Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@18:04:02 GMT

موانع توسعه صادرات استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۳۹۸۱

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اراک؛ با وجود رضایت بخش بودن صادرات کالا از استان مرکزی، اما با ظرفیت های فروان موجود هنوز هم اجرای برنامه های حمایتی از این بخش برای توسعه اقتصادی ضرورت دارد.
تلاش برای افزایش سهم صادراتی استان مرکزی در بازارهای جهانی…
رییس اتاق بازرگانی استان مرکزی می گوید: با توجه به ظرفیت و توانمندی های استان در بخش صادرات تلاش می کنیم سهم بیشتری از بازارهای جهانی به دست بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توسطی در سمینار توسعه شبکه های صادراتی در اراک با اشاره به ظرفیت های بالای استان مرکزی در بخش صادرات می افزاید: پارسال یک میلیارد دلار انواع کالا از استان به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به توان و ظرفیت تولید در استان مرکزی بسیار ناچیز است. استان مرکزی با فعالیت بیش از 3 هزار واحد صنعتی می تواند سهم زیادی در بازارهای جهانی داشته باشد.   حال با وجود ظرفیت بالای تولید انواع کالا که استان مرکزی را به قطب چهارم صنعت کشور تبدیل کرده، برای سرشار کردن صنایع و شاغلان آن و همچنین رونق کسب و کار در منطقه باید اقدامات گسترده تری برای توسعه صادرات و سرازیر شدن ارز به کشورانجام شود.   نگاه جدید به تجارت به عنوان فن دانش...
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی درباره ضرورت توسعه صادرات کالا به فراتر از مرزهای ایران می گوید: صادرات، علمی تخصصی است که حتما باید با قوانین آن آشنا باشیم و با شناسایی بازارهای هدف و کسب اطلاعات مورد نیاز بتوانیم سهم خوبی از بازارهای جهانی داشته باشیم.
آمره آموزش و بازاریابی را از ابزارهای مهم توسعه صادرات می داند و معتقد است به تجارت باید به عنوان یک فن دانش نگاه کرد.
افزایش صادرات غیر نفتی، ضرورتی انکار ناپذیر برای توسعه صادرات... اگرچه با وجود پالایشگاه بزرگ امام خمینی و مجتمع پتروشمی در شازند فرآورده های نفتی فراوانی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر می شود، اما در عین حال نباید از محصولات غیر نفتی تولید شده دربیش از 3 هزار واحد صنعتی استان هم غافل شد.
۷۰۰ میلیون دلار کالای غیر نفتی که از آغاز سال تاکنون از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده، خود گویای زمینه بسیار مساعد برای ارزآوری و سرازیر شدن سود سرشار از صادرات محصولاتی است که به دست توانای متخصصان و کارگران ایرانی تولید می شود. این در حالی است که استاندار مرکزی در آیین گشایش دومین نمایشگاه صنعت، معدن و ابزارآلات در اراک گفت: میزان هدف گذاری صادرات امسال از استان یک و نیم میلیارد دلار بوده که اگرچه ممکن است به علت وجود تحریم ها تحقق این مهم کامل نباشد، اما اطمینان دارم رقم صادرات از مرز یک میلیون دلار عبور خواهد کرد. پلی اتیلن، محصولات پتروشیمی، صنایع فلزی و کشاورزی، شمش آلومینیوم، شیشه و آب میوه عمده ترین کالاهای صادراتی استان مرکزی است که به 75 کشور جهان صادر می شود.
استان مرکزی در زمینه صادرات کالا در فهرست 5 استان برتر ایران قرار دارد.     سید علی آقازاده حل مشکلات ارزی، آسان کردن امور صادرات کالا، حفظ بازارهای هدف و افزایش بازار های صادراتی را مهمترین برنامه های استانداری در حمایت از صادرکنندگان  استان مرکزی عنوان کرد.
ضرورت پژوهش دقیق برای شناسایی موانع توسعه صادرات در استان مرکزی...
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه شناخت موانع توسعه صادرات در استان مرکزی نیازمند کار پژوهشی دقیق است بر ایجاد مرکز پژوهش برای بررسی مشکلات پیش روی توسعه صادرات استان مرکزی تاکید می کند.
به نظر حمیدرضا مهدی‌ نیا با راه اندازی این مرکز و ارائه تحقیقات مدون و البته دقیق، مشکلات موجود بر سر راه جذب سرمایه‌گذاری خارجی شناسایی و برطرف خواهد شد.     در سال 96 یک میلیارد دلار کالا از استان مرکزی به کشورهای هدف صادر شد که این رقم در سال 95 حدود 700 میلیون دلار بوده است و با توجه به تاکید استاندار مرکزی هدفگذاری امسال برای توسعه صادرات، پیش بینی یک و نیم میلیون دلاری است.   راه اندازی خط پروازی اراک – تهران گامی موثر در مسیر توسعه صادرات...
هفته گذشته خط هوایی اراک - تهران و برعکس پس از سال ها تلاش مسئولان استان مرکزی در فرودگاه اراک راه اندازی شد که بی تردید می تواند در صورت استفاده بهینه از این فرصت نوید بخش آینده ای روشن برای توسعه صادرات باشد. حسین نسب مدیر فرودگاه اراک می گوید: 4 پرواز هفتگی رفت و برگشت در روزهای دوشنبه از اراک به تهران و بر عکس آغاز خوبی برای رونق اقتصادی منطقه و کمک به صادرات کالا از استان است.     معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم از افزایش 12 درصدی صادرات انواع کالاهای نفتی و غیر نفتی از استان خبر می دهد.
اصغری می گوید: تنها در بخش صادرات غیر نفتی از ابتدای امسال تاکنون 441 میلیون دلار کالا از استان به خارج از کشور صادر شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 12 درصد افزایش یافته است.
افغانستان با 35 درصد، ترکیه با 20 درصد، عراق با 16 درصد، پاکستان با 7 درصد و ترکمنستان هم با 2 درصد بیشترین وارد کنندگان کالاهای ایرانی هستند.
صادرات، جذب سرمایه‌گذار و سامان ‌دهی واردات، اضلاع مثلث تجارت خارجی...
‌‌توسعه اقتصادی از سویی در دستان توانمند تولید کنندگان داخلی و از سوی دیگر با سرمایه‌ گذاری و توسعه صادرات کالا رقم می خورد، اما این امر محقق نمی شود مگر با حمایت همه جانبه از فعالان عرصه صادرات و داشتن برنامه و استراتژی مدون و عالمانه که از پژوهش های لازم، دقیق و البته کاربردی برخوردار باشد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی می گوید: اختصاص نیافتن به موقع اعتبارات ارزی، نبود مواد اولیه، بی ثبات بودن قیمت کالاهای وارداتی که هر روز با نوسان قیمت دلار با توجه به فشار تحریم ها کم و زیاد می شود، برخی موانع گمرکی در مرزها و قاچاق کالا فعالان عرصه صادرات را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.  حمیدرضا مهدی نیا می افزاید: برای توسعه صادرات خارجی و جذب سرمایه‌گذار که در ادامه سبب افزایش تولید هم می شود نیاز است مسئولان مربوط در بخش صادرات با حذف موانع موجود بسترهای لازم را فراهم کنند. 
او با بیان اینکه صادرات، جذب سرمایه‌گذار و سامان‌دهی واردات سه عنصر کلیدی در تجارت خارجی است می گوید: اتاق بازرگانی با جذب سرمایه‌گذار در حوزه تجاری و اقتصادی، سازمان شهرداری با جذب سرمایه‌گذار در بخش خدمات و عمران شهری و سازمان صنایع دستی و گردشگری هم در حوزه توریسم می‌توانند وظایف خود را در زمینه ارزآوری به صورت جامع اجرا کنند.
استان مرکزی پیشرو در توسعه یافتگی صنعتی در ایران...
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی می گوید: بر اساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته استان مرکزی با داشتن سهم 6 و دو دهم درصدی سرمایه گذاری کل کشور، رتبه چهارم توسعه یافتگی را کسب کرده است. استان مرکزی با سرمایه گذاری 16 هزار میلیارد تومانی، زمینه اشتغال 106 هزار نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.     حاجی پور درباره وضع موجود پروانه های بهره برداری و طرح های در دست اجرا در استان مرکزی می افزاید: اکنون هم اجرای 225 طرح با پیشرفت ساخت بالای 60 درصد، پیش بینی سرمایه گذاری بیش از 18 هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی 7 هزار و 800 نفر در استان وجود دارد.
استان مرکزی رتبه نخست کشور در تنوع تولید کالا و بر اساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته رتبه چهارم توسعه یافتگی صنعتی و ششم اشتغال در بخش صنعت را از آن خود کرده و با برخورداری از 78 شرکت دانش بنیان، رتبه پنجم کشور را در کارنامه خود دارد.
حرف آخر...
بی تردید ورود به بازارهای جهانی بسیار سخت است و نیاز به ایجاد بستری مناسب دارد و باید با ایجاد ارتباطی منسجم و دوسویه بین تولید کنندگان و شرکت های مدیریت صادرات، از ظرفیت های استان مرکزی برای ورود به بازارهای خارجی استفاده کرد.
استان مرکزی قطب چهارم صنعت، رتبه چهارم توسعه یافتگی و جز 5 استان برتر صادرات کالا در ایران است که با وجود حدود 3 هزار صنایع کوچک و بزرگ و برخورداری از ظرفیت های دیگر مثل خطوط هوایی و ریلی، قرار گرفتن در مرکز کشور و شاهراه شمال به جنوب، زمینه بسیار مناسبی را برای توسعه صادرات کالا نسبت به دیگر استان های کشور دارد.
به همیمن دلیل مسئولان باید با استفاده از این ظرفیت های کم نظیر، با ارائه راهکارهای موثرِ بازاریابی مبتنی براثر بخشی برای افزایش صادرات انواع کالا به بازارهای جهانی، بیشترین بهره را از این فرصت ناب برای توسعه صادرات و رونق اقتصادی ببرند./
نویسنده: سید احمد طباطبایی
 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: صادرات استان مرکزی اراک کالا تجارت صنعت اشتغال دلار ارز ارزآوری کالای قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۳۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟

با توجه به وجود تحریم های گسترده علیه ایران، اقتصاد کشور دچار چالش های اساسی است، بنابراین اکسپو ۲۰۲۴ که با هدف حمایت ویژه دولت از بنگاه های تولیدی و تجاری در جهت تسهیل و توسعه صادرات برگزار می شود، دارای اهمیت بسیاری است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با توجه به اینکه در قرن کنونی روند تکاملی توسعه صنعتی – تجاری و پیشرفت سریع علم و فناوری در زندگی افراد جامعه و رشد اقتصادی شکل گرفته است، گسترش ارتباط ملل بایکدیگر و توسعه تجارت و ... اجتناب پذیر شده است.

همین امر باعث شد که تنها بنگاه های تولیدی و تجاری به فکر توسعه نباشند و حتی دولت ها نیز در راستای توسعه و رشد اقتصادی کشور ناچار به اصلاح ساختاری در اقتصاد و توجه فراوان به توسعه صادرات شدند زیرا کارشناسان اقتصادی توسعه صادرات را یکی از بهترین مسیر برای گذر از مشکلات اقتصادی کشور دانسته چون آنچه مبین است دسترسی به بازار جهانی امکان بهره وری از ظرفیت بالقوه و صرفه تولید در مقیاس و کاهش در هزینه تولید می دهد.

با توجه به اهمیت موارد فوق این امر در خصوص ایران دارای اهمیت مضاعفی است زیرا با توجه به شرایط فعلی ، وجود تحریم های گسترده علیه ایران، اقتصاد کشور دچار چالش های اساسی است بنابراین حمایت ویژه دولت از بنگاه های تولیدی و تجاری در جهت تسهیل و توسعه صادرات دارای اهمیت بسیاری برخوردار است و به رهایی اقتصاد ایران از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت کمک می کند. ارائه معافیت ها و مشوق های مالیاتی ، تسهیل دسترسی به خدمات و تسهیلات بانکی ، برگزاری نمایشگاه های داخلی و بین المللی از جمله حمایت های ویژه دولت در راستای توسعه صادرات است.

انجام پروژه های امروزه ، نمایشگاه های صادراتی به عنوان یک ابزار مهم تجارت بین المللی مطرح می شود. تجربه نمایشگاه های پیشین نشان داد که بازدیدکنندگان نمایشگاه تبدیل به خریداران جدی تری می شوند که  می توان نمایشگاه را به عنوان یکی از بازوان اصلی صادرات کشور معرفی کرد.

با برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران «ایران اکسپو2024» ، ایران به یک کشور تاثیرگذار صادراتی تبدیل خواهد شد و تغییر مسیر تجارت کشور رقم خواهد خورد که نتیجه های مثبت اقتصادی آن در طی سال های آینده برای کشور ملموس خواهد بود. با توجه به اینکه این نمایشگاه یکی از بزرگ ترین رویدادها در حوزه صادرات کالاهای غیرنفتی است می توان از آن در راستای رشد تولید و ارتقای صادرات غیر نفتی بهره مند شد.

ایران اکسپو و توسعه صادرات

دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و توسعه همه جانبه نیازمند پیروی از الگوهای مناسب توسعه اقتصادی است. در ایران برای جدایی از وابستگی به نفت، سیاست جایگزینی صادرات غیرنفتی برای تامین ارز مورد نیاز کشور بیش از پیش مورد تاکید است.

یکی از اهداف نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران با عنوان ایران اکسپو تبادل اطلاعات بازرگانی و گسترش مبادلات تجاری و ایجاد زمینه مساعد برای معرفی آخرین محصولات تولیدی بنگاه ها در جهت رشد و توسعه صادرات کالا ها است.

با وجود تحریم های بین المللی، حضور تجار و بازرگانان کشور های دنیا در این نمایشگاه ایجاد روابط اقتصادی گسترده و پایگاه های اقتصادی در دنیا و سیاست گذاری های دولت در کنار صادرکنندگان در راستای تحول ساختاری در ترکیب صادرات غیرنفتی و شناسایی روش های مقابله با رفع موانع تجارت خارجی سبب افزایش ارزش صادرات کالا ها و خدمات غیرنفتی ایران می شود.

تداوم و برپایی نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران در بخش تجارت خارجی بسیار موثر بوده و می تواند علاوه بر ارزآوری موثر در زمینه صادرات کالای غیرنفتی، بلکه در زمینه ارائه خدمات فنی ، انتقال تکنولوژی و ترانزیت نیز ارزآوری داشته باشد. 

طبق گفته مسئولین برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران2هزار تاجر و بازرگان خارجی در این نمایشگاه حاضر می شوند، که می توان از آن فرصت جذابی برای فعالان حوزه اقتصاد و صادرات دانست . برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران یکی از مجموعه اقداماتی است که دولت می تواند در راستای ایجاد بستر مناسب‌ برای صادرکنندگان کشور ایجاد کند تا صادراتشان را توسعه دهند. طبق آمار سهم صادرات کالاهای غیر نفتی در سال های 1400 و 1401 به ترتیب 48 میلیارد و 440 میلیون دلار و54میلیارد و 139 میلیون دلار بوده است که بیشترین میزان صادرات غیرنفتی کشور در طی سال های گذشته را نشان می دهد. حمایت و پشتیبانی از توسعه صادرات غیرنفتی و همراهی بخش خصوصی در تحقق این اهداف موثر است. در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی باید دو هدف اصلی را دنبال کرد: یکی متنوع سازی بازار‌های صادراتی و دیگری صادرات کالا با ارزش افزوده بیشتر و با پیچیدگی فنی بالاتر همچون محصولات دانش بنیان است.

ایران اکسپو و بازاریابی

ماهیت اصلی نمایشگاه ها تحقق بازاریابی برای یک صنعت خاص است و یکی از مهم ترین ابزارهای ارتباطات بازاریابی عنوان می گردد. حضور شرکت ها در نمایشگاه های تجاری به علل مختلف از جمله: صادرات کالا و ارزآوری به کشور، شناخت روش های بازاریابی رقبا، آگاهی از دانش و فناوری روز جهان، نمایش دستاوردهای صنعتی ، اقتصادی از مزایای مطلوبی برخودار می شود.

با توجه به نقش های متعددی که نمایشگاه های ایفا می کنند اهداف بازاریابی به طور کلی تحقق  می یابند حتی اگر فرایند فروش مورد توجه باشد باز هم شرکت ها می توانند با گسترش روابط عمومی ، همزمان با آن در جهت اهداف تحقیق بازار به بررسی رقابت بپردازند. شرکتی که محصول جدید را معرفی می کند نیز از نمایشگاه برای تبلیغات و توسعه استفاده می کند.

بازاریابی نمایشگاهی شامل نمایش و تبلیغ محصولات و خدمات شرکت ها در یکی از این رویدادهای بزرگ است. از آنجایی که هدف نمایشگاه‌های تجاری و بین المللی کمک به فضای کسب‌وکار برای برندسازی است، با حضور در این نمایشگاه ها، تعداد زیادی مشتری جدید و همچنین ارتباط گیری با متخصصان دیگر در حوزه کاری مرتبط و شناخت و ارزیابی رقبا و محصولات و خدمات گسترده در صنعت مرتبط خودشان  به دست خواهند آورد.

حضور شرکت های دانش بنیان در این نوع نمایشگاه ها و بازاریابی موثر آن ها در مسیر توسعه صادرات محصولات و خدمات با ارزش افزوده بالا  و دانش بنیان بسیار مثمر ثمر بوده و موجب رشد تولید خواهد شد.

دانش بنیان و ایران اکسپو 2024

می توان با بهره برداری مطلوب از ظرفیت های نهفته نمایشگاه ایران اکسپو 2024 همچون نمایشگاه های گذشته به ایجاد بازارهای جدید و ارتقا و توسعه بازار های موجود دسترسی پیدا کرد.

با توجه به اینکه در طی سال های اخیر توسعه شرکت های دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار بوده اما یکی از چالش های صادرات این محصولات ، محدود بودن سهم کالاهای دانش بنیان و با ارزش افزوده بالاتر و کالاهایی است که میتواند ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد. سهم ایران از بازار صادرات محصولات دانش بنیان با تکنولوژی پیشرفته به رغم پتانسیل های موجود قابل توجه نبود. آمار ها حاکی از آن است که از 9 هزار شرکت دانش بنیان در کشور کمتر از 500 شرکت صادرات محور وجود دارد که سهم شرکت های دانش بنیان از کل صادرات کشور کمتر از 2 درصد است.بنابراین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران می تواند فرصتی مناسب برای معرفی هر چه بهتر این محصولات دانش بنیان باشد و سهم این کالا در سبد صادراتی کشور را در جهت توسعه و ارتقا صادرات غیر نفتی افزایش یابد.

دولت سیزدهم می تواند از فرصت برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی همواره برای معرفی توانمندی شرکت‌های دانش بنیان ایرانی استفاده و دستاورد‌های ملموسی برای تجارت و اقتصاد کشور کسب کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • خاندوزی: یکی از اولویت‌های ما حل موانع پرداخت بدهی‌های کشور است