Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@02:44:05 GMT

طرح‌ هادی هم مانع زمین خواری ها نشد!

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۳۲۱۸

طرح‌ هادی هم مانع زمین خواری ها نشد!

آمار دقیقی از زمین‌خواری‌های صورت گرفته در شمال کشور در دست نیست، اما به گفته فرمانده انتظامی مازندران در ۶ ماه نخست سال ۹۷، زمین‌خواری به ارزش ۲۱ هزارمیلیارد ریال در استان مازندارن کشف و در همین مدت هم ۲۲۰ هزار متر از اراضی ملی در این استان رهاسازی شده است.

البته همه متخلفان در دام قانون نمی‌افتند و سودجویان در مناطق شمالی با سرعت مشغول نابودسازی جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎ این در حالی است که "طرح هادی" که نوع کاربری زمین بر اساس آن مشخص می‌شود، تنها راهی‌است که می‌تواند از زمین‌خواری پیشگیری کند. اگر چه تغییر کاربری اراضی با طی کردن مراحلی ممکن است، اما زمین‌های کشاورزی قابلیت تغییر نوع کاربری را ندارند و با توجه به حجم بالای ساخت‌وسازی که در شمال صورت می‌گیرد به نظر می‌رسد در مورد زمین‌های کشاورزی نیز قانون رعایت نمی‌شود و عده‌ای در حال دور زدن قانون هستند.

اما در حالی که طرح هادی می‌تواند مانعی برای زمین خواری و سوءاستفاده سودجویان باشد، به دلایلی نامعلوم دسترسی به نقشه طرح‌های هادی برای عموم مردم ممکن نیست و این طرح‌ها در شورا‌های شهر و روستا قابل مشاهده هستند آن هم در صورتی که دستکاری نشده باشند! حال در شرایطی که ضریب نفوذ اینترنت در کشور به حدود ۹۰ درصد رسیده سوال این است که آیا بهتر نیست که این طرح از طریق اینترنت در دسترس عموم قرار بگیرد تا از بسیاری کلاهبرداری‌هایی که در مناطق شمالی با فروش و ساخت‌وساز زمین‌های غیرقابل ساخت به جای زمین‌های مسکونی صورت می‌گیرد جلوگیری شود.

تور‌های بازدید از اراضی غیرقابل ساخت!

یکی از کلاهبرداری‌های بسیار رایج در شمال کشور این است که با حصار کشیدن دور باغ‌ها در شمال آن‌ها تور‌هایی برگزار می‌کنند و مردم را از تهران برای بازدید به آن باغ‌ها می‌برند و حتی اهالی به آن‌ها اطمینان می‌دهند که زمینشان اجازه ساخت دارد، اما بعد از خرید می‌فهمند زمینی که خریداری کرده‌اند خارج از طرح هادی است و بعد از اینکه واقعیت ماجرا را می‌فهمند برای حفظ سرمایه‌شان شروع به رشوه دادن می‌کنند و گاهی فشار خریداران یک منطقه آنقدر زیاد می‌شود که شورا چاره‌ای جز صدور مجوز ندارد.

محیط زیست؛ قربانی بازی‌های سیاسی

این مجوز‌های ساخت در اراضی مختلف را باید شورای ده صادر کند و درآمد آن‌ها هم از محل همین ساخت‌وسازهاست و به نظر می‌رسد گاهی درآمد بیشتر می‌تواند عاملی برای صدور مجوز ساخت‌وساز در اراضی ممنوعه باشد.

از طرفی دیگر گفته می‌شود پشتیبانی سیاسی قوی در پس این اتفاق وجود دارد. افرادی که با طی کردن مدارج مختلف به عضویت شورای روستا، شهر و در نهایت نمایندگی مجلس می‎رسند از دل همین شورا‌های دِه خارج می‌شوند و طمع کسب رای بیشتر می‌تواند دلیل دیگری برای صدور مجوز‌های خارج از چارچوب قانون باشد که آسیب جبران نشدنی به اکوسیستم منطقه خواهد زد.

می‌توان گفت: در سلسله مراتب رشد سیاسی مهم‌ترین راه تامین مالی زمین است و منشا بسیاری از فساد‌های بزرگ همین زمین‌خواری‌های کوچکی است که در گوشه و کنار کشور اتفاق می‌افتد؛ بنابراین می‌توان فهمید چرا طرح هادی در جایی بجز شورای شهر و روستا منتشر نمی‌شود.

اگر طرح هادی از انحصار شورا‌ها خارج شود آنوقت دیگر نمی‌توانند در ماهیت سیاسی این موضوع وارد شوند.

راه‌حل نهایی کدام است؟

دور زدن قانون کوچکترین آسیب این اتفاق در کشور است و ضرر بزرگی که به اکوسیستم و محیط زیست زده می‌شود غیرقابل جبران خواهد بود. ضمن اینکه ساخت و ساز‌ها هم تنها به ویلا محدود نمی‌شود و ضایعات کارخانجاتی که در این منطقه احداث شده‌اند هم با وارد شدن به آب‌های شمال کشور چهره زشت و مخربی به زیست‌بوم این منطقه داده‌اند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند تنها با اجرای جدی طرح هادی که از سال ۱۳۶۲ در دستور کار قرار گرفته می‌توان از آثار مخرب و فسادی که سلسله مراتب مدیریتی کشور ریشه دوانده جلوگیری کرد. با این کار ضمن آگاهی بخشی به عموم مردم و جلوگیری از کلاهبرداری‌هایی که در این منطقه اتفاق می‌افتد مسئولانی که سودای پست و مقام‌های سیاسی را در سر دارند نمی‌توانند با بذل و بخشش جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی به عنوان سرمایه‌های ملی کشور به اهداف خود برسند.

یک مقام مسئول در بنیاد مسکن: امکان جعل نقشه‌ها توسط دهیاری وجود ندارد

این در حالی است که غلامرضا مجیدی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دفاع از عملکرد بنیاد مسکن در اجرای طرح هادی به اقتصادآنلاین گفت: براساس ماده ۳ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر و شهرک و روستا، محدوده‌های روستا و گسترش آتی آن مشخص می‌شود و براساس ماده ۷ آن بنیاد مسکن موظف است محدوده روستا را در قالب طرح هادی روستا تعیین بکند و آن را بر روی عوارض قابل تطبیق از جمله طبیعی و مصنوعی به نحوی که قابل تشخیص باشند، مشخص کند.

او اضافه کرد: پس از تطبیق محدوده‌ها باید آن را به دهیاری ابلاغ کنیم و یک نسخه از نقشه طرح و آلبوم گزارش‌ها را در اختیار دهیاری هر روستایی که طرح هادی مصوب دارد قرار دهیم که باید در معرض دید عموم قرار گیرد و در دفتر دهیاری نصب شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا طرح هادی با انتشار در فضای مجازی در دسترس عموم مردم قرار نمی‌گیرد؟ گفت: اگر طرح هادی بر روی اینترنت منتشر شود، ممکن است ابزار جعل قرار گرفته و باعث وقوع برخی سوء استفاده‌ها بشود.

مجیدی همچنین در واکنش به این موضوع که شنیده می‌شود نقشه‌های طرح هادی در برخی از خود دهیاری‌ها هم دستکاری می‌شوند، تاکید کرد: چنین چیزی ممکن نیست، زیرا ما هرگز فایل طرح هادی را در اختیار دهیاری‌ها قرار نمی‌دهیم، علاوه بر آن نسخه کاغذی نقشه را هم به صورت لمینیت شده و ممهور به مهر شورای تصویب و امضای اعضای آن در اختیارشان قرار می‌دهیم، در نتیجه امکان سواستفاده و جعل نقشه توسط دهیاری‌ها وجود ندارد.

اگرچه بنیاد مسکن معتقد است که امکان سوء استفاده از طرح‌های هادی وجود ندارد، اما سوال این است که چرا میزان زمین خواری رو به افزایش است و شاهد تخلف در مناطق روستایی به ویژه در شمال کشور هستیم؟   منبع: اقتصادآنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: طرح هادی زمین خواری تخلف دور زدن قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۳۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در روستا‌های تهران

عطاالله زمانی با تشریح جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در روستاها، گفت: هزینه ساخت هر متر مسکن روستایی در سال قبل ۹ میلیون تومان بود.

به گزارش تسنیم، وی با یادآوری این‌که بر اساس توافقنامه با وزارت راه و شهرسازی تا پایان دولت سیزدهم باید ۱۰ هزار قطعه زمین در استان تهران برای نهضت ملی مسکن واگذار شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه ارزش زمین در تهران به‌شدت بالاست یک قطعه زمین به چند خانوار واگذار خواهد شد.

وی با بیان اینکه متولی ساخت نهضت ملی مسکن در شهر‌های با جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت بنیاد مسکن است، افزود: تاکنون برای نهضت ملی مسکن استان تهران (شهر‌های زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت) ۱۹۳ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۴۰۰ متقاضی (۳.۸ درصد) تایید شده‌اند. در این راستا ساخت ۲۸۰۶ واحد در دماوند، نسیم‌شهر، اسلامشهر و ... آغاز شده که با احتساب پروژه‌های نیمه تمام در مجموع ساخت ۵۷۲۸ واحد در دستور قرار کار قرار دارد.

زمانی همچنین با اشاره قیمت تمام شده ساخت مسکن روستایی استان تهران گفت: سال گذشته متوسط قیمت این واحد‌ها ۹ میلیون تومان بود که امسال درصد تورم به آن اضافه می‌شود که عمدتاً متراژ این واحد‌ها ۸۰ متر است.

دیگر خبرها

  • رئیسی توپ ساخت یک میلیون مسکن را به زمین دولت های قبل انداخت /در غرب همجنس بازی تبلیغ می شود تا نسر بشر قطع شود
  • ۶.۵ میلیون نفر در کشور مستاجر هستند/ تامین مسکن در اولویت دولت
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیر مجاز در زمین‌های کشاورزی
  • ساخت ۱۱هزارمین مسکن روستایی دراستان مازندران
  • سیل امارات مانع اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ شد
  • جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در روستا‌های تهران
  • دستور استاندار البرز برای مقابله جدی با زمین‌خواری
  • طرح هادی ۵۶ درصد از روستاهای استان گلستان بازنگری شده است
  • ساخت و تعمیر ۲۶۰ واحد مسکونی محرومان در لرستان
  • سه طرح هادی در شیروان افتتاح شد