Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-30@09:52:07 GMT

فکر می‌کردید روزی البرز هم کانون ریزگرد شود؟!

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۰۱۶۹

به گزارش وانانیوز، 

حامد فرضی  اظهار کرد: در حال حاضر 45 هزار هکتار اراضی بیابانی در استان وجود دارد که 25 هزار هکتار از آن کانون ریزگرد است. برای مقابله با بحران کانون ریزگردها، در جریان سفر رییس جمهور به البرز 20 میلیارد تومان مصوب شد که بخشی از آن تا کنون تخصیص یافته است.

وی با اشاره به مشکل ریزگردها در بسیاری از شهرهای کشور افزود: امروز ریزگردها به بحرانی تبدیل شده که جلوگیری از گسترش آن تنها با عزم ملی امکان پذیر است و با تصمیمات مقطعی و تخصیص اعتبارات محدود امکان پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: پدیده ریزگردها به دنبال تغییرات جوی و اکوسیستمی در 15 سال گذشته به وجود آمده و منجر به خشکسالی‌های متوالی و در نتیجه بیابان‌زایی در مناطق مختلف کشور شده است.

این مسئول با اشاره به برخی عوامل تشدید ریزگردها اظهار کرد: کاهش سطح سفره‌ها و منابع آبی استان، گسترش شهرنشینی و ضعیف شدن پوشش گیاهی و  چرای بی رویه دام در مراتع از جمله عوامل گسترش بیابان و ریزگردها است.

مدیرکل منابع طبیعی البرز ادامه داد: باید اقدامات لازم برای حفظ منابع آبی و پوشش گیاهی در عرصه‌های طبیعی استان صورت بگیرد تا از این طریق از سست و فقیر شدن خاک جلوگیری شود. بدون شک گسترش ریزگردها آثار سوء زیادی به همراه دارد که یکی از آنها تهدید سلامت کسانی است که از بیماری تنفسی و قلبی و ریوی رنج می‌برند.

وی گفت: مقابله با بیابان‌زایی تنها وظیفه منابع طبیعی نیست و در این راستا دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم نقش به سزایی دارد.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: ریزگرد منطقه البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۰۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • شورا‌های استان البرز به گسترش تعاونی‌ها کمک می‌کنند
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی