Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام حسین دلاوری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، عصر روز گذشته، 18 آذر در نشست مشترک اوقاف با نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان که در سالن جلسات نهاد رهبری استان برگزار شد، با اشاره به اینکه مجموعه‌های فرهنگی بسیار کم‌کارند، بر ضرورت فعالیت طلاب در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و افزود: روحانیت ظرفیت بسیار بالایی در عرصه ورود به کار فرهنگی اجتماعی دارد که افراد شخصی به چنین ظرفیتی دست پیدا نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: ما طلبه‌های حوزه علمیه با تفکر دینی و دیدگاه‌های اسلامی رشد کردیم و به واسطه تقدس لباس روحانیت ظرفیت‌هایی برای ما ایجاد شده است، اما ما طلاب و روحانیون از این ظرفیت عظیم هیچ‌گاه به نحو احسن و شایسته استفاده نکردیم و فکر می‌کنم باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشیم.
دلاوری با اشاره به مطالعه شخصیت‌های برجسته دینی و ورود آنان در عرصه‌های فرهنگی اجتماعی، تصریح کرد: استعداد به ذاتی داریم اما از این استعدادها استفاده نکردیم، چرا نباید نمونه‌هایی همچون آقای قرائتی داشته باشیم چرا بین طلاب افرادی همچون ایشان تربیت نشده است تا در عرصه‌های مهم ملی ورود پیدا کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی ادامه داد: ما ایده جهانی داریم و از استعدادها برای تبلیغ دین در جهان بشری باید استفاده کنیم، خیلی‌ها اوقاف را سازمانی سرمایه‌دار با دارایی‌های بی‌شمار تصور می‌کنند که کار فرهنگی را با هزینه‌های عظیم انجام می‌دهد اما در واقع چنین نیست اداره کل اوقاف استان با وجود 2300 تا 2500 مسجد و 300 بقعه متبرکه حتی یک ریال از وجوهات دولتی استفاده نمی‌کند.
حجت‌الاسلام دلاوری اظهار کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی از لحاظ درآمد جزو گروه الف ادارات کل استان‌هاست و در کنار استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، تهران و فارس قرار دارد، موقوفه‌های استان درآمد خوبی دارد اما 85 درصد درآمد ما مربوط به عتبات عالیات است.
وی تصریح کرد: اوقاف مجموعه‌ای است که باید درآمدزایی کرده و در راستای اجرای نیات قدم بردارد، محلی برای سازمان اوقاف وجود ندارد و هر‌گاه اراده بر کاری مثبت در راستای تحقق اهداف نظام و رهبری باشد عوامل این مجموعه در اختیار نظام هستند. اعضای فعال در این مجموعه همواره با دیدگاه جهادی با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد.
حجت‌الاسلام دلاوری از فعالیت اوقاف در حوزه طرح تربیت حافظان در دهه اخیر خبر داد و با بیان اینکه این طرح در استان از 2 هزار نفر آغاز شده و امروز به 10هزار و 900 نفر رسیده است، اظهار کرد: این مسابقات هر سال سازماندهی شده و در اسفند ماه برگزار می‌شود. وقتی اجرای طرح تربیت حافظان توسط اوقاف مطرح شد فکر می‌کردیم اقدامی محال است اما با گذشت نزدیک به 10 سال می‌بینیم رشد بسیار خوبی داشته است، در این راستا اوقاف استان یک ریال موقوفه قرآنی برای اجرای طرح ندارد و برای اجرا وارد فاز کمک خیرین شد.
وی بیان کرد: طرح تربیت حافظان در زندان مرکزی استان نیز برگزار شد و با استقبال خوبی روبه‌رو شد، در حال حاضر 550 تا 600 مددجوی زندان در رشته حفظ قرآن فعالیت دارند. انس با قرآن باعث می‌شود شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی بین مددجویان زندان باشیم و این طرح تحولی نو در مراکز زندان ایجاد کرد.
حجت‌الاسلام دلاوری بر باور تفکر جهادی در هر کاری تأکید کرد و افزود: رهبری فرمودند؛ بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند، با صدور این فرمان از سوی رهبری انجام این اقدام سخت به نظر می‌رسید اما خوشبختانه با گذشت چند سال از این فرمان اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است. درست نیست دستگاه‌ها هرجا کم می‌آورند از بودجه فرهنگی بتراشند، امروز راهی جز تفکر جهادی نداریم و باید در این بخش قوی عمل کنیم.
این مقام مسئول در ادامه به اجرای طرح بشارت 1452 نیز اشاره کرد و افزود: این طرح در حال برگزاری است، سهمیه ما در استان به حد نصاب رسیده است و تقاضا برای ورود دانشگاه در طرح تربیت حافظان صرف پر کردن سهمیه نیست، قشر دانشجو قشر تأثیرگذار جامعه هستند و می‌توانند جوانان بسیاری را در مسیر درست هدایت کنند. استفاده از ظرفیت جوانان به توسعه فرهنگ قرآن در جامعه کمک می‌کند.
وی تصریح کرد: 20 دستگاه در کشور برای اجرای طرح بشارت در صحنه حضور دارند، تقاضا کردیم کارکنان دولت و خانواده آنان نیز در اجرای طرح ما را همراهی کنند. اوقاف جوایز خوبی را برای اجرای طرح در نظر گرفته است و آمادگی داریم از اجرای طرح در دانشگاه‌ها حمایت کنیم و ما هیچ‌گاه به اعداد و ارقام توجه نمی‌کنیم.
حجت‌الاسلام دلاوری از اجرای طرح وقف مشارکتی در بیمارستان آیت‌الله خوانساری خبر داد و گفت: این طرح جواب داد و فاز دوم شکل گرفت و فاز سوم را نیز در دست اقدام دادیم و شاهدیم که این طرح بدون تخصیص حتی یک ریال کمک دولتی انجام شده است.
وی بیان کرد: 15 سال پیش در شورای عالی حوزه علمیه با مدیران سازمان اوقاف کارگروه مشترکی تشکیل شد و در این کار گروه صحبت بر سر بسیج شدن حوزه علمیه برای وقف‌های حوزوی بود که برخی از روحانیون بر استفاده از وجوهات اصرار داشتند، امروز با بروز مشکلات اقتصادی افراد دین‌دار توانایی پرداخت وجوهات همچون گذشته را ندارند، چندی پیش کارگروه تشکیل و تقاضای کمک شد، جالب است بدانید قبل از مرحوم آسید ابوالحسن اصفهانی تمام حوزه‌های علمیه با موقوفات اداره می‌شد، هر چند موقوفات در دوره‌های مختلف دست‌خوش تاراج قرار گرفت از این زمان به بعد بحث وجوهات به میدان آمد لذا ما باید به سمت‌هایی حرکت کنیم که بحث فرهنگ قرآن در دانشگاه‌ها نهادینه شود.


حجت‌الاسلام مهدی ایمانی‌مقدم، مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی نیز گفت: نمایندگان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نماینده حوزه در این مراکز دانشگاهی هستند و باید ویژگی طلبگی خود را حفظ کرده و سپس وارد دانشگاه شوند.
وی بیان کرد: 70 هزار دانشجو را در اختیار داریم که با تربیت درست آنان و هدایت به سمت معارف دینی می‌توان مسیر حرکتی جامعه را تعریف کرد که اجرای طرح تربیت حافظان و بشارت 1452 یکی از اقدامات انجام شده است.
ایمانی‌مقدم اضافه کرد: دنبال این هستیم که معنویت را در دانشگاه‌ها یک گام به جلوتر هدایت کنیم، مسئولان نمایندگان نهاد رهبری در دانشگاه‌های مختلف امینان نظام هستند، آنان باید مطالب را با زبان دانشگاهی و استادی به دانشجویان القا کنند که خوشبختانه نیروهای ما آمادگی دارند که طرح‌های قرآنی را به بهترین شکل اجرایی کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری قرآن ایکنا مرکزی دلاوری ایمانی مقدم بشارت 1452 استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم گفت: جا دارد از تلاش‌ها و اقدامات در شهرداری و شورای اسلامی شهر باوجود اختلاف سلایقی که هست، تشکر و قدردانی کنیم، آنچه در مدیریت شهری اهمیت دارد راه و رسم تعامل، همدلی و همراهی برای خدمت هر چه بیشتر به مردم است. البته نقد‌هایی وجود دارد، لذا باید ارزیابی جامع داشته باشیم.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اهمیت توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و ساز‌های جدید افزود: شهر قم باید به عنوان الگوی شهرسازی معماری اسلامی و ایرانی در کشور مطرح شود و این در سایه یک کار و همت جمعی و خرد نخبگانی فنی و علمی میسر خواهد شد.

امام جمعه قم گفت: سبک شهرسازی و معماری روی فرهنگ و آداب هر منطقه‌ای اثر می‌گذارد، شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام باید در این سبک معماری اسلامی در کشور پیشتاز باشد و این در سایه یک مهندسی و معماری قوی همراه با روح سرشار معنوی و اندیشه معرفتی و اسلامی صورت خواهد پذیرفت، اما در حال حاضر این خلاء وجود دارد و چنین اراده قوی در ساخت و ساز‌های جدید وجود ندارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به فرهنگ و پیوست فرهنگی نهاد‌ها و سازمان‌ها اشاره و بیان کرد: هر دستگاه و نهادی که ارتباط و تعامل بیشتری با مردم و آحاد جامعه دارد باید دارای یک پیوست فرهنگی و معرفتی باشد؛ اگر خدمت توأم با فرهنگ و اخلاق همراه باشد، ارزش بیشتری دارد.

آیت الله اعرافی، رودخانه قم را نَفَس شهر توصیف و تصریح کرد: بستر رودخانه را باز بگذارید. هسته مرکزی شهر یعنی حرم، بازار، فیضیه و مسجد اعظم تاریخچه قم و اهالی قم است، مدیریت شهری علی رغم تمام تلاش‌هایی که داشته نسبت به تسهیل رفت وآمد زائران و مجاوران شهر کریمه اهل بیت (ع) در هسته مرکزی شهر، کاری از پیش نبرده و شیوه را اصلاح نکرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد: امروز تردد طلاب و اساتید به مدارس علمیه و به ویژه مدرسه فیضیه در هسته مرکزی شهر سه راه بازار، شیخان، حرم مطهر، مدرسه فیضیه با دشواری‌های همراه است، زائران دسترسی مناسبی به اطراف حرم و محیط پیرامونی آن ندارد که ان شاءالله به این نکته توجه شود.

در ابتدای این نشست، محرری، صابری، ملایی از اعضای شورای شهر قم نکاتی را مطرح کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • لزوم توجه ویژه مسوولان مرکزی به خوابگاه دانشجویان متاهل
  • رسالت دانشجویان در راستای اجرای اهداف برنامه‌های زمین پاک
  • لزوم لحاظ استانداردهای وزارت بهداشت در آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم