Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@02:46:12 GMT

دستاوردهای آموزشی و فناوری کشور در 4 دهه گذشته

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۱۸۸۷

دستاوردهای آموزشی و فناوری کشور در 4 دهه گذشته

تهران - ایرنا - معاون برنامه ریزی و سیاستگذاری ستاد نقشه جامع علمی کشور، دستاوردهای آموزشی، علمی و فناوری ایران را در چهار دهه گذشته تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، ناصر باقری مقدم امروز -یکشنبه - در نشست خبری اعضای نقشه جامع علمی کشور که به مناسبت سی و چهارمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل این برگزارشد، گفت: بر اساس بررسی های ستاد نقشه جامع علمی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستاوردهای علم و فناوری کشور چهار دهه را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: دهه اول، رفع وابستگی های علمی و ایجاد زیرساخت های آموزشی و علمی بود که عمدتاً ایجاد زیرساخت های جدید دانشگاهی و مدیریت آموزشی را به دنبال داشت. در این دهه دانشگاه های تربیت مدرس، شاهد، آزاد اسلامی، سازمان سمت، فرهنگستان های علوم و جهاد دانشگاهی راه اندازی شدند.
این عضو ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در ادامه به دهه دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در دهه دوم، شاهد رشد و شکوفایی آموزش عالی کشور هستیم. توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی، افزایش دانشگاه ها و حمایت از انتشارات علمی، ماحصل این دوره است.
به گفته باقری مقدم، رشد چشمگیری در دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سال 84 به بعد در دهه دوم ایجاد شد.
وی در مورد دهه سوم انقلاب اسلامی، توضیح داد: در دهه سوم انقلاب اسلامی، عمده حرکت به سوی پژوهش و توسعه فناوری های نوین بود؛ در این دهه راه اندازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فعالیت شورای عتف، توسعه پارک های علم و فناوری، توسعه مراکز رشد و موسسات تجاری سازی اتفاق افتاد.
معاون برنامه ریزی و سیاستگذاری ستاد نقشه جامع علمی کشور، اظهار کرد: در دهه سوم، فناوری موضوعی مانند فناوری نانو، بایو، سلول های بنیادی و گیاهان دارویی که ماحصل نگاه ما در دهه سوم انقلاب بود، در کشور ایجاد شدند.
ناصری مقدم در مورد دهه چهارم پیشرفت علمی و فناوری ایران، خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از فناوری به اقتصاد دانش بنیان نزدیک شد. به طور طبیعی، فعالیت هایی مثل قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی، در نظر گرفتن عامل فناوری در قراردادهای بین المللی ماحصل دهه چهارم است.
وی تاکید کرد: در یک نگاه کلی در چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی، از ایجاد زیرساخت های آموزش شروع کردیم و به توسعه آموزش عالی پرداختیم. به سمت توسعه فناوری های نوظهور و امیدبخش حرکت کردیم و الان در فرایند تجازی سازی و اقتصاد دانش بنیان قرار داریم.
**9492** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فناوري هاي ايران نقشه جامع علمي كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۱۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • سپاه عهده‌دار پاسداری از انقلاب و دستاوردهای انقلاب اسلامی است
  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان