Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، رییس جمهور امروز طی سخنانی با اشاره به اینکه برای امن کردن جاده‌ها باید وزارت راه با وزارت ارتباطات همکاری کنند، گفت‌: باید در جاده‌ها تشخیص دهیم چه راننده‌ای منظم و امن رانندگی کرده است و چه رانندگانی قانون را رعایت نمی‌کنند. ما می‌توانیم به رانندگان منظم تشویقی هم بدهیم حتی به لحاظ سوخت امتیاز به او بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه اشکالی دارد سوخت را دو نرخی کنیم برای کسانی که با احتیاط رانندگی می‌کنند. معمولا در سایر کشورها بنزین چند نرخی است و در روزهای تعطیل و یا روزهای شلوغ قیمت بنزین متفاوت است، اما ما به قیمت ثابت بنزین عادت کرده‌ایم. من معتقد هستم که از طریق سیستم هوشمند جاده های خود را امن کنیم.

در همین ارتباط علی اصغر زرگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، اظهار داشت: کلا قیمت گذاری انرژی در دنیا فلسفه‌ای دارد تا توسعه پایدار و عدالت اجتماعی وجود داشته باشد، بنابراین باید روی قیمت گذاری انرژی فکر شود و حتی سوالی که در کشورهای صنعتی مطرح است اینکه چگونه انجام شود تا به توسعه پایدار اجتماعی- اقتصادی کمک کند.

وی افزود: اصلاح قیمت انرژی برای این است که از ارزش اقتصادی منابع طبیعی حمایت شود و در آمد حاصل به سمت توسعه اقتصادی و اجتماعی سرایز شود و این اصل قضیه فلسفه قیمت گذاری در دنیا است، اما این قیمت گذاری همیشه بحث برانگیز بوده است چون به محض اینکه نرخ‌ها بالا و پایین برود بر معیشت افراد تاثیر گذاشته یا منجر به اعتراضات می‌شود مثلا در فرانسه می‌بینیم با افزایش قیمت انرژی اعتراضاتی انجام شد و هنوز هم ادامه دارد.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی تصریح کرد: همه دنیا بر این باورند باید راه حل جامع برای اصلاح قیمت انرژی اندیشید و با توجه به محدودیت‌ها میزان و چگونگی اعمال آن باید در نظر گرفته شود تا خیلی سریع روی معیشت مردم تاثیرگذار نبوده و منجر به اعتراض نشود. بنابراین در دنیا زیرساخت مربوطه، تسهیلات، رفاه عمومی و بهداشت را گسترش داده‌اند، بعد با قیمت انرژی بازی می‌کنند یعنی به گونه‌هایی کشورهای دارای منابع، از ارزش حامل‌های انرژی حمایت می‌کنند سپس قیمت را بالا می‌برند و درآمدی که بوجود می‌آید به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی روانه می‌شود.

وی بیان کرد: در کشور ما هم قانونی بود که قیمت سوخت درصدی بالا برود ولی با توجه به عدم زیرساخت و رفاه مردم صرفنظر شد. مثلا نرخ ارز را ثابت نگه داشتند یکباره چند برابر شد در حالی که با توجه به ارزش پول می‌توانستند هر سال 10 تا 15 درصد قیمت را بالا ببرند تا به نرخ متعادل برسد و روی معیشت جامعه تاثیرگذار نباشد و مردم خودشان را با قیمت‌ها وفق دهند در مورد انرژی هم این کار انجام نشد و چندین سال لیتری 1000 و برای سوپر 1400 مانده است.

زرگر تاکید کرد: قیمت انرژی نمی‌تواند ثابت بماند و باید فکری به حال آن کرد، البته اگر قیمت یکباره بالا برود روی کسب و کار شرکت‌ها و هزینه خانوارها تاثیر گذاشته و یا موجب اعتراض می‌شود ولی معتقدم دولت باید در رابطه با اصلاح آن فکر جامع کند.

وی یادآور شد: اولا اکثر یارانه‌ای که به مصرف انرژی داده می‌شود نصیب خانوارهای ثروتمند می‌شود، کسانی که بیشترین مصرف برق، گاز و سوخت را دارند یارانه بیشتری دریافت می‌کنند، در واقع مشکل جدی نابرابری تقسیم ثروت است، درست است اقدام به این کار بغرنج و پیچیده است اما به عدالت اجتماعی و تقسیم ثروت کمک می‌کند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: مبلغی که از مسیر افزایش نرخ حامل‌های انرژی برای پرمصرف‌ها حاصل می‌شود  به گونه‌ای تقسیم شود که نصیب قشر ضعیف شود بنابراین از این نظر اگر دولت تصمیمی به دو نرخی کردن دارد مبلغ مازاد به زیر ساخت و کل جامعه تقسیم شود البته ممکن است چالش موقتی هم بوجود بیاورد اما باید در نظر داشت اصلاح انرژی بر معیشت مردم و مصرف کنندگان تاثیر گذار است و با توجه به محدوددیت ها باید انجام شود.

وی در ادامه بیان کرد: البته افزایش قیمت هر نوع حامل انرژی و واکنش‌هایی که در پی دارد به قرارداد اجتماعی و اعتماد بین دولت و مردم هم بستگی دارد هرچه جامعه انسجام بیشتری داشته باشد و دولت در جهت زیرساخت ها و بهداشت عدالت اجتماعی فعال باشد اصلاح قیمت‌ها راحت‌تر انجام می‌شود .

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی پول کسب و کار یارانه مصرف کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد

حذف انرژی زغال‌سنگ و چالش‌های موجود در استخدام کارگران ماهر برای پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، قیمت برق در استرالیا را تا سال ۲۰۳۰ به بالاترین حد تاریخی خواهد رساند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس یک گزارش جدید، خروج تدریجی نیروگاه‌های زغال‌سنگ از رده تولید و کمبود نیروی کار ماهر برای پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در استرالیا، قیمت برق را تا سال ۲۰۳۰ افزایش می‌دهد و به بالاترین حد تاریخی می‌رساند. با این حال استرالیا پس از عبور از این بحران به شرایط تعدیل هزینه خواهد رسید و ممکن است تنها به‌صورت گهگاه ملزم به افزایش هزینه برق شود.

فرازونشیب‌های قیمت برق استرالیا تا پایان دهه

پیش‌بینی می‌شود با حذف واحدهای زغال‌سنگ قیمت انرژی در سراسر مناطق استرالیا تا پایان دهه به بالای ۱۰۰ دلار استرالیا (۵۲.۳ پوند) به ازای هر مگاوات ساعت برسد. این مبلغ در نیوساوت‌ولز و کوئینزلند با افزایش بیشتر به ۱۷۰ دلار (۸۸.۹ پوند) تا پایان سال ۲۰۲۸ و ۱۶۴ دلار استرالیا (۸۵.۸ پوند) تا سال ۲۰۲۹ خواهد رسید. از سوی دیگر تا این زمان کمبود نیروی کار مانع استقرار پروژه‌های تجدیدپذیر ضروری می‌شود و فشار بر قیمت برق را تشدید می‌کند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که استرالیا طی دو دهه آینده به بیش از ۷۰ هزار کارگر ماهر برای ایجاد و نگهداری زیرساخت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر جدید نیاز خواهد داشت که این رقم در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ هزار نفر بود. پرداختن به این کمبود از طریق طرح‌هایی مانند برنامه‌های بازآموزی و افزایش بودجه برای مؤسسات، بسیار مهم تلقی می‌شود.

با این حال استرالیا پس از عبور از این دوره بحرانی با کاهش قیمت برق در اوایل دهه ۲۰۳۰ مواجه خواهد شد، زیرا منابع انرژی تجدیدپذیر در سراسر آن رایج‌تر و جایگزین انرژی تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی می‌شوند، هرچند این اقدام ممکن است منجر به کاهش سرعت ورود ظرفیت جدید، همراه با افزایش تقاضا از طریق برق‌رسانی اقتصادی و بسته شدن واحدهای زغال‌سنگ باقی‌مانده شود که ممکن است در برهه‌ای از زمان با افزایش مجدد قیمت برق همراه باشد.

کد خبر 747142

دیگر خبرها

  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه ۱۸ واحدی مسکن ویژه اقشار کم درآمد در شفت
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • کاهش سهم سفر برای اقشار کم درآمد
  • شوک به رئال مادرید: اسطوره در فکر جدایی!
  • کشف عجیب دانشمندان درباره انرژی تاریک
  • موافقت شورای اسلامی شهر بیرجند با ۲ نرخی شدن تعرفه آب
  • افزایش چشمگیر قیمت بنزین در آلمان
  • چگونه می‌توانیم اطلاعات مسافر را در بلیط هواپیما تغییر دهیم؟