Web Analytics Made Easy - Statcounter

راداری که می خواهیم از آن صحبت کنیم به نسبت مدلهای قدیمی نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری داشته، سطح مقطع راداری سازه آن به نسبت نمونه های قبلی پایینتر است و اهداف متفاوتی مثل شناور ، هواپیما ، پهپاد و موشک کروز را کشف می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تجربه تاریخی در نبردهای دریایی نشان دهنده این مسئله است که شناورهای رزمی در صورتی که از پوشش دفاع هوایی خوبی (چه به شکل هواپیماهای رزمی، چه سامانه های راداری و موشکی) برخوردار نباشند در برابر حملات موشکی و هوایی شدیدا آسیب پذیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه درگیری نا برابر نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ناوگان آمریکا در خلیج فارس در تابستان سال ۶۷ خود گواه بسیار روشنی بر این مسئله است.

نیروی دریایی ارتش با وجود تمام ضربات و مشکلات حاصل ۸ سال جنگ تحمیلی و تحریم های گسترده، وارد دوران پسا دفاع مقدس شده و کم کم فعالیت برای بازسازی و کسب توان بیشتر رزمی را آغاز کرد. بعد از مدتی و بر اساس تدابیر فرماندهی کل قوا، نیروی دریایی ایران از وضعیت یک نیروی ساحلی، خارج و ماموریت های دوربردتری (برای نمونه بحث اسکورت شناورهای تجاری در خلیج عدن) به آن واگذار شد و مسئله شناورسازی در قالب طرح های موج و سینا نیز کم کم شناورهای جدید ایرانی را وارد سازمان رزم نداجا کرد. تجربه های اول مثل ناو جماران یا کلاس سینا بیشتر بر اساس طرح های محافظه کارانه و کم ریسک تر بود تا با هزینه کمتری یک سری از کلیات و مباحث در حوزه طراحی شناورهای رزمی برای صنایع دفاعی و نیروی دریایی مشخص و عملیاتی بشود.

تصویری دردناک از ناو سهند بعد از حمله نیروهای آمریکایی به آن در خلیج فارس

اما همچون بسیاری دیگر از سازمانها و صنایع دفاعی کشورمان، ساخت یک یا دو نمونه اول از یک سامانه و سلاح، باعث توقف و رضایت متخصصان و فرماندهان نشده و هر کدام از محصولات جدید، با نبوغ و نوآوری های متنوعی همراه بوده اند که از هر جهت، توان دفاعی و رزمی جمهوری اسلامی را بالا برده و نشان می دهد اگر در بخش خودروسازی، بیش از ده سال است یک نوع محصول با پولهای سرسام آور تولید و عرضه می شود و هیچ تغییر کیفی یا شکلی محسوسی ندارد، در صنایع نظامی، هر رونمایی با انبوهی از ابتکارات و خلاقیت ها همراه است.

رادارها چشم یک شناور

در هر سناریوی درگیری نظامی؛ چه یک سرباز پیاده مجهز به یک سلاح هجومی را تصور کنید، چه یک فروند جنگنده برای رزم هوایی و چه یک ناو برای مقابله با تهدیدات سطحی یا هوایی، طبیعتا در ابتدا باید بتوانید هدف را ببینید، به هویت او به عنوان دشمن پی ببرید و سپس به سمت او در صورت لزوم با سیستم تسلیحاتی خود اجرای آتش کنید.

رادار ها به صورت امروزی از جنگ جهانی دوم به این طرف در ارتش های جهان وارد خدمت شدند و از کشف اهداف سطحی و هوایی تا کنترل توپ ها و موشک ها کاربرد دارند. اما در چند دهه اخیر مفهوم جدیدی به نام رادار آرایه فازی وارد خدمت شده و در بسیاری از جنگنده ها و شناورهای رزمی به کار می روند. رادارهای آرایه فازی به صورت کلی به دو نوع فعال و غیر فعال تقسیم می شوند.

رادار آرایه فازی عصر بر روی ناو جماران

به زبان ساده یک رادار آرایه فازی، راداری است که به جای داشتن یک دیش، دارای صدها و شاید هزاران گیرنده و فرستنده است. این رادارها دارای قدرت بسیار بیشتری در زمینه توان برون دهی امواج و همچنین مقاومت در برابر سامانه های جنگ الکترونیک هستند. در رادارهای آرایه فازی غیر فعال برای کل المان ها (یعنی فرستنده و گیرنده ها) یک منبع تغذیه کلی وجود دارد ولی در گونه فعال برای هر المان یک منبع تغذیه مجزا وجود دارد.

چشم عقاب ایرانی؛ نگاهی به یک محصول پیشرفته اروپایی

طی روزهای اخیر و در مقر فرماندهی نیروی دریایی ارتش، از یک سری از دستاوردهای نداجا رونمایی شده که در بین این دستاوردها، یک ماکت از سیستم راداری پیشرفته و جدید نیز وجود داشت که این سیستم «چشم عقاب» نامگذاری شده است؛ یک سامانه هدایت تیر سه بعدی غیرچرخان که این سامانه با هدف طراحی کشف و رهگیری بیش از ۱۰۰ هدف سطحی و هوایی و انتقال اطلاعات آنها به سامانه های موشکی و توپخانه نصب شده روی ناوها، طراحی شده است .سامانه چشم عقاب در مرحله آزمایشی قرار دارد و در آینده نزدیک به تولید انبوه خواهد رسید.

ماکت رادار چشم عقاب

منظور از اصطلاح هدایت تیر، همان رادار کنترل آتش است که بحث کشف و رهگیری اهداف و البته هدایت سامانه های تسلیحاتی به سمت اهداف را بر عهده دارد. منظور از بحث غیر چرخان این است که در هر طرف این رادار، یک صفحه حاوی المان های راداری قرار دارد که ثابت هستند و در مجموع پوشش کامل اطراف شناور را کامل می کنند. البته این اولین رادار آرایه فازی نصب شده بر روی شناورهای نداجا نیست بلکه رادار عصر اولین رادار نصب شده با قابلیت آرایه فازی در باند اس بود که بر روی برخی شناورهای نیروی دریایی ارتش نصب شد. این رادار در برابر هدفی با سطح مقطع راداری ۴ متر مربع بردی در حدود ۲۰۰ کیلومتر دارد.

امیر سیاری و امیر خانزادی در کنار ماکت رادار چشم عقاب

همانطور که اشاره شد برد رادار مورد نظر در حدود ۲۰۰ کیلومتر بوده و ارتفاع کشف آن نیز در حدود ۳۰ کیلومتر است. این رادار در هر وجهه خود دارای ۱۰۰۰ المان بوده و هر وجه قادر به رهگیری همزمان ۳ هدف است. یعنی رادار چشم عقاب توان رهگیری ۱۲ هدف به صورت همزمان را نیز دارد. تعداد کل المان ها نیز با این حساب در "چشم عقاب"، ۴ هزار المان است که هر کدام از این المان ها، نقش مهم و اثرگذاری در کشف و شناسایی هدف ایفا می کنند.

چشم عقاب توانایی بروزرسانی وضعیت اهداف را در زیر ۱ ثانیه در هر نوبت داشته و امکان ارسال تصادفی پالس، تغییر سریع فرکانس و تجزیه و تحلیل سیگنال های اخلالگر را دارد که این توانایی ها جزو زیر مجموعه بحث مقابله بر علیه اقدامات متقابل الکترونیک یا ECCM قرار می گیرد. این رادار به نسبت مدل های قدیمی تر نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری داشته و سطح مقطع راداری بدنه و سازه آن به دلیل ساختار و نوع طراحی آن به نسبت نمونه های قبلی بسیار کمتر است. این رادار می تواند اهداف بسیار متفاوتی مثل شناور، هواپیما، بالگرد، پهپاد و موشک کروز را کشف و تعقیب کند.

شکل ماکت و طراحی این رادار ایرانی نیز شبیه به یکی از پروژه های موفق و مشهور در دنیا یعنی طرح APAR از شرکت تالس که یک شرکت چند ملیتی با مرکزیت فرانسه است، می باشد و طبیعتا توانایی های آن نیز در حوزه دریایی و هوایی، همچون اینگونه رادارها، قابل اتکا و دلگرم کننده است.

نکته مهم این است که این رادار تا الان روی سه کلاس از ناوهای محفاظ اروپایی نصب شده و هر سه کلاس ناو مورد نظر ناوهایی با ماموریت تخصصی دفاع هوایی هستند که شامل ناوهای محافظ کلاس Iver Huitfeldt از دانمارک، کلاس De Zeven Provinciën از هلند و کلاس Sachsen از آلمان است. در ادامه، تصاویر این شناورها و رادار مورد نظر که بر روی هر کدام از آنها مشخص شده، آمده است.

کلاس Sachsen

کلاس Iver Huitfeldt

کلاس De Zeven Provinciën

این شناورها در کلاس ناوهای محافظ از جمله پیشرفته ترین شناورهای رزمی هستند که ماموریت تخصصی دفاع هوایی برای آنها تعریف شده و البته در کنار بحث دفاع هوایی توانایی های جنگ ضد زیردریایی و ضد شناور سطحی نیز برای آنها وجود دارد. این رادار برای مثال می تواند تا ۲۰۰ هدف را در آسمان تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری به صورت همزمان تعقیب کند. در بحث کنترل آتش نیز این رادار می تواند به صورت همزمان تا ۳۲ تیر موشک با سیستم هدایت نیمه فعال را به سمت اهداف خود هدایت کند. قابلیت هدایت آتش توپخانه دریایی و همچین لینک شدن و استفاده از اطلاعات سنسورهای دیگر از جمله مشخصات این رادار به شمار می آید.

با این اوصاف، رادار ایرانی چشم عقاب در برخی ویژگی ها همچون برد، بالاتر از نمونه مشهور اروپایی قرار می گیرد و این موضوع با توجه به اهمیت کشف هدف و کنترل آتش برای شناورهای دریایی که عملا هم باید با هدف هوایی درگیر شوند و هم با شناورهای سطحی، یک مزیت مهم و بزرگ به حساب می آید. در عین حال، رشد سریع استفاده از رادارهای آرایه فازی در سامانه های پدافندی، جنگنده ها و اکنون شناورهای نیروهای مسلح کشورمان نشان می دهد یکی از مهمترین و استراتژیک ترین فناوری های راداری در جهان، در داخل کشور بومی و گسترده شده و به زودی، چشمان عقاب بسیاری، رو در روی هر نوع متجاوز یا نیروی فرامنطقه ای، در آسمان و زمین و دریا ظاهر خواهند شد.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره خودرو اکستریم VX

درباره خودرو اکستریم VX

اکستریم، نامی که در دنیای خودروسازی با تنوع و قدرت شناخته می‌شود. با بیش از 500 تامین‌کننده از سراسر جهان، این برند به‌عنوان یکی از پیشگامان در تأمین قطعات و سیستم‌های متنوع خودرو شناخته می‌شود. برندهای معتبری چون بوش، ZF، آیسین، جانسون کنترل، و بورگ وارنر به عنوان همکاران اصلی اکستریم در تولید خودروهایش مطرح هستند.

یکی از نخبه‌ترین مدل‌های اکستریم، خودروی VX است. این خودرو با موتوری 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ و گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آیسین، از توانایی‌ها و امکانات فنی بی‌نظیری برخوردار است. موتور این خودرو توانایی تزریق مستقیم سوخت GDI را داراست، که با این ویژگی، توانایی تولید 261 اسب‌بخار قدرت و 400 نیوتن‌متر گشتاور را ارائه می‌دهد. نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آیسین ژاپن به‌صورت دائمی به تمام چهار چرخ انتقال می‌یابد. جالب است بدانیم که این گیربکس در برخی از خودروهای معروف جهانی، از جمله ب ام و X2، لکسوس RX350 و لکسوس LX570 نیز به‌کار رفته است.

نگاهی به برخی از امکانات دوربین‌ 540 درجه سقف پانورامیک سیستم فرمان صوتی شارژر بی‌ سیم (وایرلس) تنظیم برقی صندلی‌ های عقب تهویه دوکاناله اتوماتیک دریچه تهویه ردیف عقب سیستم کنترل کشش و سیستم کنترل پایداری کروز کنترل تطبیق‌ پذیر رانندگی نیمه‌ خودران رادار خطی و رادار نقطه کور سیستم صوتی Lion melody نوربالای خودکار ترمز پارک برقی سیستم اتوهلد و ترمز پارک برقی سنسور نور و باران کنترل حرکت در سربالایی رادار تابلو خوان تنظیم حالت رانندگی صندلی های برقی جلو آینه الکتروکرومیک سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی تریم چرم داخلی ماساژور صندلی 9 حالته

نمای خارجی اکستریم VX

طراحی این خودرو به طرز چشمگیری تغییر کرده و الگوهای جدیدی در ظاهر آن به کار گرفته شده است که شامل :

طراحی جلو پنجره کرومی  طراحی جلو پنجره X شکل رینگ بیست اینچی طرح الماس دریافت امتیاز پنج ستاره ایمنی C_NCAP

نمای داخلی اکستریم VX

در طراحی کابین لوکس این خودرو 7 نفره سعی شده از باکیفیت ترین متریال ها جهت رفاه سرنشینان استفاده گردد.

طراحی چوب درپوش کشویی کنسول وسط پوشش فلزی بلندگو پوشش چرم کابین طیف نور پردازی متنوع صندلی های راحت با قابلیت شخصی سازی هد آپ همسطح با داشبورد

امکانات رفاهی دستیار صوتی 7حالت رانندگی ( اسپرت، اقتصادی، استاندارد، آفرود، شنی، گل و لای، برف) بلندگوهای پشت سر راننده شارژر وایرلس دوگانه 50 وات تکیه گاه ساق پا صندلی سرنشینان  سیستم رایحه افشانی با قابلیت شخصی سازی دکمه های لمسی فرمان سیستم خودران فعال سیستم دستیار پارک خودکار دوربین 540 درجه با کیفیت HD 26 رادار همیار راننده ( ADAS ) 5 مدل ماساژ در سه حالت 

مشخصات فنی موتور

اکستریم VX دارای یک موتور قدرتمند 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ توربو شارژ می باشد که قادر به تزریق مستقیم سوخت GDI بوده که قادر به تولید 261 اسب بخار قدرت و 400 نیوتون متر گشتاور است و همچنین شتاب حداکثر سرعت آن 9.4 ثانیه ثبت شده است.

قابل ذکر است این موتور یکی ار قدرتمندترین موتورهای 2 لیتری در دنیا است که سیستم توربو شارژ این موتور ساخت شرکت آمریکایی  HONEYWELL می باشد.

نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس 7 سرعته اتوماتیک ساخت آیسین ژاپن می باشد که این گیربکس در برخی از خودروهای معروف جهانی، از جمله ب ام و X2، لکسوس RX350 و لکسوس LX570 نیز به‌کار رفته است.

رادارهای ایمنی همیار راننده

اکستریم VX دارای 26 سیستم همیار هوشمند راننده شامل 12 رادار بوده که بیشتر از تمامی خودروهای داخل ایران بوده که رانندگی را برای شما آسوده تر و ایمن تر می نماید که به برخی از آنها اشاره می نماییم.

ترمز اضطراری خودکار هشدار برخود از جلو و عقب  ترمز ترافیک تقاطع جلو تشخیص نقطه کور کمک تغییر بین لاین دستیار ترافیک و پارک خودرو

امکانات و تجهیزات

10 کیسه ایمنی هوا (ایربگ راننده، ایربگ سرنشین جلو، ایربگ زانویی راننده، دو ایربگ پرده ای ماشین سرتاسری از جلو تا عقب، ایربگ مرکزی بین 2 صندلی جلو، 2 ایربگ جانبی صندلی های ردیف دوم، 2 ایربگ جانبی صندلی ردیف جلو)

سیستم صوتی Lion melody  گرم کن فرمان دو حالته دسته دنده پشت فرمان  مجهز به نویزگیر صدای موتور صفحه نمایش تریپلکس سرتاسری

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

دیگر خبرها

  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • فرمانده اروپایی: مدرن‌ترین سامانه‌ها، در برابر یمن عاجز است
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • رسوایی پدافندی هوایی اسرائیل رو شد
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • «آوار خانه‌ها» در غزه کارایی رادارهای پیشرفته اشغالگران را مختل کرده است