Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@09:00:56 GMT

کتاب‌فروشی شگفت‌انگیز شکسپیر در پاریس +تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۴۰۵۰

کتاب‌فروشی شگفت‌انگیز شکسپیر در پاریس +تصاویر

رویداد۲۴ ماجرای راه اندازی این مرکز از این قرار بود: کتاب فروشی شکسپیر و دوستان در سال ۱۹۵۱ تاسیس شد. یک کارمند آمریکایی به نام جورج وایتمن (George Whitman) در سال ۱۹۵۱ در پاریس و در خیابان "بانک چپ" یک کتابفروشی باز کرد. او در زمان جنگ جهانی دوم به منظور مطالعه بر روی G.I. Bill به سوربن (Sorbonne) رفت و تا پایان عمرش آنجا ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




آن کارمند آمریکایی یک صومعه که قدمتش به قرن شانزدهم میلادی می‌رسید را برای کسب و کار جدید خود انتخاب کرد. این صومعه فقط چند دقیقه با کلیسای جامع و معروف نوتردام (Notre Dame) که در داستان­‌ها، گوژپشت (Hunchback) از آن آویزان می­‌شد، فاصله داشت و در کنار رودخانه‌ی سین (Seine) است. کتاب فروشی شکسپیر و دوستان بی‌تردید یکی از معروف­ترین کتابفروشی­ها در سطح جهان محسوب می‌شود و به سرعت مشهور شد چراکه دوستداران ادبیات همیشه با دیدنش به وجد می‌آمدند و هنوز هم شیفته‌ی آن می‌شوند.


جالب است بدانید که کتاب فروشی شکسپیر و دوستان دومین کتاب­ فروشی با این نام در پاریس است. این مکان نام خود را از یک فروشگاه قدیمی‌­تر که در سال ۱۹۱۹ توسط خانم سیلویا بیچ (Sylvia Beach) تاسیس شده بود، گرفت. خانم سیلویا هم یک مهاجر آمریکایی بود که در پاریس زندگی می‌کرد. این فروشگاه در خیابان دوازدهم واقع شده بود و در سال‌های پیش از جنگ جهانی دوم، یک پناهگاه ادبی محسوب می‌شد. کتابخانه‌ی شکسپیر توسط آلمانی­های نازی در سال ۱۹۴۱ بسته شد و سیلویا به زندان افتاد. گفته می‌­شود ارنست همینگوی (Ernest Hemingway) پس از آزادی شخصا به پاریس و کتابفروشی شکسپیر رفت و اعلام کرد که این مکان دوباره بازگشایی شده است. اگر خاطرتان نیست باید بگوییم که ارنست همینگوی یکی از نوابغ ادبیات محسوب می‌شود که توانست نوبل ادبیات را نیز از آنِ خود کند. پس از این اتفاق، متاسفانه بازهم فعالیت فروشگاه از سر گرفته نشد.

در اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ سیلویا بیچ نام رسمی فروشگاه خود را به جورج وایتمن تغییر داد، اما پس از مرگ وی، جورج نام کتاب‌فروشی را به شکسپیر و دوستان تغییر داد. او در اصل فروشگاه خود را لو میسترال (Le Mistral) نام گزاری کرده بود.

کتاب‌فروشی شکسپیر و دوستان سال­های زیادی خانه‌ی نویسندگان و هنرمندان مشهور محسوب می‌شد. می‌توان گفت که در سال‌های ابتدایی تاسیس این کتاب‌فروشی، اینجا مکانی برای آرامش نویسندگان بود به همین خاطر به اینجا لقب "نسل گم شده" را داده بودند. افراد بسیاری مثل اسکات فیتزجرالد (F. Scott Fitzgerald) و ارنست همینگوی در این کتابفروشی با یکدیگر آشنا شدند. ناگفته نماند که کتابفروشی شکسپیر و دوستان در دوره‌ی جورج وایتمن، نسل جدید نویسندگانی همچون الن گیسنبرگ (Allen Ginsberg)، هنری میلر (Henry Miller)، آنان نین (Anaïs Nin) و ری بردبوری (Ray Bradbury) را پذیرا بود. گفته شده که ویلیام بروگز (William S. Burroughs) مجموعه‌ی کتاب­های طب وایتمن را در همین کتابفروشی خوانده و در اثر بعدی خود از آن تاثیر گرفته است.

حضور نویسندگان و هنرمندان در کتابفروشی شکسپیر تنها به گذشته مربوط نمی‌شود، بلکه اگر امروزه نیز به این مکان مراجعه کنید، می‌توانید افرادی، چون زادی اسمیت (Zadie Smith) یا مارتین ایمیس (Martin Amis) و فیلیپ پولمن (Philip Pullman) را در کتابفروشی شکسپیر ببینید.

جورج وایتمن علاقه‌ی زیادی داشت که در این کتابفروشی لم داده یا دراز بکشد، به همین خاطر بسیاری از نویسندگان نیز به این کار علاقه‌مند شدند و حالا این مکان به جایی برای استراحت و خواندن کتاب و یا گوش سپردن به داستان‌های دیگران تبدیل شده است.


آیا در شهر شما هم کتابفروشی مشابهی وجود دارد؟ برخی شهر کتاب‌ها را مشابه چنین کتابفروشی‌هایی می‌دانند، آیا شما هم موافقید؟ مشتاق خواندن نظرات شما هستیم.

منبع:لست سکند

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کتابفروشی عجیب پاریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، این نمایش که بیستمین اثر گروه تئاتر «تی تووک» است، پیش از این در جشنواره‌های مختلفی از جمله مونیخ، مسکو، سن پترزبورگ، شکی، باکو، ایروان، بوداپست، بغداد و پس از یک دوره اجرای موفق در سالن اصلی تئاترشهر این بار در فستیوال جهانی شکسپیرآلمان به روی صحنه می‌رود.

سی و چهارمین دوره این جشنواره شکسپیر با حضور برترین گروه‌های نمایشی از سراسر جهان در اردیبهشت‌ماه ۱۴٠۳ به مدت ۱۷ روز برگزار می‌شود.

نمایش «مکبث زار» اثری تلفیقی از آیین زار و نمایشنامه «مکبث» شکسپیر است که اجرای آن بوسیله گونه‌های مختلف نمایشی، چون نمایش‌های کابوکی، کاتاکالی و کمدیا دلارته، بوتو و بر پایه نظریه بیومکانیک میرهولد روایت می‌شود.

این نمایش فروردین و اردیبهشت ۱۴٠۲ چراغ سالن اصلی تئاتر شهر را پس از ۷ ماه خاموشی، روشن کرد و تا پیش از بک تو بلک پرفروش‌ترین اثر سال بود.

شایان ذکر است فستیوال جهانی شکسپیر آلمان سالانه بیش از ۱۵٠٠ تماشاگر از اقصی نقاط جهان را به محل برگزاری رویداد می‌کشاند. این رویداد مهم نمایشی که از روز گذشته به مدت ۱۷ روز در حال برگزاری است از مهمترین فستیوال‌های تئاتر جهان محسوب می‌شود.

نمایش «مکبث زار» در اجرای جشنواره شکسپیر آلمان تغییرات  خواهد داشت که مهمترین آن نقش‌آفرینی مجتبی پیرزاده در نقش مکبث است.  

عوامل نمایش مکبث‌زار به شرح ذیل است. طراح، نویسنده وکارگردان: ابراهیم پشت کوهی، بازیگران: مجتبی پیرزاده، گاتا عابدی، یاشار نادری، فهیمه موسوی نیارکی، سید جواد حسینی ،‌ متین مکاری مقدم، رضا آرامش، آرمین یعقوبی،‌محمد اسلامی، آهنگساز: بهرنگ عباسپور، طراح صحنه: ابراهیم پشت کوهی
طراح گریم: شقایق برهمتی، طراح نور: ابراهیم پشت کوهی و مایکل کلوس، طراح لباس: فاطیما پشت کوهی، طراح پ،وستر: محمد حسن آزادگان
گروه کارگردانی: امیرحسین خلیل زاده ، فهیمه موسوی نیارکی،‌موسیقی: بهرنگ عباسپور ،‌پویا شمالی، محمد اسلامی، مجری طرح: محمد رضا میرچی
مدیرتولید: میراث پریدار،‌مدیر صحنه: رضا آرامش،‌دستیار لباس: ربابه پهلوانی، مدیر روابط عمومی: محمد لهاک،‌روابط بین الملل: امیر حسین خلیل‌زاده، هومن هاشمی‌زاده،‌عکاس: پیمان گرزم، میلاد آزادی و مدیر رسانه: محمد دانشور


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شگفت‌انگیز: زیباترین بهار تاریخ دورتموند!
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • پایان غم‌انگیز امباپه در پاریس با کابوس زرد/ زنبورها با کمک تیرک دروازه فینالیست شدند!
  • پایان غم‌انگیز امباپه در پاریس با کابوس زرد/ زنبورها فینالیست شدند
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • آنچلوتی و پرز، زوج قرن برای ساختن دهه شگفت‌انگیز
  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • (ویدئو) خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین
  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟