Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:42:36 GMT

آقای رییس جمهور؛ خزر دریاچه است نه دریا

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۰۳۳۰

آقای رییس جمهور؛ خزر دریاچه است نه دریا

دو هفته نامه خط اول چاپ استان گیلان در شماره بیست و یکم مطلبی در قسمت حرف اول با عنوان آقای رییس جمهور؛ خزر دریاچه است نه دریا به قلم صاحب مقصودی منتشر کرده است.

آقای رییس جمهور، خزر اگرچه بزرگ است اما به لحاظ جغرافیایی دریاچه ای بیش نیست و نمی تواند مانند اب های آزاد جنوب که به اقیانوس متصل هستند جایگزینی برای آبهای برداشته شده داشته باشد، از همین رو با انتقال آب خزر به دیار کودکی تان- سمنان- فاجعه ای دیگر به مانند دریاچه ارومیه، برای شش میلیون ساکنین حاشیه خزر رقم نزنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرح انتقال آب خزر به سمنان، سال 84 در جلسه ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور مطرح شد و سال 89 در سفر استانی تصویب و در سال 91 جهت اجرا به شرکت توسعه منابع آب ابلاغ شد.
این طرح به‌ صورت 2 خط لوله به طول 160 کیلومتر از سواحل دریای کاسپین در نکا آغاز شده و پس از عبور از شالیزارها و جنگل های مازندران، وارد استان سمنان می‌شود و در حوالی شهر شهمیرزاد به 2 شاخه تبدیل می‌شود که یک خط لوله به سمت دامغان و شاهرود به طول 172 کیلومتر و دیگری به سمت سمنان به طول 132 کیلومتر کشیده خواهد شد.
مدتی این طرح به دلایل اعتراض مسئولان استان های شمالی و فعالان زیست محیطی مسکوت ماند اما مجددا با پافشاری نمایندگان سمنانی، پرونده باز شد و تیرنهایی با سخنان رئیس جمهور در سفر به سمنان و پذیرش این طرح به قلب خزر اصابت کرد. اما با بازشدن این پرونده صدای اعتراض ها نیز مجددا بلند شد.
همه آنها متفق القول فریاد می زنند؛ سخنان رئیس جمهور به هیچ عنوان مبنای کارشناسی ندارد چراکه خزر یک دریاچه بسته است و هر گونه دستکاری در این دریاچه، تبعات جبران ناپذیری را برای محیط زیست منطقه، اقتصاد و اشتغال مردمان شمال کشور و معیشت ساکنان دریای خزر دارد.
سخنانی که امروز به همین راحتی درباره انتقال آب دریای خزر گفته می شود دقیقا مانند سخنانی است که درباره اجرای پل بر روی دریاچه ارومیه گفته می شد، اما همگان دیدند که پس از احداث پل، دریاچه ارومیه خشک شد.
راه‌حل اساسی برای تامین آب استان های مرکزی ایران، انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان است که به آب‌های آزاد متصل هستند، این پروژه حتی مجوزهای لازم را اخذ کرد و در حال اجراست و ظرف حداکثر دو سال آینده آب به یزد و کرمان می‌رسد. کارشناسان می گویند از انتهای مسیر خط انتقال خلیج فارس به یزد تا ابتدای سمنان حدود 300 کیلومتر فاصله هست که اجرای پروژه آن هیچ گونه تبعات زیست محیطی هم ندارد، اما انتقال آب از خزر از آنجاکه این دریاچه برای مردم شمال کشور یک فرصت است، ممکن است به تهدید تبدیل ‌شود.
شمالی ها باید بدانند که پس از انتقال آب دریای خزر به سمنان، قطعا استانهای تهران، اصفهان، خراسان شمالی و سایر نقاط کشور نیز مدعی انتقال آب از دریاچه خزر می‌شوند و با تداوم این روند به تدریج خزر را می خشکانند.
در حال حاضر دریاچه خزر پشتوانه توسعه استان های گیلان، مازندران و گلستان است و اگر این انتقال صورت پذیرد، این منطقه در آینده نه تنها ممکن است به کانون ریزگردها تبدیل می شود بلکه تمام کسانی که در دریای خزر صیادی می کنند، اشتغال خود را به تدریج از دست می دهند چراکه آب دریا به تدریج گرم می شود و البته افزایش غلظت نمک، تمام آبزیان را به سمت سواحل کشورهای همسایه کوچ می دهد.
همچنین در مسیر انتقال آب خزر به سمنان بخش زیادی از درختان جنگل های هیرکانی قطع و هزینه های غیرقابل جبرانی بر شش میلیون ساکنان دریای خزر تحمیل می شود و مهاجرت مردم از شمال به سایر نقاط کشور را شاهد خواهیم بود و دیگر مبحثی به نام گردشگری در شمال کشور معنا نخواهد داشت.
در حال حاضر یکی از منابع عظیم درآمد مردم شمال کشور جاذبه دریای خزر برای گردشگران است که سالانه 30 میلیون گردشگر ایرانی و خارجی به شمال کشور مسافرت می کنند و به دلیل همین حضور گردشگران در این منطقه شغل های زیادی برای مردم ایجاد شده است. با اجرای پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان، این شغل ها به مرور از بین می رود و آمار بیکاری در شمال کشور افزایش می یابد.
ناگفته نماند از لحاظ رژیم حقوقی دریای خزر نیز با توجه به قراردادهایی که با کشورهای حاشیه دریای خزر داریم حتما این مورد مسئله ساز خواهد بود. واقعا نمی توان درک کرد این تصمیم چگونه گرفته شد؟ اصلا به چه قیمتی باید سطح سبز یک منطقه حاصلخیز را کاهش داده و به جای آن سطح سبز یک منطقه کویری را تقویت کنیم، چه توجیه عاقلانه ای برای آن وجود دارد؟
7296/2007/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ديگر رسانه ها رشت درياي خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۰۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه

آفتاب‌‌نیوز :

محمد مخبر پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت که به ریاست وی برگزار شد با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور به استان سمنان که بلافاصله پس از رویارویی با رژیم اشغالگر قدس انجام شد گفت: معمولا رویداد‌هایی با این درجه از اهمیت که ابعاد گسترده بین المللی دارد باعث می‌شود که مقامات کشور‌ها سفر‌های کاری خود را لغو کنند و یا به تاخیر بیاندازند، اما رییس جمهور کشورمان با آرامش کامل سفر به سمنان و دیدار با مردم این استان را انجام داد.

وی همچنین با اشاره به سفر رییس جمهور به کشور‌های پاکستان و سریلانکا گفت: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران طی روز‌های اخیر پاسخی محکم به رژیم صهیونیستی که نماد سلطه جهانی است داد، اما رییس جمهور کشورمان هم اکنون در سفر خارجی و انجام ملاقات‌های بین المللی هستند که این اقتدار ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است.

معاون اول رییس جمهور همچنین با بیان اینکه تحقق شعار سال نیازمند راه اندازی نهضت تولید در کشور است افزود: برای تحقق شعار سال جاری باید در تمامی دستگاه‌های اجرایی و استان‌ها تقسیم کار انجام شود و برنامه ریزی دقیقی برای عمق دادن به تولید تا شهرستان‌ها و روستا‌ها و فعال شدن همه آحاد جامعه انجام شود.

مخبر افزود: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم لازم است از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، استارتاپ‌ها و نخبگان حداکثر استفاده صورت گیرد و آموزش‌های بروز و کاربردی به نیرو‌های کار ارائه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کنکور سراسری روز هفتم اردیبهشت تصریح کرد: لازم است در کنار وزارت علوم، وزارت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری هرچه بهتر کنکور سراسری برنامه ریزی و مراقبت کنند تا شاهد اخلال و مشکلی در برگزاری این رقابت علمی نباشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وعده صادق اقتدار ایران را به منصه ظهور گذاشت
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • سه اداره‌کل سمنان در پذیرش درخواست‌های مردمی سفر رییس‌جمهور رکورد زدند
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • مسئولان مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور را پیگیری کنند
  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • ۴۷ هزار درخواست تلفنی در سفر رییس جمهور به استان سمنان ثبت شد