Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-04@03:03:28 GMT

احیای تالاب بختگان 80 سال طول می کشد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۷۴۷۷

رکنا: 11 سال است که بخت از بختگان فارس برگشته است. بختگان یکی از 12 تالاب استانی است که حالا بسیاری از آنها پریشان است. احیای بختگان در یک دهه گذشته بارها روی میز مذاکره مسئولان وقت محیط زیست آمده اما هرگز نتوانسته است در قامت یک برنامه ملی قرار گیرد.

بختگان دومین دریاچه بزرگ ایران بعد از ارومیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو به یک سرنوشت دچار شده‌اند اما بختِ بختگان به اندازه دریاچه ارومیه در رسانه‌ها بلند نبود که بتواند احیای آن را به یک مطالبه ملی تبدیل کند. سه سد درودزن، ملاصدرا و سیوند متهمان ردیف اول خشک شدن بختگان هستند. سد سیوند سال 51 افتتاح شد. سد سیوند و ملاصدرا را هم محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت نهم و دهم با‌وجود همه انتقاد‌ها در سال 86 افتتاح کرد.«محسن محفوظی»، کارشناس معین تالاب‌های استان فارس بهمن 95 متهمان دیگر وضعیت بختگان را کشاورزانی دانسته که اقدام به حفر چاه‌های غیرمجاز و پمپاژ آب رودخانه می‌کنند. کشاورزان این چاه ها را در پایین دست سدها زدند.

«اصغر مسعودی» نماینده مردم شهرستان‌های استهبان و نی‌ریز در آبان سال 95 درباره عدم تحقق وعده احیای بختگان گفته بود:«با توجه به وعده داده شده در مورد برنامه‌ریزی برای احیای بختگان هنوز هیچ برنامه‌ای عملیاتی نشده و خشکی این دریاچه مشکلات زیادی را برای کشاورزی و سلامت منطقه رقم زده است.»

«ابوالفضل آبشت» مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران هم در سال 96 گفته بود:«در صورت نهایی شدن پیش‌نویس سند احیای تالاب بختگان، حدود ۱۰ میلیون دلار از سوی صندوق سازگاری به این پروژه تعلق می‌گیرد.»

«عیسی کلانتری» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خرداد ماه سال‌جاری خواستار تهیه و تدوین طرح مطالعاتی احیای دریاچه بختگان با محوریت دانشگاه شیراز شده و گفته: «در صورت ارائه نشدن برنامه ریالی در این باره هزینه نخواهیم کرد.»

«مسعود باقرزاده کریمی» معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست به روزنامه ایران می‌گوید: «ما در احیای تالاب‌های سه استان سیستان و بلوچستان، خوزستان و فارس به‌دنبال الگویی مثل ستاد احیای دریاچه ارومیه هستیم.» او احیای تالاب‌های این سه استان را جزو اولویت‌های سازمان محیط زیست می‌داند و از برگزاری جلسه مشارکت مسئولان محیط زیست با استاندار فارس در هفته آینده خبر می‌دهد. باقرزاده با اعلام آماده‌سازی برنامه مشارکتی احیای تالاب‌های استان فارس، می‌گوید: «تخریب تالاب‌های فارس از جمله بختگان 40 سال زمان برده است، بنابراین احیای آنها ممکن است 80 سال طول بکشد. تالاب با جنگل فرق دارد. مثل جنگل نیست که یک درخت قطع شود درخت دیگری به جای آن کاشته شود. چهار برابر ظرفیت و توان آبی، برای بختگان نیاز تعریف شده است!» او در پاسخ به این سؤال که آیا طبیعت 80 سال زمان برای احیای خود دارد؟ بروکراسی‌های اداری را مهم‌ترین مانع برای تخصیص اعتبار لازم برای احیای تالاب‌های فارس از جمله بختگان اعلام می‌کند. تالاب‌های مهم فارس همچون بختگان، طشک، مهارلو، پریشان و... درحالی در ایستگاه بی‌پولی گیر کرده‌اند که به گفته باقرزاده کریمی این تالاب‌ها، تحت مدیریت ستاد احیای تالاب‌های فارس، ردیف اعتباری مشخص دارند. اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

اردیبهشت 1386

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

علت مرگ پیام صابری همسر زیبا بروفه+عکس پیدا کردن جسد کودک 6 ماهه با اعتراف مادر هوس باز +عکس پیدا شدن قسمتی از بدن زن کمشده در رودخانه حاشیه شهر+ عکس پرده برداری از راز جنایت مرد میلیارد تهرانی توسط سرهنگ قلابی+ عکس جزییات سرقت از طلافروشی بلوار امامت توسط 2 جوان اسلحه به دست این سرباز فقیر نیازمند 10 میلیون تومان پول است تا به زندگی برگردد توضیحات احمد خمینی درباره عکس‌های لو رفته اش+عکس جسد خانم مجری BBC در خانه اش پیدا شد+عکس فقر مطلق غذایی در کهگیلویه و بویراحمد برخورد وحشیانه پلیس فرودگاه تفلیس با یک زن ایرانی +تصاویر عامل انتحاری چابهار قبل و بعد از عملیات +عکس خالکوبی عجیب علی صادقی روی صورتش+عکس سوختن فجیع کودک 4 ماهه درپی بی توجهی مادر جوان+عکس ارتباط ستارهای فوتبال ایران با شاخ های مجازی این خانم معلم بچه های مدرسه ابتدایی را عضو گروه ( 18+) کرده بود!+عکس انتقام وحشتناک زن جوان از مردی که 23 سال قبل به او تجاوز کرده بود+عکس شک نداشتم که برادرم آریا با زنم ارتباط پنهانی دارد + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا شمارش معکوس برای اعدام باقری‌ درمنی

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت روزنامه تالاب محیط زیست فارس ماه پریشان عکس ساعت قتل مرد تهران کودک زن جوان دستگیر شد تصاویر پسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، سید عماد شاهرخی امروز پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت در نشست با مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۳۹ واحد غیر فعال بخش کشاورزی در استان به چرخه تولید بازگشته است، گفت: از این تعداد ۱۶ واحد پرورش مرغ گوشتی بود.

وی افزود: سالانه ۴۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در لرستان انجام می‌شود که ۳۰ درصد بیشتر از نیاز استان است.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از ابتدای سال تاکنون یک هزار و ۲۰۰ تن مرغ مازاد در استان ذخیره سازی شده است.

شاهرخی اضافه کرد: همچنین ۱۳ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با ظرفیت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن در دولت سیزدهم در استان به بهره‌برداری رسیده است.

وی به افزایش تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۲۶ هزار تن معادل پنج هزار میلیارد ریال در مصرف آرد استان صرفه‌جویی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآورشد: تولید گندم لرستان از ۱۲۳ هزار تن در دولت دوازدهم به ۵۳۰ هزار تن در دولت سیزدهم افزایش یافته و در حوزه گلخانه نیز سطح زیر کشت از ۷۸ به ۱۳۰ هکتار رسیده است.

سید عماد شاهرخی با بیان اینکه سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در لرستان نیز از دو هزار و ۲۰۰ به شش هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یافته است، گفت: ضایعات یکی از چالش‌های بخش کشاورزی استان است که برای رفع این مشکل باید از ادوات به روز در حوزه برداشت استفاده کرد و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت نیز در این خصوص راهگشا خواهد بود.

وی بیان کرد: ۱۸ تا ۲۰ درصد از تولید ناخالص استان هم در بخش کشاورزی است.

دیگر خبرها

  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان
  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • احیای واحدهای راکد در آذربایجان‌غربی