Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیداحمد حسینی‌فر  در خصوص وضعیت بازارچه‌های مرزی به خصوص منطقه آزاد اروند به خبرنگار ایلنا گفت: یک هفته مانده به اربعین ورود عراقی‌ها به منطقه آزاد اروند ممنوع شد این در حالی است که تا پیش از این مطابق قوانین مناطق آزاد، خارجی‌ها می‌توانستند بدون گرفتن ویزا در این مناطق تردد کنند اما با توجه به اتفاقاتی که در این مدت در اروند، آبادان و خرمشهر رخ داد و خرید بی‌سابقه اتباع عراقی از بازارچه‌ها دولت تصمیم گرفت که فقط با اخذ ویزا اتباع عراق مجاز باشند که به این مناطق تردد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر باعث شد که تقریبا ورود عراقی‌ها به این مناطق به صفر برسد.

رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر ادامه داد: نکته جالب این است که تا پیش از این مردم آبادان از حضور عراقی‌ها بسیار ناراحت بودند اما از زمان ممنوعیت ورود آنها وضعیت کسب و کار و رونق بازار خراب شده و حالا به دنبال آن هستند که دوباره عراقی‌ها به این منطقه بازگردند. حتی شنیده‌ها حاکی از این است که قصد دارند با اعمال نفوذ مسیر ورودی را از منطقه اروند کنار ایجاد کنند. بدین ترتیب شهر خرمشهر را دور خواهند زد و یک مسیر طولانی به وجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: درآمد منطقه آزاد اروند سال گذشته 5 هزار و 500 میلیارد ریال بوده  که 95 درصد آن حاصل از گمرک خرمشهر بوده است اما الان برخی به دنبال این هستند که این شهر را از مسیر اقتصادی عراق و ایران خارج کنند.

وی در خصوص فعالیت بازارچه های مرزی گفت: فلسفه ایجاد این نوع بازارچه‌ها فروش محصولات کشور همسایه به شهروندان داخلی بوده است اما اکنون شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مردم هیچ‌گونه استقبالی از این بازارچه‌ها نمی‌کنند و حاضر هستند برای خرید به گرجستان و سایر کشورهای همسایه سفر کنند اما از این بازارچه‌ها خرید نکند زیرا دیگر به فروشندگان و فعالان این بازار اعتماد ندارند.

حسینی‌فر افزود: با گران شدن ارز و مشکلات خروج و عوارض، بیشتر فعالین این حوزه جنس‌های تقلبی و یا داخلی را به عنوان کالای خارجی عرضه می‌کردند و چون نظارت درستی بر این مناطق وجود ندارد باعث شد که اعتماد مردم از کاسبان از بین برود و اکنون شاهد رکود شدید در این بازارچه‌ها هستیم.

وی درخصوص ساماندهی کولبران، ته لنجی‌ها و سایر مبادی ورود شخصی کالا گفت: کاهش قدرت خرید مردم و بالا رفتن قیمت ارز باعث شده که در این مدت واردات به حداقل برسد به طوری که در شش ماهه دوم امسال اگر بخواهیم نسبت بگیریم میزان واردات از طریق این مبادی 20 به 100 شده است. در واقع دیگر وارداتی صورت نمی‌گیرد که بخواهیم کولبری یا ته لنجی را ساماندهی کنیم. اکنون وضعیت طوری است که خانواده‌های ایرانی فقط به فکر تامین مواد غذایی و دارو هستند و هزینه‌ای بابت سایر اجناس نمی‌کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز واردات کولبری اتاق بازرگانی خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم در نشست خبری گفت: در این مدت همچنین تراز تجاری این منطقه به بیش از ۳۱۳ میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین تراز‌های مثبت مناطق آزاد کشور و بیش از ۳ برابر سال قبل از آن بود.

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی به افزایش ۲۰ درصدی صدور و تمدید مجوز‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: سال گذشته ثبت شرکت‌های شیلاتی و کشاورزی ۱۱ درصد افزایش داشت.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در حمل و نقل و ترانزیت به نسبت رفت و آمد در سال ۱۴۰۲ در حوزه خودرو و مسافر ۲۷ درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره قشم تاثیرگذار بوده است.

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم ۲۵ درصد افزایش یافته است گفت: در زمینه عقد قرارداد‌های فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری ۸۰ زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.

وی افزود: واردات کالا‌های ۱۵ درصد گمرکی هم بیش از ۳ برابر افزایش داشت که این افزایش درآمد‌ها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: افزایش ۴۹ درصدی درآمد گمرکات هرمزگان

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی گفت: با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه صورت می‌گیرد.

وی افزود: تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که از سوی کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟
  • ضرورت راه اندازی بازارچه‌های موقت در ۴۳ شهر چهارمحال و بختیاری
  • توسعه 16 هکتاری پایانه ترانزیت و صادرات ارس / کریدور سبز برای تسهیل تجارت ایجاد می شود
  • راه‌اندازی بازارچه‌ها در چهارمحال و بختیاری در دستورکار باشد
  • جزئیات تازه درباره مجوز واردات خودروهای کارکرده
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • ۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم
  • برگزاری همایش آموزشی حجاج در منطقه آزاد اروند