Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:10:33 GMT

جشنواره ملی فناوریهای آب در مشهد آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۹۲۵۰

جشنواره ملی فناوریهای آب در مشهد آغاز شد

مشهد- ایرنا- دومین جشنواره ملی فناوریهای آب: آبهای نامتعارف(شور و پساب) روز دوشنبه به همت دانشگاه فردوسی در مشهد آغاز شد.

رئیس جشنواره در مراسم آغازین آن در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جشنواره امروز در ادامه برگزاری نخستین جشنواره فناوریهای آب که مورد استقبال حداکثری و بی سابقه مخترعان و نهادهای ذیربط قرار گرفت، این بار با موضوع آبهای نامتعارف برپا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخستین جشنواره ملی فناوریهای آب با موضوع بهره ‌وری و بازچرخانی به همت دانشگاه فردوسی مشهد شهریور پارسال به مدت سه روز برگزار شده بود.
دکتر کامران داوری افزود: برگزاری دومین جشنواره ملی فناوریهای آب: آبهای نامتعارف(آبهای شور و پساب) به همت دانشگاه فردوسی مشهد و همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با تکیه ‌بر متخصصان، محققان، مخترعان، نخبگان علمی و متصدیان برجسته سراسر کشور تا فردا در سه بخش عمده علمی، فناوری و فرهنگی ادامه دارد.
وی اهداف پایه ای دومین جشنواره را با تمرکز بر محور آبهای نامتعارف 'گسترش روحیه نوآوری، شکوفایی، تتبع و فعالیتهای علمی و فناوری در حوزه آبهای شور و پساب، اثربخش کردن فعالیتهای نوآورانه و ارتقاء سطح و افزایش تعامل بین مراکز دولتی، بخش خصوصی و مراکز آموزشی و پژوهشی، شناسایی، معرفی و بسترسازی برای حمایت از نوآوران، ایجاد بستر تجاری‌ سازی طرحهای نوآورانه و فناوریهای نوین' برشمرد.
رئیس دومین جشنواره ملی فناوریهای آب ادامه داد: بخش علمی جشنواره شامل چهار قسمت همایشهای علمی، نشستهای تخصصی، کارگاههای تخصصی و بازدید علمی و بخش فناوری جشنواره نیز دارای چهار قسمت فن بازار و نمایشگاههای تخصصی، رویدادهای استارت آپی و جشنواره رویش است.
وی گفت: بخش فرهنگی جشنواره نیز دارای پنج قسمت نمایشگاه فرهنگی، هنری، نمایش، تورهای زیارتی و سیاحتی و ایده پردازی است.
همچنین همزمان با این جشنواره 'هشتمین نشست آسیایی G-WADI شبکه جهانی آب و اطلاعات توسعه ای زمینهای خشک' و کارگاههای بین المللی برای کارشناسان و مدیران آب منطقه ای کل کشور با موضوع سازگاری با کم آبی و ارتباط شهرها و حوضه آبریز برپا شده است.
دکتر داوری افزود: 52 دستگاه، ارگان و شرکت دولتی، سازمان مردم نهاد و سازمان بین المللی در برگزاری این جشنواره دانشگاه فردوسی مشهد را یاری می کنند.
وی ادامه داد: همچنین در نمایشگاه جشنواره 56 مخترع در 10 زمینۀ علمی مرتبط با آب از چهار استان، 47 شرکت دانش بنیان از 13 استان، شش شرکت رشد و توسعه دانش، 11 شرکت خدمات فنی و مهندسی و 11 دستگاه اجرایی حضور یافته اند.
او گفت: جشنواره ملی فناوریهای آب تحت نظر 'جشنواره‏ های رویش بنیاد ملی نخبگان' برگزار شده و پس از داوری تعداد شش اختراع به عنوان سطح 3 بنیاد انتخاب و افراد برگزیده ضمن دریافت جایزه نقدی از بنیاد ملی نخبگان، جهت سیر فرآیند توانمندسازی به پارک فناوری پردیس معرفی شدند.
داوری افزود: همچنین فهرستی کامل از مخترعان، شرکتهای فناور و دانش بنیان در اختیار ارگانهای متقاضی قرار گرفت تا برای ادامه همکاری با آنها اقدام شود.
بر اساس مطالعات انجام شده کسری آب خراسان رضوی در افق سال 1420 بیش از شش هزار و 200 لیتر در ثانیه خواهد بود. حجم تولید سالانه آب در این استان 140 میلیون مترمکعب و میزان مصرف آن 110 میلیون مترمکعب است. همچنین 27 درصد آب تولیدی در خراسان رضوی به مصرف انشعابات غیرمجاز رسیده و یا بخاطر فرسودگی 35 درصد شبکه آبرسانی به هدر می رود.
برداشت بی رویه منابع آبهای زیرزمینی، عدم تغذیه مناسب دشتها، کاهش بارندگی، گرم شدن زمین و کاهش ضریب نفوذپذیری خاک در خراسان رضوی نیز سبب نشست زمین در دشتهای استان شده است. هم اکنون از 37 دشت در خراسان رضوی 34 دشت شرایط وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی دارند.
همچنین خراسان رضوی 29 سد در حال بهره برداری در تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان دارد که هم اینک 85 درصد ظرفیت آنها خالی از آب است و فقط 15 درصدش آب دارد.
1922/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه فردوسي مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهید بهشتی مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا با حضور هاشم داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

دراین مراسم هاشم داداش پور با تشکر از همه دست اندرکاران و کارکنان سازمان امور دانشجویان به دلیل تلاش و همت عالی در انجام امور محوله گفت: بنده به عنوان متولی برگزاری این جشنواره از دانشگاه شهید بهشتی که بعنوان میزبان نقش خوبی را ایفا نمودند تشکر می‌کنم.

رییس سازمان امور دانشجویان افزود: برگزاری جشنواره‌های مختلف در حوزه بین الملل میتواند گفتمان سازی در راستای جذب دانشجویان بین المللی و جریان سازی جهت بین المللی شدن دانشگاه‌ها انجام دهد که خوشبختانه به سبب برگزاری جشنواره ها و رویداد های متعدد این کار تا حد ممکن به نتیجه مثبتی رسانده است.

داداش پور با اشاره به اینکه دانشگاه‌های کشور نیاز است در فرآیند بین‌المللی شدن قرار گیرند، تصریح کرد: زمانی که صحبت از همکاری‌های بین‌المللی است، حضور دانشجویان بین المللی به عنوان یکی از رکن های اصلی بین المللی شدن تجلی پیدا می کند. یعنی اگر دانشجوی بین المللی در دانشگاهی حضور نداشته نباشد نمی‌توان انتظار داشت که دانشگاه چهره بین المللی بخود بگیرد. بنابراین اگر بخواهیم در حوزه مرجعیت علمی که نقشه راه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، گام برداریم باید به موضوع جمعیت دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه‌ها توجه و عنایت ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی ما تحقق مرجعیت علمی است؛ افزود: وظیفه اصلی سازمان امور دانشجویان در راستای دست یابی به مرجعیت علمی، بین المللی سازی دانشگاه‌ها است و از سویی دیگر زبان فارسی باید زبان معیار شود بنابراین مرجعیت علمی پیش شرط این موضوع است.

داداش پور با بیان اینکه نمایشگاه جاذبه های تحصیل در ایران در مصلی تهران برگزار خواهد شد؛ تصریح کرد: نمایشگاه بزرگ جاذبه‌های تحصیل در ایران مهر ماه ۱۴۰۳در مصلای امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد که تمام کنش‌گران فعال در عرصه بین الملل دانشگاهی در آن حاضر خواهند بود.

وی تاکید کرد: تمام دانشگاه هایی که مجوز جذب دانشجوهای بین الملی را دارند اعم از دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های آزاد یا موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در نمایشگاه حضور خواهند داشت.این اتفاق بزرگ نقطه عطفی برای جذب دانشجویان بین المللی در کشور می باشد تا بتوانیم به نقطه هدف در برنامه هفتم توسعه که جذب بیش از سیصد هزار دانشجوی بین الملل است دست یابیم .
در پایان از عوامل برگزار کننده سازمان امور دانشجویان، دکتر ابطحی و کارشناسان مدیریت همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه شهید بهشتی با اهدای لوحی تقدیر بعمل آمد.

کد خبر 6087884

دیگر خبرها

  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • پیشگیری از هدر روی ۲۵ میلیون متر مکعب آب در نظرآباد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • جشنواره قرآنی «حیات» در مشهد برگزار می‌شود