Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-07@10:47:50 GMT

ماهیت و تصادف قمرهای مصنوعی در فضا

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۲۶۷۳

ماهیت و تصادف قمرهای مصنوعی در فضا

 

ماهواره‌ها تجهیزاتی هستند که زندگی بشر را دچار تحول و دگرگونی کردند و همانند آیینه‌هایی غول‌آسا در فضا تصاویر، تماس‌های تلفنی، اطلاعات اینترنتی و ... را از یک نقطه به نقطه دیگر با سرعت زیادی ارسال می‌کنند؛ در اینجا به برخی اطلاعات در مورد ماهواره می‌پردازیم:

ماهواره چیست؟

ماهواره می‌تواند یک ماه، سیاره یا ماشین باشد که به دور یک سیاره یا ستاره می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال زمین یک ماهواره است زیرا به دور خورشید می‌چرخد، از طرفی ماه نیز به دلیل چرخیدن به دور زمین یک نوع ماهواره به حساب می‌آید. معمولا منبع کلمه «ماهواره» ماشینی است که به فضا پرتاب شده و در اطراف زمین یا دیگر اجرام آسمانی حرکت می‌کند.

زمین و ماه مثال‌هایی از ماهواره‌های طبیعی هستند اما در کنار این دو هزاران ماهواره مصنوعی ساخته شده که در حال چرخش به دور زمین هستند.

ماهواره از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

ماهواره‌ها در اندازه و اشکال متفاوت و بسیار زیادی وجود دارند اما به طور معمول دارای حداقل دو بخش آنتن و منبع انرژی هستند. آنتن اطلاعات را دریافت و ارسال می‌کند، منبع انرژی نیز که از نوع پنل‌های خورشیدی یا باتری است، انرژی خورشید را به الکتریسیته تبدیل می‌کند.

بسیاری از ماهواره‌های ناسا مجهز به دوربین و سنسور است که گاهی اوقات اطلاعات را درباره آب و هوای زمین جمع‌آوری کرده و در دیگر زمان‌ها اطلاعاتی درباره منظومه شمسی و جهان ارائه می‌کنند.

چرا ماهواره مهم است؟

برخی تصاویر ارسالی از ماهواره‌ها به هواشناسان کمک می‌کند تا آب و هوا را پیش‌بینی کرده و مسیرطوفان‌ها را ردیابی کنند. تصاویر دیگری که توسط ماهواره‌ها از سیارات، زمین، سیاه‌چاله‌ها، ماده تاریک و کهکشان‌های دور تهیه می‌شود، دانشمندان را قادر می‌سازد تا درک بهتری از منظومه شمسی و جهان هستی پیدا کنند.

همچنین از دیگر ماهواره‌ها به طور عمده برای برقراری ارتباط در سراسر جهان استفاده می‌شود که از جمله آن می‌توان ۲۰ ماهواره‌ای را نام برد که سامانه موقعیت‌یاب جهانی یا « GPS» را تشکیل می‌دهند. اگر شما دارای یک گیرنده GPS هستید، این ماهواره‌ها می‌توانند به پیدا کردن مکان دقیق شما کمک کنند.

از طرفی « نمای دید پرنده‌ای» ماهواره‌ها به آنها اجازه می‌دهد تا مناطق بیشتر و بزرگ‌تری از زمین را به طور همزمان مشاهده کنند. این توانایی بدان معناست که ماهواره‌ها قادرند تا اطلاعات را بسیار سریع‌تر از تجهیزات روی زمین جمع‌آوری کنند. همچنین ماهواره‌ها فضا را بهتر از تلسکوپ های روی سطح زمین بررسی می‌کنند.

براساس گزارش «ناسا»، پیش از ماهواره‌ها، سیگنال‌های تلویزیونی وجود داشت که نمی‌توانستند به مسافت‌های بسیار دور بروند. این سیگنال‌ها تنها در خطوط مستقیم حرکت می‌کردند و به جای منحنی زمین به سرعت وارد فضا می‌شدند. گاهی اوقات کوه‌ها و ساختمان‌های بلند آنها را مسدود می‌کرد و تماس‌های تلفنی با مکان‌های دور بسیار مشکل می‌شد. از طرفی را ه‌اندازی تلفن‌های بی‌سیم برای مسافت‌های دور یا زیر آب نیز دشوار و هزینه زیادی داشت.

با آمدن ماهواره‌ها، سیگنال‌های تلویزیونی و تماس‌های تلفنی به بالا و به سمت ماهواره‌ها ارسال شد (اتصال بالایی) و ماهواره‌ها فورا پس از دریافت سیگنال‌ها آنها را به پایین و مکان دیگری از زمین ارسال کردند (اتصال پایینی).

چرا ماهواره‌ها با یکدیگر تصادف نمی‌کنند؟

 ناسا و دیگر سازمان‌های بین‌المللی آمریکا ماهواره‌های زیادی به فضا پرتاب می‌کنند اما برخورد و تصادف آنها بسیار کم است زیرا زمانی که یک ماهواره پرتاب می‌شود در مدار طراحی‌شده‌ خود قرار می‌گیرد. البته ممکن است مدارها در طول زمان تغییر کرده و احتمال برخورد ماهواره‌ها افزایش یابد.

طبق این گزارش، در فوریه سال ۲۰۰۹، دو ماهواره ارتباطی آمریکایی و روسی در فضا با یکدیگر تصادف کردند. اعتقاد بر این است که این نخستین باری بود که ماهواره‌ها به طور تصادفی با یکدیگر برخورد کردند.

نخستین ماهواره پرتاب‌شده به فضا

گفتنی است؛ ماهواره‌های مصنوعی تا اواسط قرن بیستم به طور واقعی وجود نداشتند تا اینکه نخستین ماهواره به نام «اسپوتنیک-۱ » در روز ۴ اکتبر ۱۹۵۷ به مدار زمین پرتاب شد. این ماهواره که توسط روس‌ها ساخته شده بود جهان غرب را شوکه کرد زیرا آنها معتقد بودند روسیه قادر به ارسال ماهواره به فضا نیست.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۲۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا زخمی شدند | ماهیت این حادثه فاش نشده است

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس اعلام این وبگاه، حادثه در جریان یک تمرین رزمی نزدیک ساحل فلوریدا رخ داد؛ مجروحین این حادثه به بیمارستان دانشگاه «ساوانا» منتقل شدند.

این در حالیست که ۵ ملوان به منظور دریافت مراقبت‌های بیشتر به بیمارستانی در ایالت جورجیا منتقل شدند.

به گزارش میلیتری تایمز، نیروی دریایی آمریکا ماهیت این حادثه و یا عملیات ویژه مذکور را فاش نکرد و تنها گزارش داد که حادثه حین برگزاری یک تمرین رزمی رخ داده است.

همچنین در این حادثه ۲ فروند «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا که برای جابجایی نیروها و تجهیزات از کشتی به ساحل استفاده می‌شدند، سانحه دیده اند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تا کنون بیانیه‌ای در خصوص ماهیت این رویداد منتشر نکرده است.

کد خبر 849452 منبع: مهر برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • ساماندهی زمین ورزشی روباز پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا زخمی شدند | ماهیت این حادثه فاش نشده است
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس