Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@06:56:39 GMT

چراکالاها باکاهش نرخ دلار ارزان نشدند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۱۰۱۰

باوجود کاهشی شدن نرخ ارز قیمت بسیاری از کالاها همچنان بالاست و متناسب با کاهش نرخ ارز پایین نیافته است که به اعتقاد یک کارشناس اقتصادی، علت این مساله وجود انتظارات تورمی در اقتصاد است. ناطقان: افزایش قیمت بسیاری از محصولات وارداتی و تولیدی در ماه‌های گذشته با بهانه افزایش قیمت ارز صورت گرفته است، در حالی که با کاهشی شدن نرخ ارز این قیمت‌ها به تناسب نرخ ارز پایین نیامده است؛ امری که یک کارشناس اقتصادی برای توجیه آن علاوه بر چسبندگی‌ قیمت‌ها، به اثرگذاری شرایط روانی در ایجاد تورم اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد شریفی اقبال، با اشاره به تاثیر شرایط روانی در ایجاد تورم اظهار کرد: زمانی که یک اتفاق بد اقتصادی از قبل بیان می‌شود باعث ایجاد تورم می‌شود و زمانی هم که آن پدیده اتفاق می‌افتد تورم دیگری ایجاد می‌شود. برای مثال زمانی که خبر گرانی بنزین از قبل منتشر می‌شود اثرات تورمی دارد و زمانی هم که واقعا گران می‌شود اثر تورمی آن مضاعف می‌شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسانه مسئولان می‌تواند باعث به وجود آمدن تحرکاتی در بازارهای اقتصادی شود بر ضرورت اظهارنظرهای حساب شده تاکید کرد و گفت: هر جمله‌ای که در این شرایط از سوی مسئولان گفته می‌شود باید دارای یک تفکر اقتصادی باشد.
او با بیان اینکه پدیده‌های مختلف اقتصادی هر کدام به تنهایی می‌تواند روی بقیه اثر بگذارند، ادامه داد: زمانی که خودرو گران می‌شود دیگر اجزای اقتصاد هم تحت تاثیر این گرانی قرار می‌گیرند و سعی می‌کنند خود را با این افزایش قیمت تطبیق دهند. به همین نحو زمانی که بنزین هم گران شود باز هم دیگر اجزای اقتصاد دچار یک شوک تورمی می شوند.
شریفی اقبال با اشاره به گرانی ارز به عنوان یک متغیر که روی سایر عوامل و حوزه‌های اقتصادی اثرگذار است به چسبندگی قیمت‌ها هم اشاره کرد و گفت: شرکت‌های خودروسازی یک زمانی به بهانه افزایش نرخ ارز قیمت محصولات خود را بالا می‌برند اما زمانی که نرخ ارز کاهشی می‌شود دیگر مزه سود بالا زیر دندانشان مزه می‌کند و قیمت‌ها را پایین نمی‌آورند و همین مساله باعث می‌شود تورم پایدار باشد.
نرخ تورم در ۱۲ ماهه منتهی به آبان‌ماه سال جاری نسبت به ۱۲ ماه منتهی به آبان‌ماه سال گذشته معادل ۱۸.۴ درصد اعلام شده که بیشترین نرخ تورم به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای در آبان‌ماه امسال مربوط به دهک‌ دهم معادل ۲۱.۸ درصد و کمترین آن مربوط به دهک‌ اول معادل ۱۵ درصد بوده ‌است.
منبع: ایسنا برچسب ها: نرخ تورم ، کاهش نرخ دلار ، کالاها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نرخ تورم کاهش نرخ دلار کالاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۱۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۶۸ درصد کاهش به ۲۳۷۵ دلار و ۵۸ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در آسیا به دنبال آرام شدن تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و تعدیل شدن تقاضا برای این فلز گرانبها به عنوان یک پشتوانه ایمن کاهش یافته است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که می‌تواند دورنمای سیاست پولی این کشور را مشخص کند.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.68 درصد کاهش به 2375 دلار و 58 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش 0.98 درصدی به 2390 دلار و 10 سنت رسیده است.
قیمت طلا پس از یک افزایش پیاپی 5 هفته‌ای که طولانی‌ترین روند افزایش قیمت آن طی یک سال گذشته بوده به زیر 2377 دلار رسیده است. قیمت طلا در این مدت یک رکورد جدید ثبت کرد. 

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/01

تاجران علاوه بر تنش‌های خاورمیانه بر اطلاعات اقتصادی آمریکا تمرکز کرده‌اند. پیش بینی می‌شود شاخص هزینه‌کرد فردی در آمریکا 2.6 درصد در ماه گذشته میلادی افزایش یافته باشد، در حالی که در فوریه برابر با 2.5 درصد بود. بدین ترتیب احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته که می‌تواند قیمت طلا را تحت تاثیر قرار دهد.
افزایش نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.
قیمت طلا 15 درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته که نتیجه خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا از سوی آسیا مخصوصاً چین بوده است. قیمت طلا علی رغم افزایش ارزش دلار و سود اوراق قرضه 10 ساله خزانه‌داری آمریکا بالا رفته است. عواملی که معمولاً مانع افزایش قیمت این فلز گرانبها می‌شوند.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 1.42 کاهش به 28 دلار و 72 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.08 درصدی 936 دلار و 26 سنت معامله می‌شود.
انتهای پیام/39

دیگر خبرها

  • آیا حاضرید آیفون را ارزان‌تر بخرید، ولی با بدنه پلاستیکی؟
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • کاسبی با ترس و لرز/ چرا کاسبان در هر معامله بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند (فیلم)
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
  • همه چیز در مورد گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های شخصی
  • کیا رقیب ارزان قیمت تسلا را روانه خیابان کرد
  • پیش‌گویی یک نماینده درباره قیمت دلار