Web Analytics Made Easy - Statcounter

خداداد مرادی زاده یکی از همشهریان خوش‌ذوق مهدیه‌ای در غرب شهرکرد است که بعد از بازنشستگی و با ابتکاری که داشته توانسته از اوقات فراغت خود به نحو احسن بهره ببرد و گلخانه‌ای برای خود برپا کند، او با استفاده از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین لوازم ۱۰ سال است که گلخانه خود را اداره نماید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ اوقات فراغت یکی از بهترین زمان‌هایی است که انسان می‌تواند با بهره‌گیری از آن بسیاری از اهداف را پیش برد و برای آن برنامه‌ریزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خداداد مرادی زاده یکی از همشهریان خوش‌ذوق مهدیه‌ای در غرب شهرکرد است که بعد از بازنشستگی و با ابتکاری که داشته توانسته از اوقات فراغت خود به نحو احسن بهره ببرد و گلخانه‌ای برای خود برپا کند، او با استفاده از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین لوازم ۱۰ سال است که گلخانه خود را اداره نماید.

این شهروند خوش‌ذوق علت راه‌اندازی گلخانه‌اش را علاقه بیش از اندازه به گل و گیاه می‌داند، او قبل از بازنشستگی هم علاقه بسیاری به گل و گیاه داشته، اما بعد از بازنشستگی و به‌صورت تخصصی‌تر وارد این کار شده، گلخانه خود را از حیاط منزلش به پشت بام انتقال و گسترش داده است.
 


مرادی‌ زاده منبع اطلاعات و دانسته‌های خود را اینترنت و کتاب‌های آموزشی می‌داند و از آنجایی که بسیار به کار پیوند گیاهان علاقه دارد، همواره پیگیر یادگیری بوده و آنچنان به کار در گلخانه‌ علاقمند شده که گاهی ساعت‌های طولانی مشغول رسیدگی به گیاهانش است اما گذر زمان را متوجه نمی‌شود.

این همشهری مهدیه‌ای کم‌آبی‌های اخیر را معضلی می‌داند و برای آنکه در این شرایط، آب زیادی مصرف نشود، از آب باران برای آبیاری گیاهانش استفاده می‌کند و این درحالی است که بیشتر گیاهانی که در گلخانه نگه می‌دارد کاکتوس هستند که نیاز آبی پایینی دارند، بنابراین مشکل کمبود آب را هم از این راه از بین برده و همچنین آب باران را بهترین آب برای رشد گیاهانش می‌داند.

چند روز پیش که برای بازدید از گلخانه آقای مرادی زاده به منزلش مراجعه کردم، به پیشنهاد او وارد گلخانه کوچکش شدم، فضای گلخانه نمناک بود اما هوایش مطبوع، گلخانه‌اش گلخانه بزرگی نبود، ولی از کم‌ترین فضا بیشترین بهره را برده، کاکتوس‌ها بیشترین فضا را به خود اختصاص داده و این نشانه علاقمندیش به این گیاه بود.


گوشه‌ای ایستادم و محو تماشای هنرمندی و عشقش به گل و گیاه شدم، در همین حال آقای مرادی‌زاده به سمت کاکتوس‌هایش رفته و از وجود بیش از ۳۵۰ نوع کاکتوس در گلخانه‌اش و از اقداماتی چون پیوند و تکثیر گیاهان سخن می‌گوید، از تهیه خاک مناسب برای گلدان‌هایش و اینکه چطور همه این کارها را با عشق و علاقه انجام داده همه را می‌توان از لحنش فهمید.

او حتی سن برخی از کاکتوس‌ها را هم می‌دانست، اینکه برخی ۲۰ سال سن داشتند و برخی نوپا بودند، گل‌های شمعدانی، محبوبه شب، ساکولنت و... هم در گلخانه‌اش نگهداری می‌کرد و در کنار همه این‌ها وجود سبزی خوردن‌هایی بودند که بازم هم برایم جالب بود، سبزی‌ها را در کنار درِ ورودی گلخانه گذاشته بود و بوی عطر نعناع از گلدان‌های حاوی آن‌ها مشام هر مهمانی را نوازش می‌داد.


این شهروند شهرکردی برای گرمایش گلخانه از بخاریی استفاده می‌کرد، که درست وسط گلخانه‌اش قرار داشت، فضای کمی برای راه رفتن در میان گلخانه پیش‌بینی شده بود، انگار آنجا محیطی بود فقط برای نگهداری گل‌ها، محل دنج و آرامی که به جرات می‌توان گفت گذر زمان در آن معنا نداشت.


از گلخانه‌اش که گذشتم به حیاطش رسیدم با آنکه دست خزان چهره‌اش را زرد کرده و برگ‌ریزان دامان درختانش را گرفته بود، اما باز هم زیبایی خاصی داشت، آبشارش که در انتهای حیاط قرار داشت با آنکه تنها ۹ لیتر آب مصرف کرده، زیبایی حیاط را دوچندان می‌کرد، حضور درختان گرمسیری چون زیتون و اوکالیپتوس پارادوکسی زیبا در محوطه فراهم ساخته بود.


درختان حیاطش تنها یک درخت نبودند بلکه پایه‌ای بودند که با ابتکار و تواناییش آن‌ها را تبدیل به چندین درخت کرده بود و بنا به گفته خودش در تابستان همزمان چندین نوع میوه را بر روی آن‌ها می‌توانستی ببینی.


از خانه آقای مرادی‌ زاده که خارج شدم، با خود به این فکر می‌کردم اگر انسان خودش بخواهد می‌تواند از همه آنچه در اطرافش است بهترین بهره را ببرد و با استفاده از آن‌ها راهی برای کسب درآمد، ایجاد محیطی زیبا و آرامش‌بخش، تولید مایحتاج زندگی و... پیدا کند، گلخانه آقای مرادی زاده الگوی بسیار مناسبی بود برای آن‌هایی که به دنبال بهره‌برداری از فضاهای بلااستفاده منزلشان هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۹۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این طرح که «بالکن خورشیدی» نام دارد یک دهم خروجی پنل‌های پشت بامی برق تولید می‌کند، اما اگر صاحبخانه قصد نقل مکان به خانه دیگری را داشته باشد می‌تواند آن را با خود ببرد.

محبوبیت این سامانه‌های خورشیدی پلاگین روی بالکن‌ها در میان آلمانی‌هایی که در آپارتمان‌های کوچک‌تر زندگی می‌کنند، هر روز بیشتر می‌شود.

تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه از این نوع در بالکن خانه‌های آلمانی نصب شده و فقط در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۵۰ هزار دستگاه از آن به فروش رفته است.

آلمانی‌ها از فرهنگ خورشیدی قویبرخوردارند، مردم می‌خواهند بخشی از تلاش برای گذار به سوی انرژیپاک باشند که جهان برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای روی آن متمرکز است.

هنگامی که پنل‌های خورشیدیپشت بامی برای اولین بار در دهه ۲۰۰۰ عرضه شد، دولت این کشور ورود انرژی اضافی به شبکه را مجاز دانسته و قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد که موجب، استقبال عموم از تولید برق خورشیدی خانگی شد. این مورد در مورد پنل خورشیدی پشت بامی است، اما گزینه بالکن خورشیدی حتی ساده‌تر است.

بالکن خورشیدی چیست؟

راه حل بالکن خورشیدی شبیه به سیستم خورشیدی پشت بامی است، اما بسیار کوچکتر. بالکن خورشیدی به جای آرایه‌ای از پنل ها، حداکثر از دو پنل دارد که به طور مستقیم به یک پریز برق متصل می‌شود.

اگرچه توان خروجیاین سامانه بالکنی یک دهم تولید برق پنل‌های پشت بامی است، اما بزرگترین مزیتآن برای کاربران سهولت استفاده است. برخلاف سیستم پشت بامی که برای نصب به افراد حرفه‌ای نیاز دارد، یکسامانه خورشیدی بالکنی متشکل از پانل‌ها و یک سازه نصب است و هر کسی می‌تواند با استفاده از دستورالعمل‌های ارائه شده آن را مونتاژ کند.

خانه‌هایی که به دلیل حفاظت از میراثیا مسائل سایه نمی‌توانند پنل خورشیدی پشت بامی نصب کنند می‌توانند از بالکن خورشیدی برای تولید برق بهره‌مند شوند. حتی افرادی که صاحب خانه نیستند نیز می‌توانند این راه حل را اتخاذ کنند، زیرا هزینه آن یارانه است و می‌توانند هنگام نقل مکان به خانه دیگری آن را با خود ببرند.

ساختمان‌های آپارتمانی هنوز درک دقیقی از نحوه توزیع انرژی و مزایای استفاده از راه‌حل پشت بامیندارند، اما راه‌حل برق خورشیدی بالکنی به این موضوع نیزمی پردازد. مقامات این کشور در حال بررسی اجازه نصب سیستم‌های چهار پنلی برای بالکن‌های بزرگ‌تر هستند.

در حالی که اتحادیه اروپا از این فناوری استقبال کرده است، اما تعدادی از کشور‌های عضو چندان اقبالی به آن نشان نداده اند. اتریش، فرانسه، ایتالیا و لهستان این راهکار را پسندیده اند، اما کشور‌هایی مانند بلژیک نگران میزان ورود زیاد برق خانگی این سامانه‌ها به شبکه هستند و ترجیح می‌دهند کنترل بیشتری را بر تولید کنندگان خانگی داشته باشند و مانع از فروپاشی شبکه برق به دلیل ورودی زیاد شوند.

آلمان، از سوی دیگر، نگرانی از این مساله ندارد. کارشناسان می‌گویند خروجی این سیستم‌های بالکنی آن قدر کم است که از نظر شبکه برق اصلی قابل اغماض است.

نکته جالب اینجاست سامانه خورشیدی بالکنی برای افرادی که نمی‌خواهند برق تولیدی خود را به شبکه وارد کنند، امکان ذخیر سازی دارد و ساکنان خانه، فقط خودشان از آن بهره مند می‌شوند.

خانواده‌های کم جمعیت که روز‌ها خانه نیستند می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن بر تولید برق بالکنی خود نظارت کرده و شب‌ها آن را برای کاهش هزینه‌های قبض برق خود مصرف کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • امروزه به الگوی شادی متناسب با مبانی خود رسیده‌ایم/ با تصویب شورا، سازمان گردشگری شهرداری تهران تشکیل خواهد شد
  • راه‌اندازی جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال