Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو سابق کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با اشاره به دلایل تاخیر اروپا در ایجاد سازوکار مالی با ایران‌، ابراز کرد: آنچه درباره توافق فرانسه و آلمان گفته شده به نظر گامی رو به جلو محسوب می‌شود.

نوذر شفیعی در گفت وگو با ایسنا درباره این‌که گفته شده فرانسه و آلمان برای میزبانی سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کرده‌اند، گفت: سازوکار و به طور کلی برجام برای اروپا یک توافقنامه حیثیتی است و اروپا به خاطر حفظ اعتبار خودش ناچار است به برجام پایبند بماند، از طرفی برجام هم در خلاء نمی‌تواند اجرا شود، باید سازوکارهایی برای اجرایی شدن آن طراحی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: مکانیزم‌هایی که از قبل وجود داشت، با خروج آمریکا از برجام از بین رفت و اروپا راه حل جایگزین یعنی ساز و کار جایگزین را برای ارتباطات مالی مستقیم بین اروپا و ایران پیشنهاد داد البته این ساز وکار جایگزین تاحدودی به تاخیر افتاد.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین با اشاره به دلایل به تاخیر افتادن اجرای ساز و کار اروپا، بیان کرد: یکی از این دلایل فنی است  در واقع ایجاد چنین ساز و کاری به مقدمات فنی نیاز دارد،‌ دلیل دیگر شروط اروپایی‌ها بود که که ایجاد یک سازو کار منوط به امضای FATF و CFT است، ازسوی دیگر مباحث مربوط به دانمارک هم موجب شد تا اروپایی‌ها از این فضا سوء استفاده کنند. دلیل دیگر هم این است که واقعا اروپایی‌ها به شدت تحت تاثیر فشار آمریکا قرار گرفته‌اند، در مجموع همه این عوامل سبب به تاخیر افتادن اجرای ساز و کار مالی اروپایی‌ها شده است.

شفیعی ادامه داد: در حال حاضر اروپا باید از بین دو راهکار دست به انتخاب بزند، یعنی این‌که آیا می‌خواهد اروپای هنجاری باشد یا اروپای نظامی. اگر می‌خواهد اروپای هنجاری باشد باید در پیشبرد برجام ایفای نقش کرده و برجام را به نتیجه برساند،‌همچنین اگر می‌خواهد اروپای نظامی باشد، باید اتحادها و ائتلاف‌های نظامی قبلی با آمریکا را ادامه دهد.

این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین اروپا بر سر یک دو راهی سخت قرار دارد، آمریکایی‌ها هم سعی می‌کنند با امنیتی کردن محیط بین‌الملل به خصوص با خروج از پیمان موشک‌های بالستیک میان‌برد به نوعی در اروپا ایجاد ناامنی کنند و اروپا را به سمت دیگری سوق دهند.

وی تاکید کرد: اما به نظر می‌رسد آنچه باید اتفاق بیافتد، سریع‌تر باید انجام شود. زیرا اگر قرار باشد، ما به بهانه سازوکارهای مالی انتظار بکشیم و درعین حال تحریم‌ها هم برما فشار وارد کنند، عملا در وضعیت تحریم به سر می‌بریم، در واقع ما از یک طرف در فشار قرار داریم اما پاسخ و انگیزه‌های مثبتی را هم دریافت نمی‌کنیم.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه اظهار کرد: بنابراین در پیش گرفتن سازوکار با تسریع در روند اجرای آن، چیزی است که ایران انتظار دارد. اگر واقعا ایران هم بعد از مدتی به این نتیجه برسد که این سازوکار فایده‌ای ندارد، ممکن است به سمت دیگری تغییر سیاست دهد.

شفیعی با بیان این که توافق مطرح شده یک گام رو به جلو است،‌ گفت: آن‌ چیزی که مهم است در عمل برای ایران فعلا اتفاق نیفتاده یعنی سرمایه‌گذاری صورت نگرفته،‌ بانک‌های خارجی وارد نشده‌اند و مسائلی از این قبیل لذا هرگونه راهکار و پیشنهادی برای ایران مادامی که دستاوردی نداشته باشد، به منزله هیچ خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلمان برجام سازوکار مالی ویژه اروپا SPV شفیعی فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۸۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است

وزیر دفاع فرانسه می‌گوید جمهوری اسلامی ایران به یک «چالش امنیتی برای اروپا» تبدیل شده است، با این حال فرانسه قصد ندارد با ایران وارد درگیری نظامی شود.

به گزارش انتخاب، سباستین لکورنو در گفت‌وگویی که روز یکشنبه دوم اردیبهشت در روزنامه «لوپاریزین» منتشر شد، به حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل، تنش‌ها در خاورمیانه و نقش فرانسه در این میان پرداخت.

او مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران «ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه» را در دستور کار خود قرار داده است و پاریس چنین رویکردی را محکوم می‌کند.

لکورنو گفت: «ایران نه تنها برای اسرائیل و کشور‌های منطقه، بلکه برای اروپا نیز یک چالش امنیتی است».

وزیر دفاع فرانسه افزود که این کشور در خاورمیانه منافع دریایی دارد و به همین دلیل، ناوچه‌های فرانسوی از کشتی‌های تجاری که به‌طور بالقوه هدف حمله حوثی‌ها قرار می‌گیرند، محافظت می‌کنند.

لکورنو درباره دیگر مصادیق چالش‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای اروپا مدعی شد که «این کشور در حال توسعه برنامه هسته‌ای خود است که خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به همراه دارد، و به روسیه به ویژه از طریق ارسال پهپاد‌های شاهد، در جنگ علیه اوکراین کمک می‌کند».

لکورنو دوشنبه هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به یکی از نمایندگان حزب چپ رادیکال فرانسه در پارلمان نوشت که رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی توسط فرانسه «با رعایت قانون اساسی فرانسه و قوانین بین‌المللی» انجام شد.

پیش از آن، برخی نمایندگان فرانسوی، «انگیزه‌ها، اهداف و شیوه‌های اقدام نیرو‌های فرانسوی» برای مقابله با حمله تهران علیه اسرائیل را زیر سوال برده بودند.

اما وزیر دفاع فرانسه تاکید کرده که «این اقدام به محدود کردن خطر تشدید تنش در منطقه کمک کرد و از آنجایی که به ویژه با توافق مقامات اردن انجام شد، کاملاً مطابق با قوانین بین‌المللی بود.»

فرانسه در اردن حضور نظامی دارد و پیشتر نیز در ائتلاف به رهبری آمریکا علیه تروریسم در منطقه مشارکت داشته است.

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است