Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@09:24:21 GMT

سوال و جواب شرعی درباره غسل

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۵۷۹۴

سوال و جواب شرعی درباره غسل


سوال: لطفاً غسل‌های واجب را بیان کنید؟

غسل‌های واجب هفت تا می‌باشد: ۱) غسل جنابت ۲) غسل حیض ۳) غسل نفاس ۴) غسل استحاضه ۵) غسل مس میت ۶) غسل میت ۷) غسلی که به واسطه‌ی نذر و قسم و مانند این‌ها بر انسان واجب می‌شود. (ر. ک. توضیح المسائل دوازده مرجع، ج. ۱، ص. ۲۲۱)

سوال: آیا غسل همانند وضو، ترتیبی و ارتماسی دارد؟ اگر جواب مثبت است شیوه‌ی آن‌ها را بیان فرمائید؟

بلی ـ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غسل هم همانند وضو، می‌شود به دو شیوه‌ی ترتیبی و ارتماسی، طهارت را حاصل کرد. اما در غسل ترتیبی باید به نیت غسل، اول سر و گردن را، بعد طرف راست، بعد طرف چپ بدن را باید شست. در غسل ارتماسی باز هم به نیت غسل، باید تمام بدن را به تدریج یا دفعتاً در آب فرو برد. (ر. ک. توضیح المسائل دوازده مرجع، ج. ۱، م. ۳۶۰ و ۳۶۱ و ۳۶۷)

سوال: آیا غسل ارتماسی در آب استخر اشکال دارد؟

اشکال ندارد، لکن در موقعی که به قصد غسل زیر آب می‌روید باید لباس مقداری از بدن جدا باشد که آب در وقت غسل همه بدن را یکبار و دفعتاً بگیرد و نیز کف پا را از زمین بلند نمائید. (ر. ک. توضیح المسائل دوازده مرجع، ج. ۱، م. ۳۶۷)

سوال: آیا در هنگام غسل کردن می‌توان از دست برای رساندن آب به جا‌های مختلف بدن استفاده کرد؟

مانعی ندارد، حتی می‌توانید از دو دست برای رساندن آب به پوست سر و بدن استفاده نمائید. (ر. ک. استفتائات امام خمینی (ره)، ج. ۱، ص. ۵۶)

سوال: اگر انسان جهت پاکی و طهارت نیاز به غسل واجب دارد و بدن او دارای زخمی است که نباید به آن آب برسد و یا بانداژ شده (جبیره) است، در این مورد حکم را بیان فرمائید؟

در مورد سئوال که قسمتی از بدن بانداژ شده و باز کردن و شستن آن برای زخم ضرر دارد باید غسل جبیره انجام دهد و پس از آن احتیاطاً تیمم بدل از غسل هم بجا آورد. (ر. ک. توضیح المسائل دوازده مرجع، ج. ۱، م. ۳۳۸ و ۳۳۹)

سوال: آیا برای انجام غسل در هر قسمت باید نیت جداگانه کرد؟

همین که می‌دانید برای غسل می‌خواهید سر و گردن یا طرف راست و یا چپ را بشوئید، نیت محسوب می‌شود و گفتن به زبان لازم نیست. (ر. ک. توضیح المسائل دوازده مرجع، ج. ۱، م. ۳۶۱)

سوال: آیا در غسل حتماً باید دست به اعضای بدن کشید یا اینکه فقط آب به آن‌ها جاری شود کافی است؟

در غسل لازم است آب به پوست بدن برسد، پس اگر بدون دست مالیدن، آب به تمام بدن برسد نیازی به دست مالیدن نیست. (ر. ک. استفتائات امام خمینی (ره)، ج. ۱، س. ۱۱۷) /سایت اندیشه قم ـ. بخش استفتائات   منبع: ایران ناز 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: غسل احکام دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح عبدالله ویسی در مورد بازیکن خبرساز فولاد

به گزارش ورزش سه، عبدالله ویسی در شرایطی در اسفندماه به عنوان فولاد خوزستان انتخاب شد که پیش از او علیرضا منصوریان، ایگناسیو مارتینز و احمد آل‌نعمه این تیم را در لیگ بیست و سوم هدایت کرده بودند و این تیم شرایط خوبی در جدول رده‌بندی نداشت.

حالا در شرایطی که فولاد در رتبه سیزدهم جدول قرار دارد و برای بقا در لیگ برتر تلاش می‌کند، عبدالله ویسی در یک نشست خبری حاضر شد تا در خصوص شرایط این تیم صحبت ‌کند.

ویسی در بخشی از این کنفرانس درباره بازیکنان فولاد صحبت کرد و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره بازیکنی به نام ابراهیم سلجوقی که هفت سال است در لیست فولاد قرار دارد اما حتی یک‌بار هم در ترکیب این تیم قرار نگرفته است، توضیح داد.

ویسی گفت: باید ببینیم مربی قبل از من روی چه حسابی بازیکن گرفته یا کجا به دردش می‌خورد. باز هم این لیستی که از طرف مربیان قبلی بسته شده، برای من قابل احترام است، چون اگر آقای منصوریان می‌دانست من بعدا جایگزین می‌شوم، شاید به من زنگ می‌زد و می‌گفت عبدالله، می‌خواهم فلان بازیکن را بگیرم، آیا به درد بعدا تو می‌خورد یا نمی‌خورد. هر مربی‌ای با نظر و تفکر و ایده خودش یار می‌گیرد اما گاها شاید یک بازیکن را من بخواهم و نیاید.

او ادامه داد: برای مثال من آبادان بودم و با میلاد بدرقه، امین جهان کهن و مهران موسوی صحبت کردم اما اوکی نشد. آیا مقصر صنعت نفت آبادان یا من بودیم؟ شاید اتفاقاتی افتاد که آنها نیامدند. به من گفتند آبادان برای نیفتادن بجنگند و الان هم برای نیفتادن می‌جنگند و بحثی نیست؛ نگفتید برای قهرمانی بجنگد که الان مثل سپاهان و تراكتور بالای جدول باشد.

ویسی تاکید کرد: وقتی مربی بازیکن می‌گیرد، با تفکرات خودش می‌گیرد و من نمی‌توانم بگویم این بازیکن را می‌خواستم یا نه. شاید اگر سال بعد باشم، ۱۰ تا از این بازیکنان را نخواهم و شاید هم همین‌ها باشند. من نمی‌توانم بگویم چرا فلان بازیکن هست و چرا نیست.

او در واکنش به اینکه منصوریان هم نمی‌دانست ابراهیم سلجوقی چطور جذب شده اما سال بعد هم او را در لیست نگه داشت، گفت: اگر من هم سال بعد ماندم و این اتفاق برای من هم افتاد، از من این سوال را بپرسید.

دیگر خبرها

  • توضیح سلاجقه درباره عقب نشینی آب دریای خزر و حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • مقاومت ژاوی در تمرین: جواب هیچکس را نداد
  • جواب یک سوال ساده: بعد از سید کاپیتان کیست!
  • توضیح عبدالله ویسی در مورد بازیکن خبرساز فولاد
  • استون ویلا جواب بایرن مونیخ را داد
  • به ما می‌گویند «مرغ عشق»
  • توضیح درباره افزایش کرایه‌ها در سال جدید
  • تغییر شمسایی در خط دروازه تیم ملی جواب داد
  • علت افت مقطعی بلینگام توضیح داده شد! ‏
  • علت افت مقطعی بلینگام توضیح داده شد!‏