Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@13:08:04 GMT

مراکز بهداشت خراسان شمالی کمبود روانشناس دارد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۶۱۵۲

مراکز بهداشت خراسان شمالی کمبود روانشناس دارد

بجنورد- ایرنا- مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: این استان با کمبود روانشناس مواجه است و هم اینک تنها در مراکز بهداشت چهار شهرستان استان روانشناس مستقر شده است.

زهرا یوسف نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به استقرار 13 روانشناس در مراکز بهداشت استان، افزود: اکنون تنها در شهرستان های بجنورد، شیروان، راز و جرگلان و مانه و سملقان روانشناس مستقر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: با اجرای طرح تحول سلامت، 6 نیروی روانشناس هفت مرکز بهداشت شهر بجنورد را پوشش می دهند، 2 روانشناس در مرکز بهداشت شهر آشخانه و روستای دورافتاده کهنه جلگه مانه و سملقان، سه روانشناس در شیروان و 2 روانشناس در راز مستقر شده اند.
یوسف نژاد گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته باید در مابقی شهرها و روستاها نیز روانشناس مستقر شود ولی هنوز اعتبار لازم در این خصوص تامین نشده است.
وی افزود: این در حالی است که علوم پزشکی استان در این رابطه با کمبود روانشناس نیز مواجه است و باید زیرساخت های لازم فراهم شود.
مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: در سال های گذشته برنامه این دانشگاه ارائه خدمات روانپزشکی بود ولی در 2 سال اخیر بر اساس نیازی که به روانشناس در حوزه خانواده احساس شد این روانشناسان در مراکز بهداشت به کارگیری شدند.
وی یادآور شد: روانشناسان این مراکز باید حتما 150 ساعت دوره آموزش را بگذرانند تا در این مراکز بتوانند به نحو مطلوب خدمات را به خانواده ها ارائه دهند.
یوسف نژاد افزود: آموزش مهارت های زندگی، فردی، فرزندپروری و پیشگیری از آسیب ها و اختلالات روانی از مهمترین فعالیت های روانشناسان است که به دو گروه 2 تا 12 سال و 12 تا 17 سال ارائه می شود.
وی با اشاره به غربالگری مراجعان به این مراکز، گفت: در صورت وجود مشکل و نیاز به مداخله، این افراد به روانپزشکان کلینیک های دانشگاه ارجاع داده می شوند تا با کمترین هزینه درمان شوند.
بر اساس سرشماری و غربالگری سلامت انجام گرفته در 2 سال گذشته، 23.6 درصد جمعیت کشور دچار اختلالات روان و 16 درصد دچار افسردگی هستند که این رقم در خراسان شمالی نیز صادق است.
ط/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روانشناس علوم پزشكي خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر روستا با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب