Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@08:18:23 GMT

پیشتازی ما در پولی شدن آموزش

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۸۰۱۶

پیشتازی ما در پولی شدن آموزش

اخیرا بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده «ایران در پولی شدن آموزش دوره متوسطه رکورددار است» با توجه به تبعات آن در جامعه، این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما در «پولی شدن آموزش» چنین پیشتاز شده‌‌ایم؟! دکتر علی مرشدی‌زاد دانشیار علوم‌سیاسی دانشگاه شاهد

اصل 30 قانون اساسی، آموزش و پرورش را تا پایان متوسطه رایگان اعلام کرده است و بر اساس آن، دولت و تمام دستگاه‌ها و نظام آموزشی مکلف می‌شوند که نظام آموزشی را به صورت رایگان ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر می‌رسد این امر در عمل محقق نشده و از اواخر دهه شصت، به تدریج ما شاهد شکل‌گیری مدارس غیرانتقاعی هستیم.

به دنبال تأسیس مدارس خصوصی نظام دوگانه‌ای در ساختار آموزشی ما شکل می‌گیرد؛ «نظام آموزش غیرانتفاعی» که تقریبا امکانات بیشتری در اختیار دارد و «نظام آموزش دولتی» که روزبه‌روز بی‌کیفیت‌تر می‌شود و به دنبال آن، عامه مردم از نظام آموزشی خوب محروم می‌شوند.

تبعات چنین سیستمی از یک طرف کسانی هستند که در مدارس خصوصی درس می‌خوانند و در فضایی کنترل شده آموزش می‌بینند اما وقتی وارد جامعه می‌شوند، از آنجا که جامعه شکل طبیعی‌تری دارد و دیگر افراد در آن گزینش‌شده نیستند سازگاری چندانی با آن نمی‌یابند. از طرف دیگر، آنانی که در مدارس غیرخصوصی درس می‌خوانند، کمتر در رقابت قرار می‌گیرند و این ممکن است بر روی رشد و پیشرفت تحصیلی‌شان اثرگذار باشد.

اخیرا بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده «ایران در پولی شدن آموزش دوره متوسطه رکورددار است» با توجه به تبعات آن در جامعه، این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما در «پولی شدن آموزش» چنین پیشتاز شده‌‌ایم؟!         

به نظر می‌رسد، عدم تخصیص درست منابع از جدی‌ترین علل این رکوردزنی است. هر کشور سرمایه‌ای دارد و این سرمایه باید به شکل منطقی و عقلانی در حوزه‌های اصلی و اساسی کشور هزینه شود. نیازهای چون خوراک، بهداشت و آموزش از جمله نیازهای اساسی یک جامعه هستند. اما با این حال، بودجه‌ای که به مدارس اختصاص داده می‌شود، بودجه محدودی است.

بهترین گام برای اصلاح این روند این است که سیاستگذاران آموزشی ما، سیاست‌هایشان را عقلانی کنند؛ بلندپروازی‌ها را کنار گذاشته و به نیازهای اساسی این نسل که تأمین‌کننده نیازهای اساسی نسل آینده هم هست، توجه کنند. بی‌شک «آموزش» از مهمترین نیازهای اولیه هر جامعه‌ای است که اگر به درستی پاسخ داده نشود می‌تواند به «نابرابری اجتماعی» منجر شود که این امر سرمنشاء آسیب‌های جدی دیگر در جامعه خواهد شد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی با نماینده ولیّ‌فقیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل و کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی به مناسبت گرامیداشت هفته معلم با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی دیدار کردند.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی امروز در دیدار با شماری از معلمان مناطق ۱۵ گانه استان مرکزی گفت: آموزش و پرورش وظیفه دارد در جهت تضمین آینده نظام اسلامی نخبه‌پروری در تراز انقلاب را در دستور کار خود قرار دهد. زیرا هر جامعه‌ای باید برای پیشرفت و توسعه همه‌جانبه و واقعی، توجه به آموزش و پرورش را جزو اولویت‌های برنامه‌های کلان خود قرار دهد.

او افزود: منشاء تحول در هر جامعه‌ای نیروی انسانی است و متولیان امر از جمله آموزش و پرورش وظیفه دارند با سرمایه‌گذاری در این بخش زمینه توسعه و تحول کشور را فراهم کنند. اساس آموزش و پرورش معلم است و گزینش معلمان باید طوری باشد که توانمندترین و شایسته‌ترین افراد جذب آموزش و پرورش شوند.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت اصلاح نظام پرداختی کشور پرداخت و افزود: تعدد نظام‌های پرداختی در کشور یکی از مشکلات ریشه‌ای است و تجمیع قوانین پرداختی باید در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • دیدار کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی با نماینده ولیّ‌فقیه
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • مدیران نگاه عابربانکی را از شهرداری‌ها بردارند
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!