Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم هدف نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فراورده های آلیرا بررسی راهکارها و مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی اعلام و بیان کرد: همراهی و همکاری بخشهای مختلف صنعتی و دانشگاهی با بهره گیری از دیدگاههای صاحبنظران و برداشت گام موثر در جهت ایمنی مواد و سلامت غذایی از دیگر اهداف برگزاری نشست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر قدیر رجب زاده افزود: باید به دغدغه روحی و روانی موجود در جامعه در خصوص سلامت و ایمنی مواد غذایی توجه داشت تا فعالیتهای تحقیقاتی و تولیداتی مثبت در این زمینه افزایش یابد.

وی گفت: افزایش آلاینده های زیست محیطی و آلودگی مواد غذایی به سموم مختلف از جمله دغدغه ها و نگرانیهای جامعه و تهدیدی برای سلامت محسوب می شود.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: میوه ها و سبزیجات یکی از مهمترین بخشهای سبد غذایی محسوب می شود و می بایست به صورت استاندارد 580 گرم از این مواد غذایی در سبد غذایی مصرفی هر فرد قرار گیرد. این در حالی است که استفاده از غذای ناسالم زمینه ساز بسیار از بیماریها و مرگ و میرهاست که هزینه های جبران ناپذیری را به جامعه تحمیل می کند.

وی ادامه داد: به همین دلیل مصرف کنندگان نسبت به سلامت و ایمنی مواد غذایی حساسیت و دغدغه دارند بنابراین یکی از مسائل مهم پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه استاندارسازی و سلامت مواد غذایی است.

دکتر رجب زاده گفت: روند توسعه و حرکت انسان به سمت رشد موجب آثار نامطلوبی بر وضعیت سلامت محیط زیست شده است. غذای سالم و ایمنی غذایی از مواردی می باشد که در موسسه پژوهشی مورد توجه جدی متخصصان و پژوهشگران قرار گرفته است.

وی افزود: در مورد غذای سالم، عنوان اصلی غذای طیب در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مورد پیگیری است. نتیجه این فعالیتها در زمینه غذای طیب، فعال شدن موسسه کیفیت رضوی در آستان قدس رضوی است که در فعالیت آن شاخصهای غذای طیب در قالب چهار پروژه در محصولات برنج، خرما، عسل و گوشت مد نظر قرار دارد.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در چارچوب این طرحهای پژوهشی تلاش می شود برند طیب راه اندازی گردد تا یک بازار خاص و جدید برای محصولات غذایی ایجاد شود.

نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی در میوه ها و سبزیجات و فرآورده های آن، با هدف آگاهی بخشی در زمینه منابع آلاینده و باقیمانده سموم در میوه ها و سبزیجات، بررسی وضعیت باقیمانده سموم آلی، باقیمانده فلزات سنگین و آلودگیهای میکروبی در میوه و سبزی و فرآورده های آن در سطح کشور از سوی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برنامه ریزی برپا شده است.

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال 1360 با نام سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی خراسان فعال شد و در پی تبدیل مراکز استانی این سازمان به پارکهای علم و فناوری فعالیت خود را با نام پژوهشکده تحقیقات توسعه فناوری ادامه داد. این موسسه که چتر فعالیت آن کشوری است، با 30 عضو هیات علمی و 34 دانشجوی مقطع دکترا در حوزه پژوهشهای مرتبط با حوزه علوم و صنایع غذایی در مشهد مستقر است.

میزان مصرف مناسب میوه برای هر فرد در روز دو واحد میوه متوسط است. بر اساس اعلام واحد بهبود و اصلاح تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد 84 درصد خراسانیها به میزان لازم میوه مصرف نمی کنند و فقط 14 درصد ساکنان این استان بطور روزانه مصرف حجم مناسب میوه را در برنامه تغذیه خود رعایت می کنند.

880 هزار تن سبزیجات سالانه در خراسان رضوی تولید می شود. با محاسبه جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری این استان سرانه تولید سبزیجات به ازای هر نفر در خراسان رضوی 147 کیلوگرم است. همچنین حجم تولید سالانه انواع میوه در خراسان رضوی افزون بر یک میلیون تن و سرانه تولید در این بخش 160 کیلوگرم است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه سبزیجات کشاورزی مشهد مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز ویتامین C آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به جبران آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو بیش از حد کمک کند و ایمنی را احیا کند. در حالی که عموما تصور می‌شود پرتقال حاوی بیشترین میزان ویتامین C در میان میوه‌ها را دارد، در این مطلب به برخی از مواد غذایی که به طور طبیعی غنی از ویتامین C هستند و ویتامین بیشتری نسبت به پرتقال دارند، اشاره شده است. مطلب را بخوانید تا متوجه شوید.

بیشتر بخوانید: خواص خوردن روزی ۳ عدد زردآلو ویتامین C چیست ؟

ویتامین C یک آنتی اکسیدان ضروری است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مضر کمک می‌کند و در نتیجه خطر بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. ویتامین C همچنین نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی دارد، به تولید و همچنین عملکرد گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این ویتامین C، برای سنتز کلاژن، پروتئینی که از ساختار و استحکام بافت‌ها، پوست، استخوان‌ها و رگ‌های خونی حمایت می‌کند، ضروری است. در نهایت، مصرف کافی ویتامین C برای سلامتی و شادابی کلی، به ویژه در فصل تابستان ضروری است.

فلفل دلمه‌ای قرمز

پرتقال معمولا حدود ۵۳ میلی‌گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم دارد، در حالی که افزودن فلفل دلمه‌ای قرمز به رژیم غذایی می‌تواند حدود ۱۲۷ میلی‌گرم ویتامین C در هر وعده ۱۰۰ گرمی به شما بدهد. فلفل دلمه ای قرمز همچنین منبع عالی ویتامین A است که برای بینایی، سلامت و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. علاوه بر این، فلفل قرمز همچنین حاوی ویتامین B۶، ویتامین K۱ و فولات، همراه با مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و منگنز است. فلفل دلمه‌ای قرمز سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است که به کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

کیوی

کیوی سرشار از ویتامین C، مواد معدنی، فیبر و مواد معدنی است که به بهبود سلامت کلی و همچنین متابولیسم کمک می‌کند، کیوی حاوی حدود ۹۳ میلی گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم است.

توت فرنگی

انواع توت ها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا و محتوای فیبر بالا شناخته شده اند، که به افزایش سلامت متابولیک کلی کمک می‌کند و برای تقویت سیستم ایمنی عالی است. توت فرنگی در هر ۱۰۰ گرم تقریباً ۵۸ میلی گرم ویتامین C دارد.

آناناس

آناناس یک میوه است که در هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۴۷ میلی گرم ویتامین C دارد. وجود ویتامین C، بروملین و سایر مواد مغذی ضروری در این میوه، آن را به یک میوه مناسب برای مصرف در یک رژیم غذایی سالم تبدیل کرده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228004 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود
  • آغاز نشست هم اندیشی سراسری هیات‌های رزمندگان اسلام در مشهد
  • آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • نشست اعضای کدکس مواد غذایی در چین برگزار می‌شود
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی