Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بروجرد - ايرنا - مديرامورآب بروجرد گفت: 95 درصد بارش باران هاي پاييزي اين شهرستان به دليل نبود سد به صورت روان آب از منطقه خارج شد.

امين بهنيا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه بارش حدود 250ميليمتر باران از مهرماه تا کنون فقط پنج درصد آن در سفره هاي زير زميني منطقه نفوذ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهارداشت: بارش باران هرچقدر فراوان باشد تا زماني که سد مخزني براي ذخيره سازي آب وجود نداشته باشد تاثيري در کاهش بحران خشکسالي نخواهد داشت.
مديرامورآب بروجرد بيان کرد: بارش هاي باران اين منطقه براي سد دز و کرخه تاثيرداشته و کشاورزان در صورتي که الگوي کشت را رعايت نکنند همچنان با مشکل کمبود آب مواجه خواهند بود.
بهنيا اضافه کرد: 2 سد شهيد بروجردي و آبسرده اين شهرستان را نمي توان با اعتبارات قطره چکاني تکميل و به بهره برداري رساند.
وي با اشاره به اينکه عمليات احداث سد آبسرده بروجرد سال 88 آغاز شده است، ادامه داد: در بودجه سال 97براي احداث اين سد 60ميليارد ريال اعتبار از محل منابع عمومي پيشنهاد شده که درصورت عدم تخصيص و يا استفاده از راهکار مناسب جايگزين براي تامين آن اين طرح در زمان مشخص شده به بهره برداري نخواهد رسيد.
مديرامورآب بروجرد يادآور شد: اين طرح هم اکنون داراي 34 درصد پيشرفت فيزيکي شامل اجراي فرازبند، سنگ برداري سرريز، تکيه گاه چپ و راست و توليد مصالح است.
بهنيا گفت: مبلغ قرارد داد جديد بسته شده با پيمانکار در سال 96 يک هزار و630 ميليارد ريال است و براي تکميل آن بيش از چهار هزارميليارد ريال نياز دارد.
وي افزود: سد شهيد بروجردي که به نوعي از دستور کار خارج شده بود و با پيگيري هاي مجدد رديف اعتبار گرفته و نيازمند 2هزارميليارد ريال اعتبار است.
مديرامور آب بروجرد ادامه داد: درصورت تامين اعتبار اين 2سد و بهره برداري از آنها در بخش تامين آب شرب و توسعه صنعت کشاورزي تحول مهم اقثتصادي درمنطقه ايجاد مي شود .
بهنيا اظهار داشت: هدف ازاحداث اين سدها کنترل جريان هاي سطحي درمحدوده طرح، ذخيره و تامين آب کشاورزي حق آبه زير دست به ميزان چهار هزار و 300 هکتار، تامين بخشي ازآب شرب شهر بروجرد و توليد انرژي برق آبي به ميزان 6 مگاوات است.
سد مخزني آبسرده بروجرد ازنوع خاکي تک قوسي با هسته رسي وطول تاج 457 مترو حجم مخزن 60/8ميليون مترمکعبو همچنين سد شهيد بروجردي از ظرفيت پنج ميليون متر مکعب به 1٨ ميليون متر مکعب افزايش يافته است.
7273/ 6052
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۳۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد

بر اساس یک مطالعه جدید، شیر گاو حاوی نانوذراتی است که می‌تواند برای ارائه درمان‌های مبتنی بر آران‌ای (RNA) اصلاح کننده بیماری به صورت خوراکی استفاده شود. با توجه به اینکه داروهای مبتنی بر آران‌ای در حال حاضر فقط به صورت تزریقی قابل تجویز هستند، این کشف راه را برای درمان‌های ارزان‌تر و در دسترس‌تر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها باز می‌کند.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که محققان با آن روبرو هستند، تبدیل داروهای تزریقی به نسخه‌هایی است که می‌توانند به صورت خوراکی مصرف شوند. داروهای خوراکی معمولا شکست می‌خورند زیرا نمی‌توانند در برابر محیط سخت روده مقاومت کنند و توانایی دارو برای جذب و اعمال اثر درمانی بر بدن از بین می‌رود.

به نقل از نیواطلس، دسته‌ای از داروها که فقط با تزریق قابل مصرف هستند، درمان با آران‌ای است. این داروها با استفاده از مولکول‌های مبتنی بر آران‌ای، بیان و فعالیت مولکول‌های هدف را دستکاری می‌کنند و مسیرهای زیستی را برای درمان یک بیماری خاص تغییر می‌دهند. آران‌ای درمانی امکان درمان بیماری‌هایی را فراهم می‌کند که داروهای معمولی بر روی آنها موثر نیستند.

تحقیقات جدید کینگز کالج لندن نشان داده است که نانوذرات زیستی موجود در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی(EV) ممکن است راهی برای تجویز درمان‌های مهم آران‌ای به صورت خوراکی باشند.

دریتون ولاسالیو(Driton Vllasaliu)، نویسنده مسئول این مطالعه و مدرس ارشد داروسازی در دانشکده کینگز کالج لندن، می‌گوید: تجویز خوراکی داروها قابل قبول‌ترین، راحت‌ترین و معمولا ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است، زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای «زیستی»، مانند درمان‌های آران‌ای، اغلب به عنوان نقطه عطف تحویل دارو در نظر گرفته می‌شود، اما همچنان یک چالش سخت باقی مانده است. این مطالعه مهم است زیرا نشان می‌دهد که ممکن است تحویل خوراکی داروهای آران‌ای با استفاده از فناوری مبتنی بر وزیکول‌های خارج سلولی شیر امکان پذیر باشد.

وزیکول‌های خارج سلولی نقش مهمی در ارتباطات سلولی دارند. بیشتر سلول‌های ما آنها استفاده می‌کنند. وزیکول‌های خارج سلولی را مانند پوشش‌های سلولی در نظر بگیرید که برای انتقال محموله‌هایی مانند پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک، از جمله آران‌ای، در فواصل طولانی تا سلول‌های هدف کار می‌کنند. آنها توسط یک لایه لیپیدی محافظ احاطه شده‌اند و مهم‌تر از همه، می‌توانند از موانع زیستی عبور کنند.

محققان بررسی کردند که آیا وزیکول‌های خارج سلولی استخراج شده از شیر گاو می‌توانند به عنوان وسیله‌ای برای رساندن دارو به دستگاه گوارش مشکل‌ساز ما استفاده شوند یا خیر. وزیکول‌های خارج سلولی شیر پیش‌تر برای درمان بیماری روده تحریک پذیر(IBS) در مدل‌های موش مورد بررسی قرار گرفته است.

وزیکول‌های خارج سلولی شیر با استفاده از مدل‌های ارگانوئید واقعی روده انسان آزمایش شد و مشخص شد که آنها از دیواره روده عبور می‌کنند.

محققان می‌گویند که وزیکول‌های خارج سلولی شیر می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت، با استفاده از درمان های خوراکی استفاده شود.

علاوه بر این، از آنجایی که بسیاری از مردم پیش از این به طور مرتب در معرض وزیکول‌های خارج سلولی شیر گاو قرار گرفته‌اند، بعید است که بر خلاف نانوذرات مصنوعی که در حال حاضر برای ارائه درمان آران‌ای از طریق تزریق استفاده می‌شوند، این روش جدید پاسخ ایمنی نامطلوبی ایجاد کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فینال جام حذفی در یک صورت خارج از کرمان برگزار می شود
  • اراک قهرمان مسابقات تنیس روی میز منطقه ۵ دانشگاه آزاد شد
  • ۷۰ هزار قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت تامین شد
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • توقیف تریلر حامل ۶۰ میلیارد پارچه قاچاق در بروجرد
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج شود
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟