Web Analytics Made Easy - Statcounter

گفته های گذشته و وعده های چندین ساله مسئولان در رابطه با منطقه حفاظت شده شیرکوه تمامی ندارد و گویا شیرکوه زمانی به منطقه ملی حفاظت شده تبدیل می شود که دیگر اثری از حیات وحش و گونه های نادر گیاهی در این منطقه نخواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، گونه‌های بی‌نظیر جانوری و گیاهی همواره یزد را در ردیف استان‌ها و مناطق مورد توجه مجامع جهانی مرتبط با محیط زیست قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان تفت به جهت قرارگیری در مناطق ییلاقی و کوهستانی بویژه وجود ارتفاعات شیرکوه  به عنوان یکی از شهرستان های غنی استان یزد در گونه های متفاوت حیات وحش محسوب می شود.

شیرکوه بلندترین ارتفاع استان یزد را داراست و در بیشتر فصول سال پوشیده از برف است و یکی از منابع تأمین آب روستاهای اطراف تفت، یزد ومهریز است؛ شیرکوه به عنوان غنی ترین منطقه محیط زیستی شهرستان تفت گونه های مختلفی از حیات وحش را در خود جا داده و یکی از مهم ترین مناطق شکار ممنوع استان یزد است.

اکنون 610 گونه گیاهی در آن شناسایی که از این تعداد، 91 گونه دارای ارزش حفاظتی ویژه هستند و از بین آنها، تعداد 83 گونه گیاهی اندمیک می باشد.

در واقع شیرکوه به عنوان قلب تپنده و شریان حیاتی استان کویری یزد، نقش مهمی در استمرار حیات و برقراری تعادل در وضعیت آب و هوایی ناپایدار منطقه ایفا می کند و حیات زیستمندان استان وابسته به این ارتفاعات ارزشمند است.

 اما در دهه‌های اخیر، شرایط طوری رقم خورد که دوستداران مطلع و آگاه محیط‌زیست این روزها دائم در حال هشدار نسبت به تخریب محیط زیست و انقراض برخی گونه‌ها هستند.

 

*صدور 200 هزار تومانی مجوز شکار

به گونه ای که اخیراً صدور مجوز 200 هزار تومانی محیط زیست یزد به شکارچیان صدای فعالان محیط زیست را درآورد.چراکه در دو روز گذشته مراتع و مزارع اطراف روستای شواز تفت، آماج شلیک های شکارچیان مجوز دار شده است.

محیط زیست استان یزد با دریافت تنها 200 هزار تومان مجوز شکار را برای شکارچیان صادره کرده است و شکارچیان تنها ظرف 48 ساعت اثری از کبک های باقیمانده از خشکسالی باقی نگذاشتند.

 

*پاسخ عجیب مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد در این رابطه گفت: در راستای بهره برداری پایدار و خردمندانه از پرندگان وحشی قابل شکار و صید و همچنین کمک به جوامع محلی که معیشت آن ها وابسته به یک بهره برداری سنتی از حیات وحش است با رعایت کلیه قوانین و مقررات شکار و وصید نسبت به صدور مجوز فقط برای گونه های خشکی زی و غیرحمایت شده در استان یزد اقدام شد البته هزینه مجوز ها به مقدار قابل توجهی نسبت به سال های گذشته افزایش داشته است.

متاسفانه در دهه های اخیر صدور مجوز های شکار از یک طرف و شکار غیر مجاز گونه های مختلف توسط سودجویان از طرف دیگر، حیات وحش شهرستان تفت را با تهدیدات جدی روبرو کرده است.

 

*شیرکوه باید به منطقه ملی حفاظت شده ارتقا یابد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تفت اظهار کرد: شهرستان تفت از مناطق چهارگانه پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده محیط زیست، پارک ملی و اثر نادر طبیعی محروم  است.

محمدرضا خواجه افزود: هر منطقه حفاظت شده می بایست چند سال به صورت منطقه شکار ممنوع نامگذاری شود و سپس در صورت شرایط مناسب و پتانسیل شهرستان به منطقه ملی حفاظت شده ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: منطقه شیرکوه با مساحت 50هزار هکتار از سال 1379 به عنوان منطقه شکار ممنوع ثبت شده است اما برای حفاظت از منطقه شیرکوه و حفظ گونه های موجود حیات وحش، این منطقه باید به منطقه ملی حفاظت شده ارتقا یابد که این موضوع در حال سیر مراحل قانونی برای ارتقا به یکی از مناطق چهارگانه محیط زیست یعنی منطقه حفاظت شده است.

 

*ارتقا شیرکوه لقلقه زبان مسئولان

اما موضوع ارتقا شیرکوه به یک منطقه ملی حفاظت شده در چندین سال گذشته تنها به لقلقه زبان مسئولان تبدیل شده است و به نظر می رسد گفته های گذشته و وعده های چندین ساله مسئولان در رابطه با منطقه حفاظت شده شیرکوه تمامی ندارد و گویا شیرکوه زمانی به منطقه ملی حفاظت شده تبدیل می شود که دیگر اثری از حیات وحش و گونه های نادر گیاهی در این منطقه نخواهد بود.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۲۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود میرشکار بیان کرد: شرایط در منطقه برای زادوولد این گونه حیوانی مناسب است که باعث شده این اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه متولد شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

وی اظهار کرد: بعد از بیماری «میاز» که در سال ۱۳۹۳ باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ رأس رسیده است.

به گزارش مهر، گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه، دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

کد خبر 6086693

دیگر خبرها

  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • نابودی بزرگترین دشت لاله‌های واژگون کشور، خیلی دور، خیلی نزدیک
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد