Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@16:20:42 GMT

روحانی: استحکام ساختمانها نیازمند تحول است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۲۵۰۸

روحانی: استحکام ساختمانها نیازمند تحول است

به گزارش جهان نيوز،‌ حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در نشست با وزیر و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی گفت: بسیار گزارش خوبی از آغاز جلسه تاکنون بود که حدود یک ساعت و ۲۰ دقیقه این گزارش ارائه شد.

وی با تأکید بر اینکه گزارش وزیر و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی بسیار امیدوارکننده بود، خاطرنشان کرد: گرچه عملاً جلسه امروز ما به یک بخش از این وزارتخانه و فعالیت‌های گسترده آن اختصاص پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وزارتخانه گسترده و بزرگ است و اداره آن نیز سخت است.

روحانی اظهارداشت: ما از اواسط دولت یازدهم به این نتیجه رسیدیم که برخی از وزارتخانه‌ها باید به دو وزارتخانه تبدیل شوند و لایحه آن را نیز به مجلس شورای اسلامی دادیم. یکی از آن وزارتخانه‌ها همین وزارت بود که می‌خواستیم مسکن و شهرسازی از راه جدا شود همچنین وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن جدا شود. من الان هم این کار را یک ضرورت می‌بینم منتها طبق قانون اساسی ما ناچاریم لایحه را تقدیم مجلس کنیم. نمایندگان مجلس در این دو زمینه به هر دلیلی همراهی نکردند.
وی اضافه کرد: این پیشنهاد به نفع کشور بود. ما در شرایط تحریم نیازمند یک وزارتخانه بسیار فعال بازرگانی داریم. بعد ما این وزارتخانه به این مهمی صنعت و معدن را داخلش آوردیم لذا پیش نمی‌رود.

روحانی تأکید کرد: یک خودرویی که می‌تواند ۱۰ تن بار ببرد وقتی ۳۰ تن به او بار بزنید حداقل سرعتش کم می‌شود و لاستیک آن زودتر پنچر می‌شود و این یک واقعیت است.
روحانی اضافه کرد: مسکن و شهرسازی خودش یک مقوله بسیار مهمی است، بحث حمل و نقل هم یک دنیای بسیار بزرگی است، ما در شرایط تحریم نیاز به یک کار ویژه در حمل و نقل داریم.

رئیس جمهور تاکید کرد: با توجه به شرایطی که داریم بار سنگینی بر دوش وزرای راه و صنعت است البته هر دو تازه نفس هستند و امیدواریم که بهتر از شرایط گذشته مردم شاهد خدمات باشند و در همین جا می‌خواهم از وزرا و تیم قبلی و همه آنهایی که در این دو وزارتخانه تلاش کردند تشکر کنم. البته چهره‌هایی که امروز می‌بینم اکثراً همان‌هایی هستند که قبلاً هم همان‌ها را می‌دیدم، انشاالله بتوانیم امسال و سال آینده با آقای اسلامی و یک کار هماهنگ و پرتلاشی را در شرایط تحریم انجام داده و از مشکلات تحریم عبور کنیم.

روحانی بیان داشت: در بحث حمل و نقل اعتراف می‌کنم در طول ۵ سال گذشته کار بزرگی انجام گرفته است. در بحث راه‌آهن که یکی از اهداف دولت یازدهم بود در دولت دوازدهم هم تأکید داریم. حمل و نقل یک وسیله مطمئن، ارزان، راحت و امن‌تر با رفاه بیشتر برای مسافر و حمل و نقل بار است. جاده‌های ما ۱۰۰ درصد امن نیست و اگر کسی بخواهد ۲ هزار کیلومتر رانندگی کند بهتر از در کوپه قطار در کنار خانواده در طول سفر از خدمات اینترنتی با دنیا در ارتباط باشد. مسلماً ما باید راه‌آهن را توسعه دهیم و یکی از اشکالاتی که در سال‌های گذشته بوده این است که بر روی راه‌آهن کمتر کار و فکر شده است و من در همین افتتاح اخیر در راه‌آهن ارومیه دیدم که مسئول راه‌آهن اعلام کرد که در طول ۵-۴ سال گذشته حدود ۲ هزار کیلومتر راه‌آهن ایجاد شده است که نسبت به کل راه‌آهنی که از اول تاریخ ایران تا به حال بوده اضافه شده است.

وی ادامه داد: تقریباً ۲۰ درصد راه‌آهن نسبت به کل دوره‌های قبل در این دوره انجام شده که نشان می‌دهد کار بزرگی انجام شده. امروزه هم در زمینه راه‌آهن امکانات خوبی مهیا شده و روزانه می‌توانیم توسعه خوبی در راه‌آهن داشته باشیم.

وی تأکید کرد: یک اولویت دولت راه‌اهن است مخصوصاً برای اتصال راه‌آهن به مسیرهای ترانزیتی منطقه‌مان. راه‌آهنی که سرخس را به چابهار متصل می‌کند برای ما بسیار مهم است، آن راه‌آهنی که می‌تواند پولش را سریع برگرداند راه‌آهنی است که در مسیر ترانزیت قرار می‌گیرد و می‌تواند بار را جابجا کند.

وی اضافه کرد: راه آهن قزوین-رشت هنوز مشکلاتی دارد که باید رفع شود و امیدواریم که امسال آماده شود. قسمت بعدی از رشت به آستارا بسیار مهم است که باید هرچه سریعتر انجام شود و بخشی از منابع آن آماده و بخش دیگری را هم آماده می‌کنیم. برقی کردن و پر سرعت کردن راه‌آهن در جای خودش مهم است، تلاش ما این است که راه‌آهن اینچه برون و گرمسار در همین دولت به فعالیت برسد. راه‌آهن سریع‌السیر از قم به اصفهان، از قم به تهران و از تهران به مشهد داریم که مقدمات امر آن فراهم شده یک مقدار مشکلات حقوقی دارد که باید آن را حل و فصل و اجرایی و عملیاتی کنیم.

وی در مورد حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: من خواهش می‌کنم برای امن کردن جاده با وزارت ارتباطات همکاری کنید تا از طریق سیستم‌های هوشمند بتوانیم اقدامات مهمی انجام دهیم. باید بین راننده‌ای که قوانین را رعایت می‌کند و کسی که این کار را انجام نمی‌دهد تشخیص داده شود، یکی را باید تشویق و دیگری را به او بگوییم که کارش اشتباه است. به کسی که قوانین را رعایت می‌کند از لحاظ مسکن در سفر و حتی در آینده به او سوخت بدهیم، در کشور ما سوخت نرخ ثابت دارد، در دنیا اینطور نیست، روز تعطیل یک نرخ، روز کاری یک نرخ و در روز شلوغی نیز یک نرخ دیگر دارد.

اینجا عادت کرده‌ایم که نرخ سوخت ثابت باشد، کلاً باید کاری کنیم از طریق سیستم‌های هوشمند جاده‌هایمان را امن کنیم و آدم‌های منظم و دقیق را تشویق کنیم و افرادی که احتیاط نمی‌کنند به آنها بگوییم کارشان درست نیست و در عمل هم این کار را انجام دهیم.

وی با تأکید بر اینکه در سیستم جاده‌ای نیاز به نوسازی داریم، تأکید کرد: سیستم نوسازی در راه‌آهن و لوکوموتیوهای آن نیاز داریم. این نوسازی‌ها باعث رفاه مردم و حفظ محیط زیست می‌شود و همینطور باعث امنیت جاده‌ای می‌شود. در این زمینه‌ها قدم‌ها را باید سریعتر کنیم. در طول ۵ سال گذشته در زمینه بنادر مخصوصاً در چابهار کارهای ارزشمندی انجام گرفته است، فکر می‌کنم از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن رسیده‌ایم. یک تحرک بسیار خوبی در چابهار بوده است. اتصال راه‌آهن ایران به عراق برای ما مهم است و این شدنی است که ظرف تا پایان سال ۹۸ بتوانیم این کار را انجام دهیم تا بتوانیم راه‌آهن خرمشهر را به بصره وصل کنیم، این کار برای زائرین، اربعین و سایر امور مهم است. باید راه‌آهن خاف به هرات وصل شود. این مسائل اتصالات به کشورهای همجوار بسیار مهم است.

روحانی گفت: بندر چابهار، آفریقا و بخشی از آسیا را به آسیای مرکزی و قفقاز وصل می‌کند همچنین به اروپا و روسیه وصل می‌کند. در بخش هوایی هم کارهای خوبی در ۵ سال گذشته صورت گرفت البته سرمایه‌گذاری‌هایی که در زمینه حمل و نقل هوایی انجام دادیم بخشی از آن سیاسی و اجتماعی بوده است و اقتصادی نبوده است. اگر فرودگاه‌های کشورمان را نگاه کنیم ۸۰ درصد پروازهای کشورمان از ۱۰ فرودگاه انجام می‌شود یعنی برای فرودگاه‌ها یک باندی ساخته شده، بعضی از فرودگاه‌ها جنبه اجتماعی-سیاسی داشته و بعد اقتصادی در نظر گرفته نشده است و نیازمند هستیم به فرودگاه‌های بزرگ و مجهز در شهرهایی مثل تهران.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه فرودگاه بندر امام باید توسعه پیدا کند، اظهارداشت: این توسعه فرودگاه می‌تواند حمل و نقل منطقه‌ای و جهانی داشته باشد. یک سرمایه‌گذاری قبلاً حاضر بود زمانی که این فرودگاه امام ساخته نشده بود تمام فازهای فرودگاه امام را در مدت ۲ سال انجام دهد و می‌خواست از این فرودگاه ۱۰ الی ۱۵ سال استفاده کند. یک وزیری آمد و گفت من نمی‌گذارم، گفتیم چرا؟ گفت در سالن‌های ترانزیتی که او می‌خواهد ایجاد کند باید تعهد کند اگر مسافر خارجی وارد این سالن شود و با هواپیمای بعدی می‌خواهد برود از توی هواپیما روسری داشته باشد، هرچه به او گفتیم ما این روسری را برای تو حل می‌کنیم زیر بار نرفت، بعد هم به من گفت این چیزی نیست که فرودگاه امام را ما خودمان درست می‌کنیم چرا یک خارجی بیاید این کار را انجام دهد.

وی افزود: هنوز هم مشکلاتی داریم، می‌گوییم اگر سرمایه‌گذار خارجی بیاید اشکال دارد ولی اگر مربی فوتبال از خارج بیاید اشکالی ندارد. من نمی‌دانم چطور این تفکرات با هم جور می‌شود. اگر یک مربی فوتبال خارجی فوتبال ما را اداره کند و تیم ملی ما را ارتقاء دهد چطور یک دانشمند خارجی بخواهد به ایران بیاید این می‌شود حرام! چطور یک سرمایه‌دار بزرگ بخواهد بیاید و ۲۰ سال پیش فرودگاه امام را هم ساخته بود در حالیکه ما هنوز در خم یک کوچه‌ایم، این موضوع دلایل مختلفی دارد. این اشکال کار ما است، فرصت‌ها را می‌سوزانیم و هدر می‌دهیم.

رئیس جمهور گفت: ما الان می‌خواهیم با بانک‌های خارجی کار کنیم، بدون کار کردن با بانک‌های خارجی اقتصاد ما حل می‌شود اما با ۲۰ درصد گران‌تر؛ شما جنس وارد می‌کنید از این صرافی به آن صرافی قیمت ۲۰ درصد برایت گران‌تر در می‌آید اما اگر با سیستم بانکی باشد ۲۰ درصد برایت ارزان‌تر در می‌آید، این موضوع بحث هزینه است.

وی افزود: می‌گوییم FATF باشد یا نباشد، یک نفر نمی‌آید بگوید اگر FATF باشد یعنی ۲۰ درصد ارزان‌تر، اگر FATF نباشد یعنی ۲۰ درصد گران‌تر. کسی که شعار می‌دهد بیاید هزینه‌اش را پرداخت کند، نمی‌شود در این کشور یک نفر بیاید در نهاد یا ارگانی شعار دهد و آثار شعارش را برای مردم ترجمه نکند، باید ترجمه کنیم. برجام باشد یا نباشد؟ این را ترجمه کنیم. برجام باشد یعنی چه، برجام نباشد یعنی چه؛ این را ترجمه کنیم که بودنش چقدر سود دارد، نبودنش چقدر سود دارد، این را از مردم بپرسیم که اگر می‌خواهید زندگی کنید، زندگی گران می‌خواهید یا زندگی ارزان؛ اگر فرمودند زندگی گران می‌خواهیم ما همه این شعارها را قبول داریم.

منبع:خبرگزاری دانشجو

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طرح چهارخطه شدن محور دره شهر ، پلدختر نیازمند اعتبار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ عملیات اجرایی طرح چهارخطه شدن محور دره شهر، پلدختر در دو مرحله و به طول ۱۱ کیلومتر از سال ۱۳۹۹ آغاز شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • ساخت یادمان شهدای گناباد نیازمند تامین اعتبار است
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند اجرای برنامه‌های تحول آفرین هستیم
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • تکمیل طرح چهارخطه شدن محور دره شهر ، پلدختر نیازمند اعتبار
  • فیلم کنایه شورای نگهبان به گفته‌های حسن روحانی
  • (ویدیو) واکنش سخنگوی شورای نگهبان به گفته‌های حسن روحانی
  • یادواره ۴۰۰ شهید روحانی مازندران