Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه توزیع شیر مدارس در کشور از سال ۱۳۷۹ با ۱۰ هزار نفر آغاز شد و بتدریج گسترش یافت؛ چنانکه در سال ۱۳۸۳ تعداد ۱۲ میلیون و۵۰۰ هزار نفر را در سراسر کشور تحت پوشش قرار داد که از نظر تعداد افراد تحت پوشش، اجرای بزرگ‌ترین برنامه این طرح را در جهان به خود اختصاص داد.

در سال جاری آموزشی نیز بنابر وعده متولیان آموزش و پرورش قرار بود تا آذرماه با تأمین اعتبارات لازم وضعیت توزیع شیر مدارس روشن شده و این قضیه ختم به خیر شود که با گذشت بیش از دو هفته از این ماه هنوز خبری از توزیع شیر در مدارس نیست و به گفته وزیر آموزش و پرورش همچنان اجرای این برنامه  در ابهام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آن که در هفته‌های گذشته؛ دکتر حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به نمایندگی از وزارت بهداشت هشدار می‌دهم که با افزایش قیمت شدید اخیر شیر و لبنیات و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، سرانه مصرف شیر و لبنیات کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند.

این مقام مسئول همچنین اقدامات حمایتی نظیر توزیع شیر در مدارس یا بسته‌های غذایی حمایتی غنی از شیر و لبنیات برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه را از ضروریات این مقطع زمانی دانست و بر اقدامات در این زمینه تأکید کرد.

  طرحی که منتفی شد

ابوالقاسم دهقان‌پور، کارشناس ‌مسئول شیر و تغذیه آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز درباره روند توزیع شیر در مدارس به قدس گفت: در روزهای گذشته جلسه‌ای با مسئولان کشوری داشتیم و قرار شده تا روزهای آینده با تخصیص اعتبارات روند توزیع مشخص شود. این در حالی است که در هفته‌های گذشته همین مقام مسئول به خبرنگار ما اعلام کرده بود: به منظور توزیع شیر در مدارس کشور۱۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که سهم مدارس خراسان رضوی از این میزان ۱۸ میلیارد تومان است.

به این ترتیب با تخصیص اعتبارات یاد شده، روند توزیع شیر مدارس با اولویت مدارس ابتدایی و مدارس مناطق محروم استان انجام خواهد شد؛ چرا که با وجود اعتبارات در نظر گرفته شده، توزیع شیر در مدارس مقاطع بالاتر ممکن به نظر نمی‌رسد.

به هرحال برای روشن شدن علل تأخیر در اجرای این مقوله با مساعدت‌های روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش تماس‌های تلفنی با معاونت‌ها و دفاتر متعدد زیر مجموعه این وزارتخانه داشتیم که مکرر به بخش‌های دیگر ارجاع شدیم. به این ترتیب از طریق منبع موثقی آگاه می‌شویم که «برای توزیع شیر درمدارس اعتباری تخصیص نیافته واین قضیه همانند سال گذشته منتفی است بخصوص آنکه قیمت لبنیات در ماه‌های اخیر رشد سر سام آوری داشته است؛ بنابراین بهتراست دیگر پیگیر مسئله نباشیم.» البته از آنجا که به گفته مسئولان از علل این نا بسامانی، عدم پایبندی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به تعهدات خود برای تأمین اعتبارات توزیع شیر مدارس بوده با این مجموعه نیز تماس هایی داشتیم که بی‌فرجام ماند.

 ضرورت تعریف منابع پایدار

براساس سبد غذایی پیشنهادی از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هر ایرانی در روز باید حداقل ٢٥٠ گرم شیر مصرف کند حال آنکه این میزان اکنون برای هر فرد ١٣٨ گرم در روز و ٥٠ لیتر در ‌سال برآورد می‌شود. به تعبیر دیگر در حال حاضر سرانه مصرف شیر و فراورده‌های لبنی در کشور ما حدود 85 کیلوگرم  درسال می‌باشد درحالی که این میزان در برخی کشورها به حدود400 کیلوگرم نیز می‌رسد.

  سرمایه‌گذاری برای سلامت جامعه

حجت‌الاسلام‌سیدمحمدباقرعبادی،عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت توجه به سلامت دانش‌آموزان به قدس می‌گوید: دانش‌آموزان جمعیت کثیری ازمردم جامعه را تشکیل می‌دهند. از همین رو تأمین سلامت جسمی و روانی آن‌ها باید جزو اولویت‌ها در برنامه‌ریزی‌ها باشد. درحالی که به دلیل افزایش قیمت مواد لبنی تهیه این محصولات در برخی خانواده‌های کم برخوردار با مشکلاتی مواجه شده است. چنانکه در میان برخی کودکان مناطق کم‌برخوردار نیز شاهد سوء تغذیه هستیم؛ بنابراین توزیع شیر مدارس می‌تواند تا حدودی پیامدهای این تنگناها را کاهش دهد.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: توزیع شیرمدارس را می‌توان نوعی سرمایه‌گذاری برای سلامت جامعه دانست، زیرا با تأمین مواد مغذی مورد نیاز دانش آموزان از بروز بیماری‌ها دراین قشر جلوگیری کرده ودر دراز مدت نیز با کاهش بار اقتصادی بیماری‌ها می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در منابع مالی جامعه شود. این درحالی است که تداوم توزیع شیر درمدارس به دلیل نبود اعتبارات لازم و مشخص همواره با تأخیر و وقفه همراه بوده است و از وزارت آموزش و پرورش وامور مرتبط با آن؛ هیچ گاه برای دولت اهمیت نداشته و این وزارتخانه در انجام مسئولیت‌های خود با مضیقه شدید مالی مواجه بوده است. بنابراین یا باید منابع مورد نیاز اجرای توزیع شیر مدارس مشخص و مستمر تعریف شود و یا متولی این برنامه وزارتخانه یا دستگاه دیگری همانند وزارت بهداشت و درمان تعیین شود.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توزیع شیر مدارس دانش آموزان خراسانی دکتر حریرچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی فضاهای روباز و سالنی گفت: ۲۰ زمین چمن افتتاح شده و چهار سالن ورزشی در آستانه بهره‌برداری است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، علی اسماعیلی، امروز_ دوشنبه هفدهم اردیبهشت- در آئین گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: ارتقای مناطق آموزش و پرورش استان زنجان در رتبه‌بندی کشوری از جمله دستاوردهای مهم است، به طوری که یکی از مناطق استان ۲۷۰ پله جابه‌جایی داشت.

وی افزود: در خروجی امتحانات نهایی در سال گذشته رتبه ۱۱ کشوری را کسب کردیم که سال‌های قبل در جایگاه ۲۰ تا ۲۱ قرار داشت که این امر نشان از ارتقای سطح آموزش در استان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه توسعه و گسترش رشته‌های فنی و مهارتی از برنامه پیش‌بینی شده وزارت متبوع بیشتر است، افزود: در سال گذشته شاهد رشد ساخت‌وساز مدارس بودیم و بر این اساس اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ۲۱۷ کلاس را تحویل آموزش و پرورش داد.

وی ارتقای برنامه‌های فرهنگی و تربیتی را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش برشمرد و گفت: در شرایط تربیتی به وجود آمده، اردوگاه‌ها و توسعه فضاهای تربیتی مورد توجه قرار گرفته است و باعث شده فضای حاکم در مدارس متفاوت شود.

اسماعیلی با بیان اینکه کسب رتبه‌های علمی، فرهنگی، قرآنی و المپیاد جهش مناسبی داشته است، اضافه کرد: یک دانش‌آموز در شهرستان خدابنده از مدارس عادی راهی مسابقات المپیاد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان در مورد توسعه فضاهای ورزشی عنوان کرد: ۵۰ درصد فضاهای روباز و سالنی افزایش پیدا کرده و ۲۰ زمین چمن افتتاح شده و چهار سالن ورزشی در آستانه بهره‌برداری است.

وی با تأکید بر اینکه توجه به سلامت دانش‌آموزان در همه ابعاد مورد توجه آموزش و پرورش است، یادآور شد: توزیع شیر بعد از ۱۰ سال وقفه پیگیری شد و زنجان جزو نخستین استان‌هایی بود که با تأمین اعتبار قرارداد لازم را منعقد کرد.

اسماعیلی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیان کرد: این سند منشأ بروز و ظهور تحول علمی و فرهنگی در مدارس است و برای اجرایی‌سازی آن همگام با سیاست‌های وزارت متبوع تلاش خود را به‌کار می‌گیریم.

کد خبر 751131

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد