Web Analytics Made Easy - Statcounter

بدن انسان یک جهان تمام و کمال است و قوانین و راز‌های خودش را دارد که بسیاری از آن‌ها هنوز کشف نشده باقی مانده است. همه‌ی اندام‌ها و اجزای بدن نقشی مهم در عملکرد آن دارند. از این میان، بعضی از اعضای بدن هستند که با وجود تأثیر گذاری مهم شان، اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرند و کسی در مورد کاربرد آن‌ها چیزی نمی‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ۸ مورد از این اعضای بدن آشنا شوید.

۱- انفیه دان تشریحی

اگر انگشت شست تان را کمی به سمت بیرون بکشید، در پایین آن گودی مثلث شکل کوچکی ظاهر خواهد شد. پزشکان به این قسمت انفیه دان تشریحی (اسناف باکس آناتومیک) می‌گویند، چون مردمان قدیم از این قسمت برای استشاق تنباکو استفاده می‌کردند.

به علاوه، همیشه می‌توانید از این قسمت، نبض سرخرگ رادیال تان را -حتی اگر ضربان قلب ضعیف باشد- احساس کنید، چون این سرخرگ در این نقطه محافظ دیگری جز پوست و بافت همبند ندارد.

۲- انگشت شست پا

مسلماً همه‌ی ما جای آن را بلدیم، اما کمتر کسی می‌داند که این عضو کوچک یکی از مهم‌ترین وظایف در بدن را برعهده دارد.

به خاطر فرم خاص انگشت شست پا است که ما همیشه می‌توانیم در حالت ایستاده تعادل خود را حفظ کنیم، یعنی ویژگی‌ای که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های میان انسان و دیگر پستانداران است.

۳- گلبلا

حتما تا به حال فکرش را نکرده بودید که همین اندک فاصله‌ی بین ابروهایتان برای خودش اسمی دارد.

گلبلا یا همان برآمدگی پیشانی میان دو ابرو، یکی از قسمت‌های مهم بدن است که به ما کمک می‌کند هر زمان که بخواهیم بتوانیم درستی عکس العمل غیر ارادی بدن مان را به راحتی چک کنیم. با انگشت چند باری بین ابروهایتان ضربه بزنید. اگر عکس العمل غیر ارادی بدن تان مشکلی نداشته باشد، فشار خفیفی در چشم هایتان احساس می‌کنید و می‌خواهید پلک بزنید.

۴- بند زبان

چین خوردگی کوچک زیر زبان تان وظیفه‌ی مهمی دارد. این چین خوردگی زبان را در دهان نگه می‌دارد و از انعطاف پذیری آن کم می‌کند.

این ویژگی جلوی گلوسوپتوزیس یا همان بلع غیر ارادی زبان را می‌گیرد و به ویژه اهمیت زیادی برای نوزادان دارد که هنوز توانایی کنترل بدن خود را ندارند.

۵- تراگس و آنتی تراگس

اسم این برآمدگی‌های کوچک گوش از واژه‌ی لاتین tragos به معنای «بز» گرفته شده.

تراگس به ما کمک می‌کند صدا‌هایی که از پشت می‌آیند را بشنویم، آن‌ها را تقویت می‌کند و باعث می‌شود منبع صدا‌ها را تشخیص می‌دهیم. آنتی تراگس دقیقا همین وظایف را در مورد صدا‌هایی دارد که از جلو می‌آیند.

۶- لوزه‌ها

بسیاری از ما در دوران کودکی عمل جراحی رایج برداشتن لوزه‌ها را داشتیم. این مسأله باعث شده تصور کنیم لوزه‌ها هم مانند آپاندیس عضوی تکامل نیافته و بی مصرف هستند، در حالی که اینطور نیست.

لوزه‌ها نخستین مانع در بدن هستند که با پنهان کردن لنفوسیت‌ها (نوعی از گلبول‌های سفید خون) درون خود، از ما در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها محافظت می‌کنند. وقتی لوزه‌ها ملتهب می‌شوند و آن‌ها را با جراحی بر می‌دارند، درست است که بدن کماکان مکانیزم‌های دفاعی دیگرش را دارد، اما با وجود لوزه‌ها امنیت بدن بیشتر است.

۷- کوتیکول‌های ناخن

هر کسی که حداقل یک بار در زندگی اش مانیکور کرده باشد با واژه‌ی کوتیکول آشنایی دارد. کوتیکول تکه پوست سفتی است که در مرز ناخن و انگشت قرار دارد. بیشتر افراد کوتیکول‌های ناخن هایشان را می‌زنند تا دست هایشان ظاهری بی نقص داشته باشد، اما این کار ریسک زیادی دارد.

کوتیکول‌ها نقش واقعا مهمی دارند. آن‌ها از دست‌های ما در برابر باکتری‌هایی محافظت می‌کنند که به ویژه در شهر‌های بزرگ به وفور یافت می‌شوند. اگر از طریق زخم کوچکی که هنگام کندن کوتیکول‌ها ایجاد شده باکتری‌ای وارد بدن شود، شستن دست‌ها دیگر کمکی به بیمار نشدن تان نخواهد کرد.

۸- فرورفتگی بالای لب‌ها

بیشتر متخصصان معتقدند فرورفتگی بالای لب‌ها در دوران پیش از تاریخ در انسان‌ها به وجود آمد و نقشی مانند یک تقویت کننده‌ی کوچک بو داشت. امروزه ما به چنین بویایی قوی‌ای نیاز نداریم، اما این فرورفتگی هنوز بالای لب‌های ما وجود دارد تا ریشه‌های مان را به یاد ما بیاورد.

به علاوه، پزشکان می‌توانند وضعیت سلامتی یک کودک متولد نشده را از روی شکل این قسمت از بدن او تشخیص دهند. گاهی غیر طبیعی بودن شکل فرورفتگی بالای لب‌ها نشانه‌ی اوتیسم یا بیماری‌های دیگری است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جهان قلب پوست پستانداران چک چین عمل جراحی جراحی اوتیسم اوتیسم بدن انسان چک عمل جراحی قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۷۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند

رئیس جمهور اسلامی ایران در دیدار با همتای پاکستانی خود با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک بین دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه _سوم فروردین_ و در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت (ع) به ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقه‌مندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

آصف علی زرداری همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 747078

دیگر خبرها

  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!
  • پیش کنگره یادواره ۱۵ هزار شهید استان فارس در کازرون برگزار می‌شود
  • حتی خود پرز هم نمی‌داند امباپه می‌آید یا نه!
  • حمایت از رژیم صهیونیستی برای حکومت اردن امری حیاتی است 
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان
  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند