Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هوشنگ عشایری با بیان اینکه این خانه ها در 2 هزار و 700 محله و 141 هزار هکتار از اراضی شهری واقع شده است، گفت: این میزان 20 درصد از مساحت شهری کشور را تشکیل می دهد که حدود 20 میلیون نفر یعنی 30 درصد جمعیت شهری کشور در این محلات ساکن هستند.
وی با بیان اینکه درکل 5 میلیون و740 هزار واحد مسکونی در جامعه هدف طرح بازآفرینی شهری واقع شده است گفت : تاکنون 39 درصد این واحدها مقاوم سازی ونوسازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ازاین میزان 3 ونیم میلیون واحد مسکونی همچنان نیازمند بازافرینی است که این واحدها در یک برنامه ده ساله بازآفرینی خواهد شد.
عشایری افزود: از این میزان ، 2 میلیون و 730 هزار واحد باید نوسازی شود و 700 هزار واحد نیازمند مقاوم سازی است و 70 هزار واحد نیز در مکان های پرخطر همچون مجاورت در دکل های فشارقوی برق یا درسکونتگاه های غیر رسمی واقع شده است که باید جابجا شود .
عشایری با بیان اینکه آمارهای 10 سال گذشته نشان می دهد که هر زمان که تعداد و میزان تسهیلات نوسازی مسکن افزایش یافته ساخت و سازها درمحلات هدف بیشترشده است گفت: با تصمیم بسیار خوبی که سران قوا درجلسه 19 آذر ماه سال گذشته اتخاذ کردند قرار شده به تمامی واحدهای فرسوده و نیازمند مقاوم سازی که دربافت های فرسوده شهری واقع شده است تسهیلات 50 و 40 میلیون تومانی بدون سپرده گذاری و با سود 9 درصد پرداخت شود که این مسئله قطعا روند بازسازی بافت های فرسوده شهری را سرعت خواهد بخشید.
وی افزود: منابع این تسهیلات حدود 2 هزار و 129 میلیارد تومان است که از صندوق توسعه ملی تامین شده است و با توجه به سود حاصل از محل انباشت آن رقم 4 هزار و 260 میلیارد تومان خواهد شد که این مبلغ در قالب تسهیلات 50 و 40 میلیونی با سود 9 درصد و بدون نیاز به سپرده گذاری به مردم اختصاص می یابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اذعان به اینکه هزینه های ساخت و ساز در ماه های اخیر افزایش یافته و ممکن است میزان تسهیلات تخصیص یافته کفاف هزینه های مردم و توسعه گران را برای بازسازی بافت های فرسوده ندهد گفت: با توافق بسیار خوبی که با مسئولان بانک مسکن انجام شد مقرر شده این بانک در قالب وام 110 میلیون تومانی ساخت مسکن با فناوری های نوین و وامی به میزان 60 تا 70 میلیون تومان برای ساخت واحدها با فناوری معمولی با نرخ سود 18 درصد به این واحدها اختصاص دهد.
وی افزود: بنابراین مالکان واحدها فرسوده می توانند بدون سپرده گذاری تا سقف 110 میلیون تومان وام دریافت کنند که 40 یا 50 میلیون آن با نرخ سود 9 درصد و باقی آن با نرخ سود 18 درصد محاسبه خواهد شد.
وی با بیان اینکه 100 هزار واحدهای مسکونی که کاربازافرینی آنها امسال آغازشده براساس شاخص جمعیت و مساحت دراستان های مختلف توزیع شده است گفت: هم اکنون تهران با 9هزار و 125 واحد بیشترین سهم را در بین استان ها داراست و کمترین سهم نیز متعلق به استان بوشهر با هزار و 545 واحد است.
عشایری با بیان اینکه برای اجرای طرح بازآفرینی شهری نیازمند واگذاری 200 هکتار زمین های دولتی هستیم گفت: با وجود تاکیدات رییس جمهور و پیگیری های وزارت راه و شهرسازی متاسفانه تاکنون هیچ کدام از دستگاه های دولتی زمینی دراختیاراین طرح قرارنداده و تاکنون تنها کار بازآفرینی 11 هزار و 619 واحد در 763 هزار متر مربع از اراضی در اختیار وزارت مسکن و شهر سازی آغازشده است.
عشایری ازاجرایی شدن طرح پیکان شهر در منطقه 22 شهرداری تهران خبرداد و افزود: در این منطقه هزار و 700 واحد مسکونی متعلق به کارگران ایران خودرو واقع شده که بسیاری از آنها در شرایط بد و غیر قابل سکونت به سر می برند.
وی افزود: با اقدامات انجام شده این هزار و 700 واحد به زودی تخریب و 4 هزار واحد جدید با متراژ بیشتر که قابلیت سکونت 12 هزار نفر را داراست احداث خواهد شد.
عشایری این طرح را یکی از بزرگترین طرح های نوسازی بافت های فرسوده شهری عنوان کرد و افزود: تمام مقدمات کار انجام شده و با اجرای طرح مالکان این واحدها می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای واحدهایی نوساز با متراژ بیشتر تحویل بگیرند .

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: عشایری مسکن مدیران راه و شهرسازی واحد مسکونی مقاوم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح بهسازی و نوسازی مزارع پرورش میگو در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و افزایش سطح برداشت تا ۳۰۰ درصد بر واحد سطح به جریان افتاد.

با همکاری یک شرکت دانش بنیان، موسسه جهاد توسعه وزارت جهاد کشاورزی، شرکت بین المللی نگار نصر بنیاد تعاون بسیج و مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و افزایش سطح برداشت تا ۳۰۰ درصد بر واحد سطح، به جریان افتاد.

طی اجرای این طرح، عملیات بهسازی و نوسازی یک مزرعه نمونه در مدت دو سال در یک مزرعه ۲۰ هکتاری انجام خواهد شد.

در این طرح علاوه بر سرمایه‌گذاری موسسه جهاد توسعه به مبلغ ۱۳ میلیارد ریال، شرکت بین المللی نگار نصر به مبلغ ۹۰ میلیارد ریال، شرکت نوین پرورش دهکده مروارید به مبلغ ۱۵۳ میلیارد ریال، مرکز مدیریت طرح‌های کلان، ۱۰۰ میلیارد ریال قرض الحسنه را در اختیار این شرکت قرار داد تا طی مدت دو سال، سطح پایدار برداشت بر واحد هکتار را به ۱۰ تن و در پایان سال دوم به ۱۵ تن ارتقا دهد و الگوی بهسازی و ارتقاء بهره‌ وری در مزارع را تدوین، استاندارد و ترویج کند.

این الگو در بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پس از اجرای موفق به مزارع میگو، به پرورش دهندگان در ۷ استان ساحلی، با اجرای کارگاه‌های آموزشی ارائه و ترویج داده خواهد شد.

به گفته محمد ایزدی، رئیس هیات مدیره  این شرکت در خصوص ضرورت اجرایی کردن این طرح کلان، مساله ما در ارائه این طرح، بازدهی و بهره وری پایین روش‌های قدیمی کشت میگو بود چرا که همین بهره وری پایین باعث می‌شود تا تولید پایداری هم نداشته باشیم.

به گفته او، اگر مزارع موجود ما بهسازی و اصلاح شود، میزان تولید ما حتی در استخر‌های موجود چند برابر بیشتر خواهد شد.

وی، مقاومت جوامع محلی و پرورش دهنده‌ها با روش‌های نوین کشت میگو را از جمله چالش‌های این طرح برشمرد و گفت: پرورش دهندگان، چون با سامانه های قدیمی کار کرده اند، در مقابل تغییرات، مقاومت نشان می‌دهند که البته امری طبیعی است و رد پای چنین واکنش‌هایی را در دیگر صنایع هم می‌توان ردگیری کرد؛ همانگونه که این مقاومت در برابر فن آوری مادامی که از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن شیفت پیدا کردیم هم در میان کشاورزان و مصرف کنندگان دیده شد.

ایزدی در خصوص برنامه‌ای که در این طرح کلان برای بهسازی مزارع کشت میگو در دست انجام دارند، توضیح داد: یک مزرعه را به عنوان پایلوت در نظر گرفته ایم و می‌کوشیم تا فرآیند‌های فنی را در آن مستندسازی کرده و نحوه کار با آن را به پرورش دهندگان آموزش دهیم تا خروجی را به صورت عینی ببینند.

وی ادامه داد: در این فرآیند چند مساله را مدنظر داریم، اینکه به ساده‌ترین شکل ممکن این روش ها  و فرآیند‌ها را عملیاتی و دسترس پذیر کنیم و از یکسری روش های جزیره‌ای در آبزی پروری استفاده می‌کنیم که قابلیت اجرا در اکثر مزارع را داشته باشد و درا اجرای این پایلوت را در  هرمزگان و بعد قشم در دست انجام داریم.

رئیس هیات مدیره این شرکت در تبیین این که پیاده سازی این جنس از طرح‌ها چه کمکی به اقتصاد کشور خواهد کرد، تصریح کرد: ما تقریبا سالانه چیزی حدود ۵۰ هزار تن میگو برداشت می‌کنیم و میگو هم به صورت میانگین بین سه چهار دلار از مزرعه دلار خریداری می‌شود، قیمت جهانی میگو در چند سال اخیر متناسب با وزن میگو ۵ تا ۶ دلار بوده است. ۵۰ هزار تن ما چیزی حدود ۱۵۰ میلیون دلار برای ما ارز آوری دارد و اگر این عدد در یک برنامه چند ساله به ۱۰۰ هزار تن برسانیم، ارزآوری کشور به ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

به گفته او، در یک برنامه چند ساله مدون میزان تولید کشور می‌توان به بیش از ۱۵۰ هزار تن در سال و ارز آوری بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری در سال رساند.

میزان تولید میگوی کشور در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۱ هزار تن بوده است. این میزان در سال ۱۴۰۲ به دلیل شیوع بیماری AHPND به حدود ۵۰ هزار تن رسید.

هم اکنون سطح زیر کشت میگوی کشور حدود ۲۰ هزار هکتار است که با توجه به ظرفیت سواحل کشور به خصوص سواحل جنوبی قابلیت افزایش سالانه حدود ۳۰ درصد در افزایش سطح کشت وجود دارد.

با توجه به سطح زیر کشت و میزان برداشت میگو، میانگین برداشت میگو در هر هکتار حدود ۲.۵ تن است. هم اکنون ارزش صادراتی میگوی پرورشی حدود ۱۵۰ میلیون دلار است که این میزان طی یک برنامه میان مدت ۴ تا ۵ ساله میتواند به حدود ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار برسد.

وی ادامه داد:اکوادور در  ۲۰۱۰ حدود ۲۰۰ تن تولید میگو داشت، اما بعد از عملیاتی سازی برنامه‌های بهسازی پرورش میگو، این میزان در ۲۰۲۱ به بیش از یک میلیون تن رسید و پیش بینی می‌شود در ۲۰۲۴ به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن برسد؛ یعنی در یک برنامه ۱۲، ۱۳ ساله توانستند به بزرگترین تولید کننده میگو در دنیا بدل شوند.

به گفته او، اکوادور سالانه چیزی حدود چهار میلیارد دلار فقط ارزآوری در بخش میگو دارد و ارزش ارزش صادرات میگوی آن در ۲۰۲۲ حدود ۷.۳ میلیارد دلار بوده است.

از این رو، اگر فرآیند‌های بهسازی مزارع میگو بر مزارع کشور ما هم حاکم شود، به تولید پایدار در این بخش خواهیم رسید.

ایزدی با بیان اینکه مزارع پرورش میگو ما در حال حاضر، عملا برای پرورش دهنده ضررده است، اظهار داشت: اگر پرورش دهندگان میگو در مزارع خاکی ضرر نمی‌کنند، صرفا به خاطر یارانه پنهانی است که دولت در قالب یارانه برق به آنها ارائه می‌کند.

وی تاکید کرد: بهره وری پایین ادامه دار نیست و اگر ما یک برنامه مدون داشته باشیم، می‌توانیم ارزآوری را در برداشت میگو سه، چهار برابر کنیم.

رئیس هیات مدیره این شرکت در خصوص اینکه طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو در چه مرحله‌ای قرار دارد، خاطرنشان کرد: کار‌های مطالعاتی و تحقیق و توسعه انجام شده است و در مسیر اجرا منتظر حمایت‌های مالی هستیم که اجرایی شدن آن را کلید بزنیم.

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم نامه بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و بهسازی و نوسازی بافت تاریخی بیرجند
  • لزوم حرکت به سوی نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهرها
  • ۴۰۰ خودروی پستی نوسازی می‌شود
  • اختصاص ۵۲ درصد سهم ارزش افزوده بخش های اقتصادی به بازرگانی و صنعت البرز
  • نوسازی ۲۰۰ هزار واحد فرسوده در کشور تا پایان سال با مشارکت‌های مردمی
  • اختصاص بیش از ۵۲ درصد از سهم ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی البرز به حوزه بازرگانی و صنعت
  • طرح بهسازی و نوسازی مزارع پرورش میگو در کشور
  • فصل جدید در نوسازی ناوگان پستی کشور
  • بهسازی 40 درصد شبکه برق رسانی روستاهای خراسان جنوبی 
  • ۴۰ درصد شبکه برق رسانی روستا‌های خراسان جنوبی نوسازی شد