Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی طرح مجلس برای ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی را دیرهگام دانست و گفت: چرا بحث ساماندهی الآن مطرح می‌شود و نمایندگان مجلس ورود دیر‌هنگامی به این موضوع داشته‌اند؟ ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰ اجتماعی علم و تکنولوژی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ اکبر نصراللهی در نشست تخصصی "بررسی طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی" به همت دفتر مطالعات رسانه‌ها اظهار کرد: در ابتدای طرح تدوینی مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی به این ابزارهای ارتباطی نوین به موضوعات خوب و جذابی همچون «حفظ و صیانت از حریم خصوصی»، «امنیت شهروندی»، «حمایت از تولید داخلی» و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پرداخته شده که در واقع از جمله مطالبات مردم و رسانه‌ها بوده است.

وی افزود: فقط سؤال اصلی این است که چرا بحث ساماندهی الآن مطرح می‌شود و نمایندگان مجلس ورود دیر‌هنگامی به این موضوع داشته‌اند؟

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با تأکید بر اینکه باید از نمایندگان مجلس پرسید تاکنون کجا بودید و گذاشتید کار به جایی برسد که در حال حاضر شاهد بازگشت بخش‌های مختلف به تلگرام باشیم؟! درست است که پیام‌رسان‌های داخلی باید حمایت شوند اما در عمل نه گفتار.

وی تصریح کرد: قطعا حمایت از بسترهای داخلی نباید فراموش شود و از این جهت وقتی به متن طرح پیشنهادی مجلس مراجعه می‌کنیم دغدغه‌های خوبی مطرح شده اما داخل متن که نگاهی می‌اندازیم، متوجه می‌شویم که خودش را نقض و اعتمادزدایی می‌کند.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه چنین طرحی بیشتر، حقوق و آزادی‌های مردم را محدود می‌کند، گفت: با توجه به سرعت بالای تغییر و تحولات تکنولوژیک، نگاهی که به قانون‌گذاری‌ها داریم باید با تغییر رویکرد و راهبرد همراه باشد و دیگر نمی‌توان به شکل قبل عمل کرد.

طرح ساماندهی پیام‌رسان‌ها با رویکرد سلبی باعث خدشه به مجلس می‌شود

نصراللهی قدرت پیش‌بینی تغییر و تحولات آینده را رمز موفقیت در قانون‌گذاری‌های فعلی دانست و گفت: تنها در این صورت می‌توان قوانینی جامع وضع کرد که صرفا یک پیام‌رسان مانند تلگرام را خطاب قرار ندهد که با فیلتر آن، پیام‌رسانی دیگر ظهور کند و جای تلگرام را بگیرد.

وی بار دیگر با تأکید بر اینکه دوری از نگاه سنتی و انفعالی از جمله ضروریات ورود قانون‌گذاران در مواجهه با موضوعاتی نظیر این ابزارهای ارتباطی است، ابراز کرد: اینکه در مصوبه مجلس گفته شده دارندگان کانال و گروه باید برای فعالیت‌هایشان مجوز دریافت کنند، قطعا با توجه به حجم بالای داده‌ها و اقبال عمومی نسبت به این ابزارهای نوین ارتباطی، امکان‌پذیر نیست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همچنین نوع مواجهه در طرح تدوین شده، بیشتر سلبی، یک‌طرفه و محدود‌کننده است که باید اصلاح شود؛ اینکه اجازه دهیم تلگرام جزو زندگی مردم شود و بعد بخواهیم اعمال قوانین برای آن داشته باشیم دیگر به خرج مردم و کاربران نمی‌رود.

همچنین به گفته این استاد دانشگاه از جمله دیگر مشکلات طرح تدوینی مجلس، غلبه نگاه سیاسی و امنیتی است که هم در ترکیب هیئت نظارت و هم بخش مجازات‌هایی که برای خاطیان در نظر گرفته شده است، به چشم می‌خورد.

وی تصریح کرد: متأسفانه در ترکیب هیئت نظارت پیش‌بینی شده برای بخش نظارت بر ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی، بار دیگر شاهد هستیم که نگاه رسانه‌ای در نظر گرفته نشده و تمام کرسی‌های در نظر گرفته شده برای آن در اختیار افراد فنی، فرهنگی و سیاسی است.

نصراللهی گفت: به نظر من تصویب چنین طرحی در مجلس تنها منجر به افزایش موازی‌کاری‌ها خواهد شد زیرا پیش از این، قوانین جرائم رایانه‌ای و مطبوعات را داشته‌ایم و حتی در ارتباط با مقوله پیام‌رسان‌ها، شورای عالی فضای مجازی نیز مصوباتی را دارد که باید در صورت کفاف ندادن آنها، به فکر رفع اشکالات قوانین موجود باشیم.

انتهای پیام/

R1012190/Psaadati/S2,1313/CT11 واژه های کاربردی مرتبط تلگرام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلگرام تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۰۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گزارش عملکرد نواحی مناطق ۲۲ گانه پایتخت را در طرح تکمیلی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران اعلام کرد.

وی در خصوص طرح تکمیلی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران گفت: طرح ۱۵ روزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران ۴ گام اصلی داشت که شناسایی، جمع‌آوری، غربالگری و در نهایت ساماندهی بود که در ۱۲۴ ناحیه مناطق ۲۲ گانه به اجرا درآمد.

وی ادامه داد: در گام اول شناسایی توسط شهرداران نواحی ۱۲۴ گانه شهرداری تهران صورت گرفت. در گام دوم نیز جمع‌آوری‌ها توسط ادارات خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد. گام سوم مربوط به غربالگری اولیه بود که این کار نیز توسط اداره خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد که در این طرح متکدیان، کودکان کار و خیابان، معتادین متجاهر و افراد کارتن خواب و بی خانمان تفکیک شدند. گام چهارم گام ساماندهی بود که توسط سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی به سرانجام رسید.

احمدی صدر پیرامون تعداد گشت‌های حامی شهر در مناطق گفت: ۱۱ منطقه هر کدام از یک گشت حامی شهر استفاده کردند، ۵ منطقه نیز هر کدام ۳ گشت حامی شهر در اختیار داشتند و ۶ منطقه دیگر از ۴ گشت حامی شهر استفاده کردند تا کار ساماندهی به خوبی صورت بگیرد.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در خصوص آمار دقیق ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت گفت: درمجموع ۷۲۹۸ نفر در این طرح ساماندهی شدند که از این بین حدود ۶۵۱ نفر متکدی، ۲۹۳۳ معتاد متجاهر و ۴۸۲ کودک کار و خیابان بودند و ۳۲۳۲ نفر را نیز افراد بی خانمان و کارتن خواب تشکیل می‌دادند که همگی مورد ساماندهی قرار گرفتند.

احمدی صدر در مورد پراکندگی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت خاطرنشان کرد: متکدیان بیشتر در مناطق یک، چهار، پنج، هفده، بیست و بیست و یک بودند و معتادین متجاهر نیز بیشتر در مناطق چهار، یازده، دوازده، پانزده و شانزده پراکنده بودند. کودکان کار و خیابان نیز در مناطق چهار، پنج، هشت، یازده، پانزده و بیست پراکندگی بیشتری داشتند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در پایان گفت: شهرداری تهران بعد از دو سال تلاش پی در پی و شبانه روزی به منظور ایجاد زیرساخت‌ها و بستر مناسب جهت ساماندهی به وضعیت مناسبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی رسیده اما باید توجه کرد که اگر ریشه‌های ایجاد آسیب‌های اجتماعی مثل مسائل اقتصادی، حاشیه نشینی، ورود اتباع غیر مجاز، مباحث فرهنگی و فرهنگ سازی عمومی حل و فصل نشود آسیب‌های اجتماعی دوباره تکرار خواهند شد و لازم است مسؤولین، نهادها و متولیان امر به موضوعات اقتصادی، فرهنگی و فرهنگ‌سازی عمومی و … بیشتر بپردازند و به کمک مردم، سازمان‌های مردم نهاد، حاکمیت و شهرداری شاهد این باشیم که آسیب‌های اجتماعی در پایتخت روند کاهشی یافته و به ساماندهی برسد.

کد خبر 6085547

دیگر خبرها

  • احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر / زیرنویس فارسی
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • مدیر عامل تلگرام : اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • اپل مجبور به حذف اپلیکیشن‌های محبوب در چین شد
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی
  • تکذیب دیرهنگام احضار سفیر سوئیس به سپاه پاسداران | فیلم
  • آموزش: چگونه مانع افزایش حافظه مصرفی پیام‌رسان‌ها شویم؟