Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ بنیاد کارنگی هشدار داد لغو پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بین آمریکا و روسیه (آی ان اف) تنها سبب افزایش چالشهای آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواهد شد.
پایگاه اینترنتی بنیاد کارنگی در مطلبی تحلیلی با عنوان « ناتو باید آی ان اف را نجات دهد» به قلم «جیمز ام اکشن» نوشت:
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا این هفته به پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد یک مهلت کوتاه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به جای اینکه- طبق آنچه انتظار می رفت- اعلام کند آمریکا رسما درباره خروج از پیمان به روسیه اطلاع داده است گفت واشنگتن در حال حاضر 60 روز منتظر خواهد ماند و به مسکو یکبار دیگر آخرین فرصت را برای بازگشت و عمل کردن به پیمان می دهد.
ناتو با طراحی یک برنامه که بتواند به طور موثر مسکو را وادار کند به نقض پیمان پایان دهد باید از این فرصت به طور موثر استفاده کند و با این کار امنیت ائتلاف ناتو را حفظ کفرصند. برای موثر بودن هریک از این برنامه ها، متحدان باید «همگام» باشند. برای این منظور، مشاوره های خصوصی دیپلماتیک در خصوص یک رویکرد واحد باید بلافاصله آغاز شود. در اینجا سه پیشنهاد برای ائتلاف در نظر گرفته شده است.
اول اینکه ناتو می تواند روشن کند روسیه از نقض پیمان آی ان اف سودی نخواهد برد. آمریکا روسیه را به تولید و استقرار یک موشک کروز زمین پایه با برد بین 500 تا 5500 کیلومتر متهم کرده است که می تواند با یک کلاهک هسته ای یا متعارف مسلح شود ( چیزی که معاهده آی ان اف هر دو آنها را ممنوع کرده است). این موشک به نام 9 ام 729 (9M729) یک تهدید نظامی قابل توجه است زیرا می تواند تاسیسات حمل و نقل و لجستیکی در داخل اروپا را نابود کند. آن تاسیسات برای برنامه های ناتو در دفاع از اعضای شرق میانی بسیار مهم است.
بنابراین، ناتو باید استقرار سامانه دفاع موشکی کروز مانند موشک های پاتریوت PAC-3 را برای حفاظت از تاسیسات مهم در نظر بگیرد. اگر روسیه وارد مذاکرات حسن نیت برای حل اختلاف نشود، ناتو می تواند- به صورت علنی یا خصوصی- تهدید به استقرار این سامانه های دفاعی کند. متناوبا، ناتو می تواند در حال حاضر این سامانه ها را با وعده معکوس کردن وضعیت- البته اگر روسیه مطابق با پیمان عمل کند- مستقر کنند.
دوم اینکه، اگر روسیه رویه خود را تغییر ندهد، ناتو همچنین می تواند هزینه های نظامی واقعی بر روسیه تحمیل کند. به عنوان مثال، آمریکا می تواند موشکهای کروز غیر هسته ای هوا پرتاب و بمب افکن به اروپا بفرستد - گامی که طبق پیمان آی ان اف قانونی است. بنابراین، ناتو باید به صورت خصوصی بحث و بررسی کند که آیا هیچ کشوری مایل است این سلاح ها را میزبانی کند. اگر مسکو تغییر رویه دهد، هر گونه استقرار باید مشروط به تداوم تخلف روسیه باشد یا در صورت تغییر رویه روسیه این روند باید معکوس شود.
در نهایت اینکه، حفظ این معاهده به یک راه حل دیپلماتیک نیاز دارد که به روسیه اجازه دهد آن را نجات دهد. روسیه نیز آمریکا را به نقض این معاهده متهم کرده است. اکثر ادعاهای روسیه بعد از بررسی های دقیق و موشکافانه به جز یک مورد معتبر نیست. به طور خاص، آمریکا در حال حاضر در حال استقرار سامانه دفاع موشکی «ایجیس اشور» (Aegis Ashore ) در لهستان و رومانی است. این سامانه های دفاعی بر اساس یک پرتابگر چند منظوره هستند که در اصل برای شلیک موشک های کروز و نیز رهگیری دفاع موشکی و انواع مختلف سلاح ها از کشتی ها طراحی شده است. مسکو استدلال می کند که استقرار این سامانه در زمین، این معاهده را نقض می کند. واشنگتن نیز در واکنش به آن بیان می کند پرتابگرهای زمینی توانایی شلیک موشک های کروز را ندارند و بخشی به این دلیل است که آنها از سخت افزار لازم برخوردار نیستند.
بنابراین ناتو می تواند در مورد یک روش بازرسی متقابل برای حل نگرانی های دو طرف بحث و رایزنی کند. لهستان، رومانی و آمریکا می توانند موافقت کنند که به بازرسان روسیه اجازه دسترسی مداوم به سامانه های دفاع موشکی ایجیس اشور در اروپا بدهند تا آنها مطمئن شوند که این سامانه ها واقعا قادر به شلیک موشک های کروز نیستند. در عوض، روسیه نیز موافقت خواهد کرد که موشک کروز 9 ام 729 خود را تغییر دهد بگونه ای که برد آن بالای 500 کیلومتر نباشد. به عنوان مثال مخزن سوخت خود را کاهش دهد و اجازه دهد بازرسان آمریکا این تغییرات را تأیید کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: فرصت امنيت ائتلاف پيمان روسيه آمريکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۲۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

سرگئی ریابکوف هشدار داد که روسیه تسلیحات هسته‌ای خارجی در لهستان را به عنوان یک هدف نظامی اولیه در نظر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، ورشو در حال مذاکره با واشنگتن در مورد میزبانی احتمالی تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از برنامه ناتو است و «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان بر تمایل لهستان برای میزبانی از این سلاح‌ها تاکید کرده است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه و در واکنش به این تحولات گفت که مسکو هرگونه گسترش توافق هسته‌ای ناتو را ماهیت «بی‌ثبات‌کننده» و «در واقع تهدیدکننده» روسیه می‌داند.

او گفت که این امر در مورد مأموریت‌های مشترک، جایی که اعضای غیرهسته‌ای بلوک تحت رهبری ایالات متحده برای استفاده از سخت‌افزار آمریکایی آموزش می‌بینند و حتی بیشتر از آن در مورد استقرار دائمی چنین تسلیحاتی که سر‌های داغ در ورشو درباره آن صحبت می‌کنند، صدق می‌کند.

ریابکوف تاکید کرد سیاستمداران لهستانی که برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود رقابت می‌کنند، «باید درک کنند که هرگونه تغییر در آن جهت، امنیت بیشتری را برای لهستان فراهم نخواهد کرد، زیرا سایت‌های مربوطه قطعاً به هدف تبدیل خواهند شد».

این دیپلمات ارشد افزود: برنامه ریزان نظامی ما آن‌ها را در اولویت قرار خواهند داد.

دودا روز دوشنبه به روزنامه فکت گفت که شخصاً از ایالات متحده خواسته است تا بخشی از زرادخانه هسته‌ای خود را در لهستان مستقر کند. وی گفت: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما برای تقویت امنیت جناح شرقی ناتو بگیرند، ما برای آن آماده‌ایم.»

«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان که به یک نیروی سیاسی رقیب تعلق دارد، اظهارات رئیس‌جمهور دودا در همان روز را کم اهمیت جلوه داد و گفت که مایل است دودا روشن کند که قصدش از بیان آن‌ها چیست. او با توضیح اینکه لهستان هیچ برنامه خاصی برای میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای خارجی ندارد، افزود: «این ایده بسیار عظیم است، من می‌گویم بسیار جدی است».

به گفته منابع، آمریکا برخی از بمب‌های گرانشی هسته‌ای خود را در پنج کشور غیرهسته‌ای ناتو نگهداری می‌کند: بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه. دولت محافظه‌کار قبلی لهستان به رهبری قانون و عدالت (PiS) که دودا به آن تعلق دارد، سال‌ها به دنبال پذیرش در این باشگاه بوده است. تاسک رهبر پلتفرم مدنی است و دسامبر گذشته به عنوان نخست وزیر به قدرت بازگشت.

ریابکوف همچنین گفت که روسیه در صورت اتخاذ اقدامات عملی برای مصادره دارایی‌های این کشور، گزینه کاهش وضعیت روابط دیپلماتیک با آمریکا را بررسی می‌کند.

دیگر خبرها

  • هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند
  • اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خود
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان