت مغز دانا نیز با محوریت استفاده از تکنولوژی‌های روز و روش‌های درمانیِ پایدار و مؤثر در قالب رویکرد های مبتنی بر شواهد شکل گرفته است.
به گفته وی، در گذشته اولین رویکرد برای کاهش مشکلات ناشی از بی دقتی، عدم تمرکز و اختلالات یادگیری و حافظه، به استفاده از داروها معطوف بود اما امروزه روش های مختلفی وجود دارد که می تواند جایگزین دارو باشند و بدون عوارض جانبی ناشی از دارو،  این مشکلات را به حداقل برسانند.
وی ارائه دوره های کوتاه مدت و میان مدت آموزشی و پژوهشی و  حمایت از طرح های بنیادی و کاربردی پژوهشگران علاقمند به علوم اعصاب با هدف گسترش پژوهش در این زمینه را یکی از اهداف اصلی گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز برشمرد.
وی  اضافه کرد: در راستای برنامه ریزی ها، در نظر است با تربیت متخصصان علوم اعصاب، با رویکرد علوم اعصاب کاربردی ، ارتباط بین علوم اعصاب و علوم شناختی با جامعه و صنعت بیش از پیش پیگیری شود.  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۹۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی

محمدی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: شاخص اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در خراسان جنوبی پارسال افزایش چشمگیری نسبت به سالیان قبل‌تر داشته است.

او افزود: بر اساس گزارش اعلام شده از سوی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۴۰۲ با شاخص (PMP) ۱۶.۸۷ در مقوله اهدای عضو، بالاتر از میانگین کشوری قرار گرفته است.

محمدی اظهار کرد: سال ۱۴۰۱، شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی ۱۱.۳۰ اعلام شده بود.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سال ۱۴۰۲ با هماهنگی‌های انجام شده و اخذ رضایت از خانواده‌های بیماران مرگ مغزی خراسان جنوبی، مقدمات اهدای اعضای ۱۴ بیمار مرگ مغزی فراهم شد.

او گفت: از آغاز سال ۱۴۰۳ نیز دو مورد اهدای عضو از بیماران خراسان جنوبی انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • نیاز به ۵۷ هزار تخت خوابگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • توسعه کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی در فارس
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • افتتاح مرکز تصویربرداری پزشکی غرب فارس در کازرون
  • برنامه های هفته ملی سلامت در مازندران اعلام شد
  • ‌شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • یافته‌های علمی و تحقیقاتی حوزه علوم شناختی تبادل می‌شود
  • سگ‌ها عامل ۸۰ درصد حیوان گزیدگی‌ها در مشهد